Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαίτηση στατικής μελέτης υπάρχοντος και ΚΑΝ.ΕΠΕ.


 

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 441
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τέρυ το 10% ισχύει και πέρα από τον 4178. Π.χ. στο παράρτημα Ε του ΕΑΚ το αναφέρει.

 

KF δεν νομίζω και πάλι. Σε πολεοδομία μου είχανε πει πρόσφατα ότι το παράρτημα Ε δεν ισχύει για αλλαγές χρήσης μετά τον ΚΑΝΕΠΕ. Πριν τον ΚΑΝΕΠΕ ίσχυε. Στον Δήμο Αθηναίων π.χ. αν δεν κάνω λάθος η τακτική τους είναι να κάνεις έλεγχο υπάρχοντος με ΚΑΝΕΠΕ σε αλλαγή χρήσης. Αν όμως κάνεις την αλλαγή χρήσης με 4178 και βγάλεις νομιμοποίηση τότε σε αφήνουν να ελέγξεις με αντισειμικό της εποχής που έγινε η αλλαγή χρήσης. Δεν είμαι 100% σίγουρος.

 

Αν έχετε κάποια απάντηση πάντως από πολεοδομία να είναι πιο έγκυρη γιατί το πράγμα είναι πολύ μπλεγμένο. Έχει βγάλει κανείς αλλαγή χρήσης πρόσφατα ? 

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα  #175 και site ΟΑΣΠ ( http://www.oasp.gr/userfiles/14-%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%91%20%CE%95%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%98%CE%97%CE%9A%CE%95%CE%A3%20(%CE%A3%CE%B5%CE%BB%201-152).pdf σελιδα 79/152

.Οσο αφορα την αλλαγη χρησης με 4178 ειναι οπως στα λενε (ΦΕΚ Β 405/20-2-14).

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Τα χω δει. Οι πολεοδομίες όμως σου λέω που ρώτησα μου λέγανε ΚΑΝΕΠΕ για έλεγχο υπάρχοντος. ΕΑΚ και παρ. Ε μόνο για προσθήκη. Για αυτό λέω να μας πει κάποιος που έχει ακούσει από πολεοδομία τι λένε. Εξάλλου τον ΟΑΣΠ μόνο συμβουλευτικά τον έχουν και επίσης ο ΟΑΣΠ πουθενά δεν λέει για αλλαγές χρήσης πλέον να κάνεις ΕΑΚ.

Link to comment
Share on other sites

Στην παραπανω παραπομπη ο ΟΑΣΠ αναφερει και για αλλαγες χρησεις.

Αν εχεις τελικα μπλεξιμο ζητα τους εγγραφως που στηριζουν στην αποψη τους.Παντως οι Πολεοδομιες στην περιοχη μου τα ζητουν οπως στα ειπα.

Link to comment
Share on other sites

nik κι εγώ τα ίδια "μαργαριτάρια" άκουσα από μηχανικό της πολεοδομίας περί ΚΑΝΕΠΕ για αλλαγή χρήσης. Και ότι το Παράρτημα Ε του εακ είναι ΜΟΝΟ για προσθήκες <_< Το θέμα είναι όμως να κατανοούμε και το πνεύμα του νόμου! Όχι μόνο το γράμμα!!

Δηλαδή συνάδερφοι αν προσθέσει ένας ιδιοκτήτης ένα τμήμα στο ακίνητό του, που ενδεχομένως να αλλάζει και η σεισμική συμπεριφορά, υπάρχει πιθανότητα να απαλλαγεί από ΚΑΝΕΠΕ, ενώ αν αλλάξει τη χρήση σε έναν όροφο θα πρέπει οπωσδήποτε να προβεί σε ΚΑΝΕΠΕ???? Δε λέω και η αλλαγή χρήσης μπορεί να αλλάξει σεισμική συμπεριφορά σπουδαιότητα κτλ αλλά και πάλι ο έλεγχος ανάγεται σε τέμνουσα βάσης κτλ (αν είμαστε κατηγορία Δ) !!!! ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!! Θα πρέπει δηλαδή απευθείας να κάνει την οικοδομή του "σουρωτήρι" και να γίνει γεωτεχνική έρευνα τουτέστι ΚΟΣΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ!!

Αυτά τα ολίγα :sad: 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκαιο αλλά η πολεοδομία εφαρμόζει πάντα το γράμμα το νόμου. Το γιατί....το ξέρουμε πολύ καλά. Γιατί δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους εκτός πολεοδομίας. Αφού το παράρτημα ΕΑΚ μιλάει για προσθήκες έτσι το εκλαμβάνουν αυτοί. Το μυαλό δεν πάει παρακάτω.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει έγγραφο του ΟΑΣΠ που αναφέρει πως το παράρτημα Ε ισχύει και για αλλαγές χρήσεις

Edited by Αλέξανδρος
Link to comment
Share on other sites

Η ΥΔΟΜ δεν εχει καμια αρμοδιοτητα να ελεγξει πως εκανε τη μελετη ο μηχανικος.

Ο μελετητης εχει την απολυτη ευθυνη.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.