Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκές ομορφιές


silver_bullet

Recommended Posts

Εδω γενναται ενα ερωτημα:Πότε θα τα βρουν στη θαλασσα ή θα σκοτώσουν κανενα ανθρωπο.

Το θέμα ειναι οτι το γεγονος οτι αρχιζουν και εμφανίζονται πάρα πολλά τετοια τερατουργήματα!!

Και το ερωτημα που τιθεται ειναι:

Ως μηχανικοι τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση.

Προσωπικα μιλωντας σωπαινουμε και αφηνουμε τους τυχαρπαστους να μας παίρνουν τις δουλειες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 159
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το θέμα θα τεθεί, όταν φύγει κανένα και χτυπήσει κάποιον άνθρωπο. Μέχρι τότε θα "χτίζονται" 10αρια σε 40τ.μ. επιφανειας.

Link to comment
Share on other sites

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα θα γίνει στο σκέπαστρο του νέου γηπέδου της ΑΕΛ!!!

 

Ένα μεγάλο έργο ξεκινά εντός των επόμενων ημερών στον AEL FC ARENA, καθώς στα σκέπαστρα του γηπέδου της ΑΕΛ θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά. H AEL FC ARENA κατάφερε να κάμψει τις αμφιβολίες της MARFIN και σε συνεργασία με την "INET ENERGY" κατάφεραν να πάρουν την έγκριση για τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερε φωτοβολταϊκά πάρκα στην κεντρική Ελλάδα και σίγουρα το μοναδικό στην χώρα που γίνεται στο σκέπαστρο γηπέδου. Έτσι λοιπόν αφού επισκέφθηκαν το AEL FC ARENA Γερμανοί ειδικοί κι άναψαν το πράσινο φως εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στα τρλια από τα τέσσερα σκέπαστρα του γηπέδου, εργασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 1,5 μήνα. Αν και το βόρειο πέταλο, θύρες 11-13, θα μείνει εκτός παρόλα αυτά πρόκειται για ένα "πάρκο" με συνολική απόδοση 1 ΜW, που αν ερμηνευθεί σε χρήματα πρόκειται για μια επένδυση που θα αποδίδει περίπου 600.000 ευρώ ετησίως. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια σημαντική επένδυση η οποία επετεύχθη χάρη στον Κώστα Πηλαδάκη με συμβολή του Διευθυντή του AEL FC ARENA K Τσιγγερά, ο οποίος να σημειώσουμε πως όπως και οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της ΑΕΛ εργάζεται μόνο τις ημέρες των αγώνων, και η οποία θα δώσει ανάσα και στην ΠΑΕ ΑΕΛ καθώς αναμένεται μέρος των εσόδων να πηγαίνει στην τράπεζα για την εξόφληση του δανείου.

post-15892-0-48567900-1362047693_thumb.jpg

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή πρωτοβουλία αν και το Δ.Τ έχει την δόση της υπερβολής

το 1 MW δεν είναι και απο τα μεγαλύτερα πάρκα

έχει δωθεί εξαίρεση απο ΡΑΕ για τα στέγαστρα στο ΟΑΚΑ Μπάσκετ (2MWp) και δεν θυμάμαι το άλλα απλά δεν ξέρουμε αν θα γίνουν ποτέ.

τώρα με έξι μήνες καθυστέρηση ΛΑΓΗΕ τι ανάσα θα πάρει it remains to be seen :smile:

Και πάλι μπράβο στην ΑΕΛ που προχωράει σε τέτοιο έργο

Link to comment
Share on other sites

Έλα ντε... αφού κατάφερε να κάμψει τις αμφιβολίες της MARFIN πάντως, μπράβο γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα στον χώρο αυτό είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης.

Link to comment
Share on other sites

Ξερετε ποτε θα πεσει πολυ γελιο? Εδω ειστε και εδω ειμαι, να μου το θυμηθειτε οτι θα γινει:

Αφου εχει πεσει χοντρο μαχαιρι στα μεγαλα ΦΒ και τις λοιπες ΑΠΕ, οι μονοι που δεν εχουν πειραχτει ακομα ειναι οι μικροι οικιακοι παραγωγοι. Αν, λεω αν, δοθει οδηγια σε ΔΕΗ η Πολεοδομια να ερευνησει τη νομιμοτητα των ΦΒ κατασκευων, οι 8 στους 10 πανε για ακυρωση συμβασης. Ετσι το κρατος και θα μειωσει δραματικα τις πληρωμες στους οικιακους, αλλα και δε θα φερει τη ρετσινια οτι εσπασε τις συμβασεις. Μπορειτε να φανταστειτε το κλαμα και τα δικαστηρια σε "μηχανικους" που εχουν να πεσουν τοτε?

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να γίνει κάτι αλλάχλωμό το κόβω. Πιθανότατα να γίνει όταν αγοράσει τη ΔΕΗ ιδιώτης!

Link to comment
Share on other sites

εκτος απο τους "συναδελφους" μηχανικους που στην καλυτερη περιπτωση πολλοι λιγοι θα την πληρωσουν θα πρεπει να κοιταξουμε λιγο και τους αρμοδιους υπαλληλους του ΔΕδΔΗε που παραλαβανε τετοια συστηματα. Με τα ΦΒ αχουν καταφερει να μαζεψουν τοσο "μαυρο" οσο δεν ειχαν φανταστει.....

Link to comment
Share on other sites

Μην τα κάνουμε όλα αχταρμά μία μη νόμιμη εγκατάσταση από θέμα πολεοδομίας δεν σπάει την σύμβαση συμψηφισμού αλλά αποτελεί πολεοδομικό αδίκημα (το οποίο πιο πιθανό βρίσκω να "τακτοποιηθεί").

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.