Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο-Διάφορες περιπτώσεις


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 670
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

YΔ ΒΧ και υπέρβαση ύψους του κτηρίου!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Είσαι σίγουρος πως εξακολουθεί να είναι ΒΧ μιας και έχει μεταβληθεί προς τα πάνω η στάθμη έδρασης του υπογείου;

Link to comment
Share on other sites

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και βάσει του πρώτου σκαριφήματος του vitrouvios, ναι μάλλον θα πάει ως ΥΔ γιατί το βγάζει όλο εκτός.

 

 

Φαντάζομαι όμως ότι εννοείς συνάδερφε ΥΔ ΒΧ και όχι ΥΔ ΚΧ .Η στάθμη των υπογέιων σε σχέση με το φυσικο έδαφος ειναι απο την αριστερη πλευρα 1 μέτρο και απο την δεξια 3 μέτρα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Είσαι σίγουρος πως εξακολουθεί να είναι ΒΧ μιας και έχει μεταβληθεί προς τα πάνω η στάθμη έδρασης του υπογείου;

 

Θεωρώ πως παραμένει υπόγειο αν και δεν ανεφερες πόσο και αν εξέχει από τη στάθμη της αφετηρίας μέτρησης υψών? 70 εκ? η παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Στην άδεια η στάθμη του δαπέδου του υπογείου φαίνεται 1.60μ κάτω από την στάθμη του εδάφους ( αφετηρία υψών) και στην πραγματικότητα είναι 0,90μ κάτω από την στάθμη του εδάφους. Η διαφορά δεν έγινε με ξεμπάζωμα η άλλη διαμόρφωση εδάφους, αλλά από το γεγονός ότι θεμελιώθηκε πιο ψηλά το κτίσμα και άρα όλο το κτίσμα είναι 70εκ πιο ψηλά.

Link to comment
Share on other sites

Τα φώτα σας παρακαλώ. Περίπτωση αυθαίρετης προσθήκης κατ' επέκαση στο περίγραμμα των υπερκείμενων εξωστών αποθηκευτικού χώρου χωρίς υπέρβαση των επιτρεπόμενων σ.δ, σ.κ της περιοχής. Η αυθαίρετη προσθήκη βρίσκεται σε επαφή με το κτήριο σε "θεωρητικά" υπόγεια στάθμη (έχει ξεμπαζωθεί τμήμα χώρου περιμετρικά για να υπάρχει πρόσβαση από τον ακάλυπτο ). Επειδή στο κτήριο υπάρχουν και άλλες παραβάσεις και όλες εμπίπτουν στο αρ 26 του Ν4014 επομένως πάνε με άδεια νομιμοποίησης σκεφτόμουν για τη συγκεκριμένη παράβαση να δημιουργήσω φύλλο καταγραφής όπου θα έβαζα Υ.Δ.Β.Χ (x m2) με έκδοση Ο.Α και στα σχέδια όπου θα υποβάλλω στην πολεοδομία να υπολογίσω το χώρο αυτό και σε δόμηση και σε κάλυψη . Προβληματίζομαι αν πρέπει να βάλω και 1 λοιπή παράβαση λόγω του ξεμπαζώματος που σημαίνει 500 ευρώ plus στο ύψος του παραβόλου το οποίο θα προκύψει από το σύνολο των τ.μ αυθαιρεσιών ?

Edited by treloepistimonas
Link to comment
Share on other sites

Η χρήση τους ποια είναι Κύρια ή Βοηθητική?

 

Η χρήση τους ειναι κύρια( διαμερίσματα) αλλα με τον Ν4014 επειδή είναι σε υπόγεια στάθμη θεωρείται βοηθητική για να παρει τον συντελεστή 0,5

Link to comment
Share on other sites

"....να υπολογίσω το χώρο αυτό και σε δόμηση και σε κάλυψη . Προβληματίζομαι αν πρέπει να βάλω και 1 λοιπή παράβαση λόγω του ξεμπαζώματος που σημαίνει 500 ευρώ plus στο ύψος του παραβόλου το οποίο θα προκύψει από το σύνολο των τ.μ αυθαιρεσιών ?

 

Aυθαίρετη κατ επέκταση προσθήκη αποθήκης ως ΥΔ. ΒΧ , Υ.Κ έλεγχος για Δ και αναλυτικό για το ξεμπάζωμα που δεν προβλέπονταν στο εγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης. Να υποθέσω ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένο υπόγειο πέραν της αυθαίρετης αποθήκης;

Link to comment
Share on other sites

Όχι στην οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί δεν υπήρχε καθόλου υπόγειο. Όσον αφορά στα υπόλοιπα ,Υ.Δ.Β.Χ δεκτό για να προκύψει το ποσό του παραβόλου, Υ.Κ πιστευω δεν πρέπει να μπεί καθώς υπάρχει περιθώριο κάλυψης όπως και δόμησης βέβαια, δεν έχει εξαντληθεί . Τώρα όσον αφορά τον αναλυτικό πρέπει να πληρωθεί 500άρι plus για το ξεμπάζωμα (διευκρινίζω πως δεν έχει εξαντληθεί το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής). Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ώστε να μην επιβαρυνθεί ο πελάτης και με αυτό το ποσό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.