Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για πατριωτικούς λόγους να μείνω Ελλάδα ή να φύγω κι εγώ;


EngD

Recommended Posts

Έχω προσφορά για δουλειά στο εξωτερικό, στη χώρα όπου σπούδασα, με καλές οικονομικές απολαβές και πολύ καλές προοπτικές.

 

Αλλά σκέφτομαι να μη φύγω ξανά από την Ελλάδα παρόλο που πρόσφατα επέστρεψα, να μείνω εδώ και να το παλέψω για πατριωτικούς και μόνο λόγους, έτσι για το γαμώτο μέρα που είναι σήμερα!

 

Γιατί είμαι οπαδός των conspiracy theories και πιστεύω ότι υπάρχει λόγος που έχει οδηγηθεί η κατάσταση εκεί που είναι τα πράγματα σήμερα... και ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα αλλά έρχονται, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, ακόμα και πολεμική σύρραξη διαβλέπω.

 

Δηλαδή αν είναι να φύγουμε τώρα που η πατρίδα μας χρειάζεται στήριξη εσωτερικά από ανθρώπους με γνώση και ποιότητα, ποιος θα μείνει πίσω να προσφέρει το κάτι καινούργιο και διαφορετικό για τον τόπο; Και αν δεν προσφέρω ως μηχανικός, υπάρχει και ο εθελοντισμός όπου μπορώ κάτι να προσφέρω στο συνάνθρωπο.

 

Αν ήταν όλα καλά τα πράγματα στην Ελλάδα, οικονομικα & πολιτικά, ναι θα έφευγα για την εμπειρία στο εξωτερικό... αλλά τώρα αισθάνομαι κιωτής, πείσμωσα και θα το παλέψω!

 

Οι απόψεις σας, παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η άποψη μου είναι να σηκωθείς να φύγεις φίλε μου. Για ποια "πατρίδα" να κάτσεις να "παλέψεις"; Κάτι δοσίλογων και κάτι προθύμων των ΜΜΕ που όλη μέρα-κάθε μέρα μας γανώνουν το κεφάλι για το "πόσο σημαντικό είναι να πληρωθούν οι δανειστές"; Εγώ προσωπικά θλίβομαι πλέον όταν βλέπω να παρασύρονται από αυτά τα τομάρια, και να υποστηρίζουν τις ίδιες ανοησίες "απλοί" συμπατριώτες μου και συνάδελφοί μου. Ευελπιστώ όμως ότι μετά και τις τελευταίες "αποκαλύψεις" για τις προθέσεις (της Τρόικας λόγου χάρη) αλλά και του μηδενικού κόστους της "διάσωσής" μας για τους Γερμανούς (πήγε το ΠΑΡΑΜΥΘΙ σύννεφο τόσον καιρό κατά πως φαίνεται!) θα ξεστραβωθούν και αυτοί και θα καταλάβουν πόσο δίκιο είχαμε όσοι ουρλιάζαμε,,, Η πορεία είναι αδιέξοδη. Σήκω φύγε. Εκτός αν ο λόγος που θες να κάτσεις είναι για την επανάσταση.

Link to comment
Share on other sites

ΤΡΟΙΚΑ: "Ο βασικός μισθός στην Ελλάδα πρέπει να πάει στα 150€ !!!"

 

 

ΣΟΚ προκαλεί η δήλωση της τρόικας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχετικά με την μείωση του βασικού μισθού της Ελλάδας, στα 150 ευρώ.

Συγκεκριμένα...

σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι «σκοπός τους είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα» και τόνισαν οτι τα μέτρα λιτότητας πρέπει να συνεχιστούν και θα συνεχιστούν αφού τα 2 κόμματα εξουσίας έχουν δεσμευτεί!

 

 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/150_28.html

Link to comment
Share on other sites

Η άποψη μου είναι να σηκωθείς να φύγεις φίλε μου.

Τρέχοντας!

 

ΥΓ εθελοντές θα μείνουν πολλοί που δεν έχουν άλλη επιλογή

Link to comment
Share on other sites

Ούτε να το συζητάς φίλε μου, αν έχεις αυτή τη δυνατότητα - ευκαιρία.

Έλληνας - πατριώτης και "εθνικά - ελληνικά" σκεπτόμενος δεν είσαι μόνο όταν ζεις στην Ελλάδα, αλλά και οπουδήποτε αλλού.

Περισσότερο μπορείς να βοηθήσεις τη χώρα σου ζώντας στο εξωτερικό, παρά ζώντας εδώ.

Θα είμαστε εμείς, που δεν έχουμε τέτοιου είδους επιλογές (και θα κλαίμε τη μοίρα μας ..."φυλάττοντας πατρίδες")!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφε μηχανικέ... εάν θέλεις να ασχοληθείς με αυτό που σπούδασες έπρεπε αυτή τη στιγμή να είσαι ήδη στο αεροπλάνο!

Εφόσον έχεις ΗΔΗ ζήσει το εξωτερικό έπρεπε να είχες φύγει από χθες!

 

Πάρε μαζί σου μία σημαία, βάλ' την στο δωμάτιό σου, ή ακόμη και στο μπαλκόνι σου και πήγαινε να ζήσεις!!!

Link to comment
Share on other sites

δυστυχος αλλα η μονη λύση ειναι να φύγεις. Αν καποτε στρώσουν τα πράγματα και εισαι καλα και θες, γύρνας πισω. Αλλιως μόνο το καλοκαιρι διακοπες να ερχεσε να μας "κουνας" τα μαρούλια και να περνας καλα.

Link to comment
Share on other sites

αν μπορεις τους πατριωτικους λογους να τους βαλεις στο φουρνο και να φας ειτε να πληρωσεις λογαριασμούς με τους πατριωτικους λογους τοτε μεινε . αλλιως δεν καταλαβαινω τι ακριβως συζηταμε

Edited by lefe
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.