Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

έχω μία συνάδελφο η οποία ψάχνει να βρει Ενεργειακό επιθεωρητή (κατά προτίμηση κοντά στον Πειραιά, αλλά όχι απαραίτητα) με τον οποίο-α θέλει να έχει την εξής συνεργασία:

 

Η συνάδελφος δεν είναι επιθεωρητής (περιμένει ακόμη τις εξετάσεις για τους μόνιμους), όμως μέχρι τώρα έβγαζε ΠΕΑ, τα οποία τις τα υπέγραφε μία Προσωρινή επιθεωρητής.
Λόγω του ότι η επιθεωρήτρια αυτή μετανάστευσε στο  εξωτερικό, αναζητά έναν άλλο συνάδελφο για την ίδια ακριβώς δουλειά.

 

Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει ένα prive μήνυμα για να τους φέρω σε επαφή ώστε να βρουν αν ευδοκιμήσει μία συνεργασία μεταξύ τους.

 

Παρακαλώ τους συναδέλφους να μη ξαναβγάλουν τέτοιες προτάσεις συνεργασίας γιατί αντίκεινται στους Κανόνες Συμμετοχής.

Ευχαριστώ hkamp.

Edited by hkamp
  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε, δεν είναι κάτι κακό, ούτε κρυφό.
Η διαδικασία της έκδοσης μπορεί να γίνει σε συνεργασία των δύο, και μπορούν να μοιραστούν αμφότεροι τα όποια έσοδα.

Και ναι εγώ έχω μία συνεργασία παρόμοια, ξέρω τη δουλειά του συνάδελφου και τα βλέπουμε και μαζί.

Δε θα το έκανα σε κάποιον που δεν έχω εμπιστοσύνη ή που θα ήθελε να τα υπογράφω τυφλά ( έχω αρνηθεί την ίδια συνεργασία σε συνάδελφο που δεν είχα εμπιστοσύνη για τους δικούς μου λόγους)!

 

Αν δε συμφωνείς μπορείς απλά να μην το κάνεις.


 

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η μορφή συνεργασίας δεν είναι ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία.

Μέχρι να γίνουν οι εξετάσεις πολύς κόσμος δουλεύει έτσι, δεν είναι καιρός να χάνουμε δουλειές εξαιτίας της ολιγωρίας του ΤΕΕ.

Το εάν είναι κατακριτέο ή όχι δεν το γνωρίζω, θέλω να πιστεύω πως ο υπογράφων πάντα ρίχνει και μια δεύτερη (και τρίτη) ματιά.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ και 2-3 φίλοι μου σε τέτοια ανάγκη είμαστε και μας εξυπηρετούν συνάδελφοι. Αν ήμουν σε θέση να εξυπηρετώ και εγώ θα υπέγραφα για να εξυπηρετήσω συνάδελφο που τον ταλαιπωρεί η κυβέρνηση. Είναι δυνατόν να έχει επίτροπο κυβερνητικό το ΤΕΕ που να καθορίζει αν το ΤΕΕ θα ελέγχει τα μέλη του; Σε λίγο θα μας καταργήσουν και τις εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος. Όσοι βγήκαμε στο επάγγελμα, βγήκαμε....δεν είναι γελοίο;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Μπορεί αυτός που πραγματικά διενεργεί την αυτοψία, το έλεγχο, τους υπολογισμούς, την εκτίμηση των παραμέτρων και εντέλει την καταχώρηση των στοιχείων στο λογισμικό, να κάνει όντως ευσυνείδητα τη δουλειά και έχοντας γνώση του αντικειμένου. Κατά τη δική του όμως κρίση και εκτίμηση των δεδομένων. Σ' αυτό έγκειται η διαφωνία μου. Και βέβαια το γνωρίζω πως ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία περίπτωση είναι, άλλωστε κι εμένα έχουν υπογράψει μελέτες ύδρευσης, αποχέτευσης αλλά και όλων των η/μ μελετών που εκπόνησα εγώ, άλλοι μηχανικοί που ήταν συγχρόνως και κατασκευαστές ή απλά ιδιοκτήτες του ακινήτου.

 

Ιωάννη, συμφωνώ μαζί σου. Έτσι όπως το πάνε, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε λίγο θα πρέπει να δίνουμε εξετάσεις για τα πάντα.

Όσο για τις εξετάσεις για ενεργειακούς επιθεωρητές έχω ξαναπεί τη γνώμη μου. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν ξέρω να δίνουν εξετάσεις οι δικηγόροι όταν ψηφίζεται ένας νέος νόμος, ούτε οι γιατροί όταν ανακαλύπτεται ένα νέο φάρμακο ή μια καινούργια θεραπεία, πράγματα πιο κρίσιμα από μία ενεργειακή επιθεώρηση. Ένα σεμινάριο να είναι υποχρεωτικό και αυτό αρκεί. Δεν είναι λογικό να μπορεις σαν μηχανικός να κάνεις ΜΕΑ, που είναι πιο απαιτητική και να μη μπορείς να κάνεις ενεργειακή επιθεώρηση.

Link to comment
Share on other sites

Νέα απορία. Σε παλιό κατάστημα του τριτογενή τομέα ο ιδιοκτήτης είχε χρωματίσει τα τζάμια των προσόψεων με ένα ανοιχτό χρωματάκι έτσι ώστε να μην βλέπουν οι περαστικοί μέσα.

Αυτό με επηρεάζει όταν περνάω τα ανοίγματα μου;

Επίσης τι γίνεται με τον φυσικό φωτισμό; Πρακτικά δεν περνάει άμεσα φως μέσα από αυτά που είναι βαμμένα... Τα αγνοώ ή τα λαμβάνω κανονικά υπόψη;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.