Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το νέο Μνημόνιο.....


ikaros13

Recommended Posts

Αλήθεια, πιστεύετε ότι, όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν μέχρι τώρα, ήταν ανίκανοι και γιαυτό τα περνάμε αυτά σήμερα ?

Αν ναι, τότε γιατί τους στήριζαν (τους ανεβοκατέβαζαν) οι τράπεζες και οι λοιποί της παρέας ?

Για να βάλουν λίγο σασπένς στην καθημερινότητά τους ?

Link to comment
Share on other sites

Είναι τουλάχιστον φυσιολογικό καθένας μας να αναζητεί μια λέξη ελπίδας, να προσπαθεί να βρει τα χρήματα να ταΐσει την οικογένειά του, να προσπαθεί να διασώσει ότι έχει σε ακίνητη περιουσία, να προσπαθεί να διασώσει το βιοτικό του επίπεδο, κλπ. Για μένα ο Ελληνικός λαός βρίσκετε σε τρομακτικό σοκ διότι μέσα σε 2 χρόνια ακόμα δεν έχει πάρει στα χέρια του το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βλέπουμε και μαζικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και εαν θέλετε ακόμα διατηρούμε μια ψυχραιμία ή ακόμα και στωικότητα.

 

Ο ρόλος της κυβέρνησης, της Τροικας, των κομμάτων, των ΜΜΕ συντελούν καταλυτικά σε αυτό. Αντιπαλεύουν σε ένα στενό χρονικό πλαίσιο το σημείο που η οργή θα τους ξεπεράσει. Εαν είναι κάτι που φοβίζει πλέον την Τροικα δεν είναι η οικονομική αλλα η κοινωνική επανάσταση που εύκολα διαχέετε και σε άλλες χώρες. Το πρόβλημα δεν είναι προφανώς εαν σε μια μαζική διαμαρτυρία υπάρχουν 10 ή 20 νεκροί αλλα τι θα γίνει εαν έχουμε 20 στην Ελλάδα, 20 στην Πορτογαλία, κλπ. Εαν το στερέωμα που λέγετε ΕΕ και οχι πλέον Ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει. Εαν οι αρχές του κοινωνικού κράτους που για τόσα χρόνια και αρκετά καλά θα έλεγα, επένδυσε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ μπορούν να διατηρηθούν.

 

Σαν Ελληνες πιστέψαμε στην ΕΕ ασχέτως εαν τα συνθήματα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο πρωτοστατούσαν στην αρχή. Πιστέψαμε διότι ξαφνικά νιώσαμε οτι μετά απο τόσες δυσκολίες, δικτατορίες, πολέμους και φτώχεια, θα υπήρχε ασφάλεια και ευημερία. Στα 30 αυτά χρόνια πήραμε 1,2 τρις Ευρώ για να φτιάξουμε τις υποδομές αλλα προπάντων την νοοτροπία ενός λαού που η ιστορία δεν τον χάιδεψε αλλα τον μάτωσε.

 

Απο το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, τα ίδια πολιτικά κόμματα μηδενός εξαιρουμένου, βρήκαν την χρυσή ευκαιρία να διαχειριστούν τα χρήματα αυτά με βάση την δημιουργία κομματικών στρατών. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο κόσμος δεν ψήφιζε με βάση προεκλογικά προγράμματα, ιδεολογία αλλα με βάση το τιμολόγιο που θα κόψει. Το φαινόμενο κράτησε για τουλάχιστον 2 γενιές πολιτικών. Στον χρόνο αυτό η ευκολία του να εισπράττεις το τιμολόγιο μειώθηκε για λίγους και εκλεκτούς. Οι υπόλοιποι απλά ενταφιάστηκαν στο δημόσιο και στο κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα. Ο ενταφιασμός υπήρξε τόσο καταλυτικός, που παρότι το επιστημονικό επίπεδο του Ελληνα αυξήθηκε εκθετικά, δεν χρησιμοποιήθηκε παρά ελάχιστα αφού ο ενταφιασμός δημιουργεί δικές του εσωτερικές συνθήκες επιβίωσης. Η διαφθορά βρήκε το καλλίτερο έδαφος για να ευδοκιμήσει, αφού το δημόσιο δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παραπάνω απο ένα μικροαστικό lifestyle. Το αποτέλεσμα ήταν σταδιακά να σταματήσει και το δημόσιο να λειτουργεί σε τέτοιο βαθμό που οι πρακτικές διαφθοράς να αποτελούν επίσημο κανονισμό.

 

Ο Ελληνική κοινωνία μπήκε σε ένα δακτυλίδι αλαζονείας, υπερκατανάλωσης και ήταν φυσιολογικό. Το χρήμα φθηνό, το κράτος ανύπαρκτο και το κόμμα παίζει τον ρόλο του μπράβου καταλύοντας κάθε νομοθεσία. Η λογική, όταν το κόμμα μου είναι πάνω κάνω οτι γουστάρω δεν είναι φιλολογική.

 

Κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να κατηγορεί τον λαό. Η αγέλη ακολουθεί τους μπροστάρηδες. Καλώς ή κακώς υπάρχει μια τάξη, μια πορεία. Σήμερα όμως οι μπροστάρηδες έδειξαν οτι οχι μόνο δεν θέλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, τα λάθη τους αλλα θέλουν να συνεχίσουν να ηγούνται. Δεν ξέρω εαν υπάρχει πλέον καμία διαφορά μεταξύ μιας ιατρικός χαζής τηλεπερσόνας που αλλάζει πορεία καθημερινά, απλά για να επιζήσει αφού τα μηχανάκια της τηλεόρασης ορίζουν το αύριο και ενός πολιτικού που κάνει το ίδιο. Η διαφορά είναι οτι η τηλεπερσόνα δεν ενοχλεί κανένα και σε καμία περίπτωση δεν έχει στα χέρια της τον αφανισμό ενός λαού.

