Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμπλήρωση δελτίου δομικής τρωτότητας


Recommended Posts

2. Ότι υπογράφεται μόνο από πολιτικούς μηχανικούς (κ σε αντίθετη περίπτωση π.χ. αρχιτέκτονα δηλώνεις ότι υπάρχουν 2 μηχανικοί για τη ρύθμιση με αντίστοιχα ποσοστά συμμετοχής που τα καθορίζεις εσύ π.χ. 95% ο αρχιτέκτονας για όλο το φάκελο πλην του Δελτίου Δομικής Τρωτότητας και 5% ο πολιτικός για το δελτίο).

 

 

Και πότε σκοπεύουν να το πουν υπεύθυνα και επίσημα αυτό; Μέχρι ποιό στάδιο της δήλωσης μπορούμε να επέμβουμε και να προσθέσουμε ΠΜ στην ομάδα; Οι δηλώσεις που ενδεχομένως έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο για να γίνουν μεταβιβάσεις και δεν υπήρχε Πολιτικός Μηχανικός στην ομάδα για να υπογράψει τη Δομική Τρωτότητα;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μόνο αυτό! Είναι και τα €€€ στην μέση. Διότι εάν πουν ότι μόνο ΠΜ υπογράφει αυτό που θα βγάλουν στο τέλος, τότε τι γίνεται?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχουμε κάποιο νέο / εξέλιξη σχετικά με το Δέλτιο Δομικής Τρωτότητας? Στις αρχές είχα κατεβάσει ένα 2-σέλιδο (με ερωτήσεις σχετικά με το φέροντα οργανισμό, έτος κατασκευής, ζώνη σεισμικής επικινδυνότητας κλπ), πάνω σε αυτό πατάμε?

 

Επίσης σχετικά με την τεχνική Έκθεση γίνεται στα πρότυπα των Η/Χ, δηλ. στοιχεία ιδιοκτήτη, διευθύνση, αριθμός αδείας και μία σύντομη περιγραφή του χώρου που εντάσσεται στην ρύθμιση (τ.μ., έτος κατασκευής κλπ)? Κάτι τέτοιο αρκεί?

 

..... κ υποτίθεται ότι 31 Μαρτίου θα υποβάλλαμε ηλεκτρονικά σχέδια / εκθέσεις / φωτογραφίες για να ολοκληρωθεί η ρύθμιση .....

Link to comment
Share on other sites

Πάντως αν ισχύσει αυτή η "πρόταση" δελτίου δομικής τρωτότητας που ανέβηκε, ομολογώ ότι εγώ προσωπικά μάλλον δεν είμαι σε θέση να το συμπληρώσω και να το υπογράψω και δεν θα το κάνω ακόμα και το τυπικο δικαίωμα να μου δοθεί. Πρέπει να κάτσω να διαβάσω και μάλλον αυτό είναι ένδειξη ότι πρέπει να ισχύει το "έκαστος στο είδος του". Βέβαια αν κρίνω από κάποια ευτράπελα που έχω διαβάσει για άλλες πτυχές του θέματος του 4014, το "έκαστος στο είδος του" καλό είναι να ισχύει καθολικά...

Link to comment
Share on other sites

Προχθες ειχε ο Ευαγγελατος τον Χουλιαρα (σεισμολογος)...

Δεν ειδα ολη την κουβεντα, αλλα ο ανθρωπος ειπε ευθεως τα προβληματα που προκυπτουν απο τον οπτικο ελεγχο και την υπογραφη απο αλλες ειδικοτητες περαν των ΠΜ..

Φυσικα τονισε την αναγκη υπαρξης κανονικης στατικης μελετης...

Το ειπε και ο Ευαγγελλατος... κατι θα ξερει ... :smile:

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά , βγαίνουνε διάφοροι και το ρίχνουνε στο επιστημονικό με τα αυθαίρετα και κάνουνε την τρίχα τριχιά .

Ο άλλος είπε κάντε Υ.Δ. ότι δεν χρειάζεται επάρκεια και κάντε δελτίο δομικής τρωτότητας. Που στο δι#$&%ο τα λέει αυτά ο 4014 ?

Το δε δελτίο προσεισμικού ελέγχου του ΟΑΣΠ είναι και αδόκιμο για την περίπτωση καθώς αν δείτε τις ερωτήσεις φαίνεται ότι αφορά κατά κύριο λόγο κτίρια με μελέτη.

Εμείς παίρνουμε τώρα μια κατ'εξοχήν αρπαχτή διαδικασία που είναι η τακτοποίηση των αυθαιρέτων και την πασπαλίζουμε για το θεαθήναι με επιστημονικοφανείς όρους του τύπου "δελτίο δομικής τρωτότητας" κ.α.

Τι ενδιαφέρει πχ τι σεισμικός συν/στης ίσχυε όταν φτιάχθηκε το αυθαίρετο ? Μήπως υπάρχει καμμιά μελέτη ? Ο συντελεστής του Μαστρο-Μήτσου ίσχυε.

Σε λίγο θα μας πούνε να κάνουμε και pushover στα αυθαίρετα , μην τρελαθούμε τώρα.

 

Για μένα θα έπρεπε να έχει για το τυπικό μέρος και μόνο , 2 πράγματα : δεν έχει εμφανείς ρωγμές και καθιζήσεις. Φωτογραφίες και τέρμα. Και αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν και οι ΠΜ και οι ΑΜ και οι ΑΤΜ .

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.