Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η απαξίωση του ΠΕΑ


Inzaghi

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 563
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Χρήστο μην ξύνεις πληγές για ΤΑ !!! Αν σου πω τι γίνετε στην Περιοχή μου θα φρίξεις!!! Μπροστά πάει η Επιθεώρηση Εργασίας και στο καπάκι απο πίσω μια κοπελίτσα Μηχανικός να αφήνει καρτούλα για ΤΑ με 15 € την ώρα!!!! Κρίμα γιατί είχα την εντύπωση πως η νέα γενιά θα τιμούσε το επάγγελμα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Τα ΠΕΑ απ την αρχη τα βγαζουν ολες οι ειδικοτητες μηχανικων και κυριως παλιοι μηχανικοι. Αρα δε χρειαζεται να γνωριζει καποιος απο ενεργεια για να τα εκδοσει. Αρα καλως το φτιαχνουν και οι μεσιτες, μαστοροι, μοδιστρες και οποιοσδηποτε αλλος ξερει να μετραει με μεζουρα. Απαξιωμενο ηταν απ την αρχη που βγηκε και βγηκε για να τονωσει το επαγγελμα του πολιτικου μηχανικου λογω πτωσης της οικοδομικης δραστηριοτητας, μην κρυβομαστε.

 

Βεβαια Τα αλλοτε "σοβαρα" επαγγελματα εχουν ολα την ιδια καταντια.

Απ' τη στιγμη που υπαρχουν χιλιαδες σχολες μηχανικων στην Ελλαδα για να μπει ο καθε πικραμένος, χιλιάδες αλλες σχολες μηχανικων στο εξωτερικό για να παρει το "χαρτι" ο καθε αγραμματος, λογικο ειναι να ερθει η σημερινη καταντια. Και επρεπε να ερθει μια οικονομικη κριση για να φανει η καταντια και η αξια των "χαρτιων". Ανθρωπος ο οποιος δεχεται να ξεπουλαει το επαγγελμα του, δεν το σεβεται, γιατι δεν κουραστηκε για να μπει στο επαγγελμα αυτο.

 

Ειναι λογικο, ο μηχανικος που σπουδασε στην καθε τυχαια σχολη σκεφτεται ως εξεις: Θα βγαλω φωτοτυπια την προηγουμενη μελετη, θα την σφραγισω και θα παρω 50 ευρω σε μια μερα. Αν ημουνα στο χωραφι του πατερα μου θα επερνα 30 ευρω τη μερα και θα δουλευα, τωρα σφραγιζω και παιρνω 50 χωρις να κουραστω. Θα δωσω και μια Υ.Δ. για κατι που ελεγξα χωρις να γνωρίζω και ειμαι Βασιλιάς.

Όμως για να ανεβει αυτος ο "μηχανικος" στη στεγη να συνδεσει φωτοβολταϊκα ή να βαλει τα χερια του σε εναν ηλ. πινακα δεν τολμαει. Εκει αν δεν γνωριζεις θα την πατησεις ασχημα. Αυτος ειναι ο λόγος που ο μάστορας βγαζει περισσότερα από τον μηχανικό. Αυτος ειναι ο λόγος που οι καλοι μηχανικοι δεν ασχολουνται με μελετες. Αυτος ειναι ο λογος που ηλεκτρολογοι και μηχανολογοι μηχανικοι γινονται μαστοροι, εμποροι, επιχειρηματιες και απεχθανονται τη μελετη που τη σπουδασαν και κουραστηκαν για να τη μαθουν.

 

Το συμπερασμα μου: Οποιος ειναι μηχανικος με γνωσεις δεν αξιζει με τιποτα να ασχοληθει με μελετες. Αυτες τις κανουν οι πολυ νεοι μηχανικοι και αυτοι που θα μεινουν παντα "νεοι μηχανικοι" και ξερουν να βαζουν γρηγορα τα νουμερα στο 4Μ.

