Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όροι δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων


Recommended Posts

46 minutes ago, tetris said:

 

Η σύνδεση με  βάση δεδομένων στοιχίζει ελάχιστα και προσφέρει πάρα πολλά

Συμφωνώ απόλυτα. Εγώ έχω τη δομική ενημέρωση αλλά και πάλι δεν μου είναι εύκολη πάντα η ερμηνεία των νόμων. Πόσο μάλλον αν δεν την είχα..

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, the_topo said:

Δεν ξέρω αν έχει κάποια 'βάση' αυτό που θα ρωτήσω αλλά βάσει ΦΕΚ 789/Δ όπου η αρτιότητά μου ορίζεται στα 800τ.μ., γαι τους λοιπούς όρους δόμησης με παραπέμπει στους 'γενικούς όρους δόμησης' του ΦΕΚ181/Δ. Αυτοί βρίσκονται στο άρθρο 5 του 181/Δ που αναφέρει μόνο το πρόσωπο σε δρόμο για οικοδομησιμότητα. Το πλάτος του δρόμου που αναφέρεις είναι εκτός γενικών όρων δόμησης στο άρθρο 6 (στη γραμμή δόμησης). Υπάρχει περίπτωση αυτό με το ημιπλάτος που ανέφερες να μην αφορά τη περίπτωσή μου? 

 

Σε αφορά το άρθρο 6 διότι καθορίζει την οικοδομησιμότητα. Εξαιρούνται τμήματα που καταλαμβάνονται από οικοδομές . Αλήθεια γιατί ψάχνεις να αποφύγεις την παραχώρηση; Απλή διαδικασία είναι.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

όχι, αν πρόκειται για διαπλάτυνση προϋφιστάμενου του 1985 δρόμου

συμπλ.

η κύρωση αφορά σε δρόμους που είχαν δημιουργηθεί από παραχώρηση σε κχ εξ ολοκλήρου

Edited by tetris
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Pavlos33 said:

Σε αφορά το άρθρο 6 διότι καθορίζει την οικοδομησιμότητα. Εξαιρούνται τμήματα που καταλαμβάνονται από οικοδομές . Αλήθεια γιατί ψάχνεις να αποφύγεις την παραχώρηση; Απλή διαδικασία είναι.

Παύλο ευχαριστώ. Για να είμαι ειλικρινής δεν ψάχνω να αποφύγω τη παραχώρηση. Έχω κάνει στο παρελθόν παραχωρητήριο για το σκοπό αυτό . Κυρίως προσπαθώ να καταλάβω να ερμηνεύω τους νόμους σωστά γιατί παρόλο που έχω τη συνδρομή δυσκολεύομαι. (Αλήθεια, αν έχετε κάποιο σεμινάριο κατά νου σχετικό με νομοθεσία/πολεοδομικό δίκαιο θα με ενδιέφερε).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, έχω γεωτεμάχιο 5 στρ. τυφλό με δικαστική απόφαση δουλείας διόδου σε επαρχιακό δρόμο.

Είναι τεμνόμενο και περίπου τα 500 τ.μ. είναι εντός οικισμού κάτω των 2.000 κατοίκων. Έχω το δικαίωμα ως γνωστόν να θεωρήσω πως είναι εντός οικισμού εμβαδόν όσο το όριο αρτιότητας, ώστε να κερδίσω αρκετά μέτρα ως εντός οικισμού. (ΠΔ 24/4/85 - Αρθ. 7 Παρ. 1)

Τα 4,5 στρέμματα εκτός οικισμού μπορούν να οικοδομηθούν με την δουλεία διόδου (έχει παλαιότητα), σωστά μέχρι εδώ;

Τα 500 μέτρα (ή 2.000 τ.μ. αν ζητήσω το όριο αρτιότητας), αν ήταν αυτοτελή ιδιοκτησία, δεν θα χτίζονταν ως τυφλό με δουλεία διόδου.

Τώρα όμως που στην περίπτωσή μου είναι τεμνόμενο, τί ισχύει; Μπορεί να χτίζεται μόνο το εκτός οικισμού αλλά όχι το εντός;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι, 

σε οριοθετημένο οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων κάποια σημεία όπως περιγράφονται στην απόφαση οριοθέτησης δεν τοποθετήθηκαν σωστά στο ΓΥΣ. Με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί πρόβλημα και λόγω του δασικού χάρτη. Με λίγα λόγια έχω περιοχή εντός ανάρτησης δασικών χαρτών που βρίσκεται εντός ορίων οικισμού χαρακτηρισμένη ως ΑΔ. 

Είχε κανένας τέτοια περίπτωση; Να φανταστώ το πρώτο μέλημα είναι πράξη αναγνώρισης για το ΑΔ και ύστερα η εφαρμογή των ορίων του οικισμού είναι υπ' ευθύνη μηχανικού σωστά; 

 

Καταγραφή33.JPG

Link to comment
Share on other sites

Θα δεις το ΦΕΚ του οικισμού

Εάν υπάρχει και περιγραφή ορίων, θα εφαρμόσεις αυτήν. Εάν υπάρχει μόνο το 5χιλιαρο, τα πράγματα μπλέκουν λίγο, δεδομένου ότι νόμιμο θεωρείται ό,τι υπάρχει στο ΦΕΚ. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.