 

Οι πολιτικοί της χώρας, συνολικά, δυστυχώς αυτό που βλέπουν είναι πώς θα συνεχίσουν να ηγούνται ενός αφανισμένου λαού. Ενα πράγμα όμως θα πρέπει οχι απλά να καταλάβουν αλλα να το καταλάβουν άμεσα, οτι όταν η αγέλη τρομάζει καταστρέφει στο πέρας της τα πάντα και οτι ακόμα και η πλέον καλή εκπαίδευση των ΜΑΤ δεν θα μπορέσει να τους προστατεύσει απο την οργή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν πρέπει να κατηγορεί τον λαό.

 

Αυτό ήδη έχει γίνει από τους πολιτικούς του σήμερα .

 

οτι όταν η αγέλη τρομάζει καταστρέφει στο πέρας της τα πάντα και οτι ακόμα και η πλέον καλή εκπαίδευση των ΜΑΤ δεν θα μπορέσει να τους προστατεύσει απο την οργή.

 

Αυτό στην πορεία είναι .Να δούμε όμως που θα πάνε να κρυφτούνε όταν έρθει η μπόρα .Διότι και στα ποιό ψιλά βουνά να πάνε και εκεί θα φτάσουν τα νερά για να τους πνίξουν .Μην δώσει ο Θεός και έρθει η μπόρα , διότι μετά δεν του σώζει τίποτα .

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

Εχεις ακουσα ποιος εκλεισε την pirelli στην Πατρα?

Ξέρεις γιατί έκλεισε η Pirelli το ΄92 στην Θεσσαλονίκη και πήγε στην Πολωνία; Όχι λόγω κκε (να πούμε και του στραβού το δίκιο).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους μετά από αρκετό καιρό απουσίας (οι παλιότεροι θα με θυμούνται)

 

2 χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι η μαγική συνταγή Τρόικας-ΔΝΤ απέτυχε. Αυτό ήταν άλλωστε αναμενόμενο. Το έχει διδάξει η ιστορική πραγματικότητα. Αν πράγματι το ΔΝΤ είχε τη μαγική συνταγή για την ευημερία των λαών, τότε πως εξηγείτε ιστορικά το γεγονός ότι οι λαοί απο τις χώρες που πέρασε δεν θέλουν ούτε να το ακούν ούτε να το βλέπουν.

 

Πρέπει επίσης να γίνει αντιληπτό, ότι η η Ε.Ε. ουδεμία σχέση έχει πλέον με το όραμα των θεμελιωτών της. Με την αρχική ιδέα για μια Ευρώπη των λάων, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού στη βάση θεμελιωδών αξιών του Ευρ. πολιτιμού. Η ηγεσία της Ε.Ε. έχει μετατραπεί (πιθανότατα ανέκαθεν ήταν) σε υπηρέτες και εκφραστές των συμφερόντων των αγορών, των τραπεζιτών και των απανταχού πολυεθνικών κεφαλαίων. Η μόνη έγνοια είναι : "πως θα καθυσηχάσουμε τις αγορές", "πόσο δυνατό θα είναι το ευρώ", "πόσο θα πάει το δολλάριο", "πόσο θα πάει ο χρυσός", τι θα γίνει με τον DAX, τις χρηματαγορές και τους χρηματηστηριακούς δείκτες.

 

Αναμφίβολλα στρεβλώσεις στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν. Αναμφίβολλα και ο λαός έχει μερίδιο ευθύνης. Αυτό που γίνεται όμως σήμερα είναι η μετατόπιση των ευθυνών σε αυτούς που έχουν το μικρότερο μερίδιο. Αυτό που θα γίνει αύριο είναι η επικύρωση για τη λεηλασία της χώρας, διότι η πτώχευση θα έρθει αργά ή γρήγορα. Αφού λεηλατηθεί η χώρα πρώτα όμως, αφού προστατευθούν τα συμφέροντα των ισχυρών, ενα ωραίο πρωινο θα μας δείξουν το δρόμο εξόδου απο το ευρώ.

 

Οσοι έχουν καταλάβει καλώς. Φτάσαμε στο παρα πέντα. Τα υπόλοιπα αύριο στους δρόμους. Στην ύστατη μάχη έξω απο τη Βουλή. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Η ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Όσοι δεν αντιδρούν τώρα που τους λένε οτι αυτοί και τα παιδιά τους θα δουλεύουν για 480,00€ είναι άξιοι της μοίρας τους!!!

Ραγιάδες δίχως αύριο...

Το μόνο που τους απομένει είναι να πάνε να φιλάνε τα χέρια και τα πόδια των πολιτικών που τους φέρανε μέχρι εδώ...

Edited by alej
Link to comment
Share on other sites

Τελική ευθεία. Οτι κι αν λέγεται τελικά εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ σε βάθος χρονου έχουμε αποδείξει και την ηθική μας και την αγωνιστικότητα μας. Πάλι μπροσταρηδες λοιπόν σε μια παγκόσμια κρίση θα είμαστε και πολλοί θα μας ακολουθήσουν. Το βασικό θέμα είναι να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς και εμείς και οι γύρω μας. Εχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε γι αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Από αύριο βράδυ το δίλημμα θα είναι το ποστ #146. Ξυπνήστε.

Εδώ ξύπνησαν οι Εκτελεστικοί και οι Δ.Σ. των μεγάλων Εταιρειών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.