 

Υ.Γ. Εισαι 18 χρονος,αριστος μαθητης και σου αρεσει η ιατρικη; Γινε γιατρος, θα σπουδασεις 15 χρονια και μετα θα παιρνεις 10 ευρω την καθε εξεταση με μεσο ορο ασθενων 2 την ημερα (αν εισαι τυχερος). Που θα βρεις καλύτερα;

Edited by nikoskourtis
  • Upvote 3
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

Μα ποτέ δεν είχαν λεφτά οι μελέτες...Ασε που είναι και ταλαιπωρία... Το ζουμί ήταν η κατασκευή αλλά τώρα πέθανε. Να σου πω την αλήθεια μελέτες δεν ξέρω να κάνω, ούτε είχα ασχοληθεί στο παρελθόν. Στην τελική το ΠΕΑ δεν είναι καμιά μελετάρα όπως είναι σήμερα.

ΥΓ2 Αν δεν την πιάνεις την ιατρική....οικονομικά. Από δω και πέρα αυτά θα έχουν πέραση

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

nikoskourtis

 

προτείνεις να μην ασχοληθούν με μελέτες , έχεις κάποια πρόταση να κάνεις να ασχοληθούν με κάτι άλλο αυτή τη περίοδο ?

είναι επιλογή του καθενός να ασχοληθεί με αυτό που πιστεύει οτι είναι καλύτερο και δεν μπορείς να τον κρίνεις.

Link to comment
Share on other sites

Χρήστο μην ξύνεις πληγές για ΤΑ !!! Αν σου πω τι γίνετε στην Περιοχή μου θα φρίξεις!!! Μπροστά πάει η Επιθεώρηση Εργασίας και στο καπάκι απο πίσω μια κοπελίτσα Μηχανικός να αφήνει καρτούλα για ΤΑ με 15 € την ώρα!!!! Κρίμα γιατί είχα την εντύπωση πως η νέα γενιά θα τιμούσε το επάγγελμα!!!!

 

15€€€€€€€€ ????????? τοσα πολλαααααααααα ερχομαι :mrgreen:

 

@νικοςκουρτης

1ον του πολιτικου μηχανικου να τονωσει ? -1 γκουχ γκουχ

2ον ο καθε αγραμματος στο εξωτερικο? εισαι σιγουρος? -1

ποια ειναι τυχαια σχολη κατα την γνωμη σου? -1

 

συνολο -3

Edited by OTTO_engine
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Στην επαρχία οι τιμές ήταν σκοτωμένες εδώ και χρόνια. Δεν είμαι πουθενά τεχνικός ασφαλείας (ακόμα) αλλά γνωρίζω πως για βιοτεχνίες οι τιμές είχαν πέσει στα 300~500€ τον χρόνο (για Τ.Α. φάντασμα).

Προφανώς αν κάποιος θέλει Τ.Α. σε κατάστημα με έναν υπάλληλο θα γίνεται καλύτερη τιμή :sad:

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

ερωτηση επειδη ειμαι ασχετος με το αντικειμενο....

 

σε κατι σχολες οπως φροντιστηρια ξερω οτι οι ιδιοκτητες περασαν κατι σεμιναρια και ειναι αυτοι τεχνικοι ασφαλειας στις επιχειρησεις τους

 

ισχυει? η ειναι κατι αλλο?

Link to comment
Share on other sites

Ισχύει αλλά όχι σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων. Στην Γ σίγουρα ισχύει, στις Α και Β δεν ξέρω.

 

Συνήθως πρόκειται για απλές περιπτώσεις, π.χ. κατάστημα με έναν υπάλληλο. Πληρώνει ο ιδιοκτήτης τα σεμινάρια και γίνεται τεχνικός ασφαλείας για την επιχείρησή του μόνο. Δεν έχει δικαίωμα να εργαστεί αλλού ως τεχνικός ασφαλείας.

Link to comment
Share on other sites

Ο nikos kourtis τα είπε πολύ καλά (γι'αυτό και η αρνητική βαθμολογία). Οι μελέτες (από ΠΕΑ μέχρι για δημόσια έργα) έχουν καταντήσει βαρετή εργασία στον Η/Υ, προμετρήσεις/επιμετρήσεις, γραφειοκρατία και copy paste τα άλλα. Γι'αυτό και στα μελετητικά γραφεία το αφεντικό κατ' ουσίαν δρα σαν μεσίτης-δημοσιοσχετίστας-κομματικός παρατρεχάμενος που δίνει δουλειά σε κακοπληρωμένους νέοπες.

Ούτε που ακουμπάει το πληκρολόγιο.

Edited by Julius Caesar
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.