Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλήσπέρα παιδια! θελω να ρωτήσω ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησει καποιος για να παραιτηθει απο την επιβλεψη! σας ευχαριστω !

  • Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

καταρχήν θα πρέπει να έχεις βρει τον αντικαταστάτη σου ειδάλλως γίνεται παύση εργασίων

 

θα πρέπει να είναι τακτοποιημένος ο υπό παραίτηση μηχανικός μέχρι το στάδιο που ήταν επιβλέπων

ο νέος μηχανικός θα πρέπει να κάνει την κλασική δήλωση ανάληψης (αφού προηγηθεί εκ νέου ανάθεση από τον ιδιοκτήτη)

 

Δεν το έχω κάνει αλλά αυτήν την διαδικασία μου είχαν πει στην πολεοδομία όταν είχα ρωτήσει για το ίδιο θέμα

Posted

Δες στον ιστότοπο του ΤΕΕ ΕΔΩ.

 

1) Αίτηση για αναθεώρηση της άδειας λόγω αλλαγής επιβλέποντος.

2) Νόμιμη παραίτηση του υπάρχοντος επιβλέποντος σημαίνει υπεύθυνη δήλωσή ΤΟΥ ότι παραιτείται της επίβλεψης. Θα αναφέρεται το έργο που επέβλεπε, η διεύθυνση του έργου, οι ιδιοκτήτες αυτού και το στάδιο των εργασιών που είχαν περατωθεί.

3) Νέα δήλωση ανάθεσης από τους ιδιοκτήτες.

4) Νέα δήλωση ανάληψης από το νέο επιβλέποντα.

5) Φωτογραφίες του έργου που να αποδεικνύουν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι οικοδομικές εργασίες

6) Μια σύντομη τεχνική έκθεση που θα συνοδεύει τις φωτογραφίες και στην οποία θα αναφέρεται ποιες εργασίες περατώθηκαν.

7) Υπολογισμό των αμοιβών του παλιού επιβλέποντα βάσει των περατωμένων εργασιών που επέβλεψε και υπολογισμό του υπολοίπου των αμοιβών με το οποίο θα αμοιφθεί ο νέος επιβλέπων.

 

Εννοείται ότι ο παλιός επιβλέπων θα έχει κόψει Α.Π.Υ. (Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών) για την αμοιβή που του αναλογούσε και εισέπραξε, θα έχει πληρώσει το ΦΕΜ και το ΤΣΜΕΔΕ του και θα έχει προσκομίσει όλα τα χαρτιά αυτά στον μηχανικό που θα ολοκληρώσει την κατασκευή.

Posted

Σε ευχαριστω πολυ Χαρη!!! με εσωσες πραγματικα διοτι εχω σοβαρο προβλημα!

Posted

Και αν έχεις πάρει προκαταβολικά τα χρήματα της επίβλεψης, πρέπει να επιστρέψεις το ποσό που αναλογεί στις εργασίες που δεν θα επιβλέψεις.

  • 1 month later...
Posted

και αν δεν σε ειδοποιησε ο ιδιοκτητης οτι εριξε την τελευταια πλακα ας πουμε οποτε ουσιαστικα δεν παρελαβες οπλισμο..ισχυει ολη αυτη η διαδικασια για να κανεις παραιτηση? και πρεπει να επιστρεψεις και χρηματα απο πανω?

Posted

Η διαδικασία είναι η ίδια.

Θα γράψεις αν θέλεις στην τεχνική έκθεση και το λόγο της παραίτησής σου για να μη φέρεις την ευθύνη για την πλάκα που δεν επέβλεψες.

 

Για την επιστροφή των χρημάτων δεν γνωρίζω. Ενώ θα ήταν ηθικά σωστό από τη μια πλευρά να επιστρέψεις τα χρήματα που δεν δούλεψες, απ' την άλλη θα έπρεπε να αποζημιωθείς για την ψυχική οδύνη και δεν ξέρω πώς το λένε οι νομικοί.

Επείσης δεν γνωρίζω πώς γίνεται η επιστροφή αν έχεις ήδη κόψει Α.Π.Υ.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.