Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Ναι. Το τσεκάρεις για κτήρια κατασκευασθέντα μετά από το 1980 για να συμπεριληφθούν και οι απώλειες λόγω θερμογεφυρών

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η επιλογή (του "τσεκαρίσματος") στην επόμενη έκδοση -όπως ειπώθηκε- θα απαλειφθεί και η προσαύξηση θα γίνεται -μόνο- από τον επιθεωρητή.

Link to comment
Share on other sites

Καλο θα ηταν, γενικα, να αποφευγεται το τσεκαρισμα αυτο, ιδιως σε περιπτωσεις κτηριων περιμετρικα μονωμενων, οταν εμεις μελεταμε απωλειες για ενα διαμερισμα μονο

Εκεινο εφαττεται με ΜΘΧ και οι διαχωριστικες επιφανειες ειναι αμονωτες...

Οποτε κλικαροντας το κουτακι αυτο, παιρνει +0,1 και ο συντελεστης θερμοπερατοτητας της επιφανειας αυτης...

 

Εγω εχω 2 αλλες αποριες, μικροτερης σημασιας...

 

α. Το κουτακι αναφερει θερμομονωση κατακορυφων δομικων στοιχειων. Η προσαυξηση αυτη μπαινει και στα οριζοντια δομικα στοιχεια, οροφες και πυλωτες?

 

και

 

β. Οταν εχουμε διαχωριστικη επιφανεια δομικου στοιχειου με ΜΘΧ οποτε και παιρνουμε το μισο του συντελεστη, πανω στο μισο θα προσθεσουμε το +0,10 ή πανω στο ολοκληρο, οποτε ο τελικος συντελεστης θα ειναι προσαυξημενος κατα +0,05?

 

Ξερω, ξερω, ειμαι ψειρας... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

β. Ελα ομως που αμα κλικαρεις το κουτακι και εισαγεις εσυ το μισο του υπολογισθεντος συντελεστου, θα σου εισαγει και +0,1 το προγραμμα μονο του...

 

Τωρα θα με πεις, ποσο να επηρεαζει γενικα αυτη η διαφορα προσαυξησης.... Δεκτον, ελαχιστα, ομως αν θελουμε να ειμαστε ακριβεις ειναι λαθος...

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδιά.κάνω ένα ΠΕΑ για κατάστημα και στα συστήματα ενώ έχω βάλει στην καρτέλα Κτίριο- φωτισμός δεν έχει ανοιχτό το κουτάκι για μαρκάρισμα του φωτισμού!γνωρίζετε κάτι??

Link to comment
Share on other sites

Το ότι στην καρτέλα "Κτίριο" έχεις τσεκάρει το κουτάκι του φωτισμού είναι άλλο πράγμα. Έχει να κάνει με στοχεία από καταναλώσεις (τιμολόγια ΔΕΗ) και δεν είναι υποχρεωτική η συμπλήρωσή τους.

Για να μπορεί να ενεργοποιηθεί η επιλογή, θα πρέπει στη αρχική καρτέλα ("Ενεργειακή επιθεώρηση") να έχεις ορίσει σαν χρήση "κατάστημα" (ή οτιδοίποτε άλλο πάντως του τριτογενούς τομέα). Πράγμα που είτε το κάνεις μέσω του buildingcert δηλώνοντας τα στοιχεία και αφού ζητήσεις την δημιουργία αρχείου xml το κάνεις εισαγωγή ή δημιουργείς ένα αρχείο στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ MELETH, το σώζεις και στη συνέχεια το ανοίγεις με το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ (επιθεώρηση).

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.