Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Εάν δε δηλώνονται στο Ε9, είναι πιθανό να σου δημιουργήσουν πρόβλημα.

Δεν υπάρχει κάτι γραμμένο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Χρεώνονται 1,5 ευρώ και η αμοιβή τους συμπεριλαμβάνεται στο Εξοικονόμηση.

Μόνο αν είναι νόμιμοι και δηλώνονται στο Ε9 μπορείς να τους βάλεις στο πρόγραμμα. Αλλιώς το σπίτι βγαίνει εκτός προγράμματος.

Το πρόγραμμα τρέχει μόνο για νόμιμες κατοικίες, οπότε σε μονοκατοικία πρέπει να είναι νόμιμο ολόκληρο το ακίνητο.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι. Κάτι που έψαξα στο φορουμ και δεν βρήκα :

Μονοκατοικία αναγερθείσα το '62 με άδεια από τη κοινότητα του χωριού μπορεί να ενταχθεί στο εξοικονομώ? Αυτή η κοινοτική άδεια έχει νομιμοποιητική ισχύ όπως μια οικοδομική άδεια?

Link to comment
Share on other sites

Χαίρετε,

Α) Τα σταθερά ανοίγματα, τα χρεώνουμε με 250 ευρώ ή με 280 και με βάση ποια λογική ?

 

Β) Επίσης , στο πρώτο ΠΕΑ για ένταξη μιλάω για διαστάσεις καθαρό ξύλινο άνοιγμα (χωρίς ρολό εντοιχισμένο ξύλινο κουβούκλιο ύψους 30cm κατ εκτίμηση, με δοκαράκι μπροστά, και δεν υπεισέρχομαι σε υπολογισμούς u αυτού), άρα και αποδοχή υ του καθαρού αυτού ανοίγματος.

 

Ο Ανάδοχος θα προσκομίσει μετά την τοποθέτηση αλουμινίων αργότερα, δικαιολογιτικά του (u) που θα εμπεριέχουν και την αύξηση του ύψους του καθαρού ανοίγματος κατά 18 cm από τις αρχικές μου διαστάσεις (λόγω νέου επικαθήμενου ρολού) και φυσικά το ολικό τελικό u.

 

Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση ?

 

Στο Β ΠΕΑ να αλλάξω τις διαστάσεις των ανοιγμάτων κατά 18 cm ύψους για να συμβαδίζουν με τα υ και τις διαστάσεις του αναδόχου που θα λάβω ?

Αυτό θα προκαλέσει και μια μικρή διαφορά κατανάλωσης Κ.Α., άρα και του ελέγχου 30% εξοικονόμησης Κ.Α.

 

Δεν αναφέρομαι σε έντυπα, παραρτήματα και τιμολόγια. Μόνο σε θέματα αντιμετώπισης σωστής εκδόσεως των δύο ΠΕΑ και ταύτισης πιστοποιητικών.

 

Καμιά άλλη αντιμετώπιση του θέματος, ίσως πιο σωστή ?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Λογικό είναι να έχεις διαφορές μεταξύ των δυο Κ.Α. (1ου και 2ου), αφού αλλάζουν οι διαστάσεις των ανοιγμάτων. Τέτοιες διαφορές μπορούν να προκύψουν και από άλλες αιτίες, π.χ. αλλαγή συστήματος θέρμανσης, μόνωση οριζόντιας οροφής κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη, κ.ά.

Όμως τον έλεγχο για την εξοικονόμηση τουλάχιστον 30% του Κ.Α. την κάνεις σε σχέση με το Κ.Α. του πρώτου ΠΕΑ. Γκρήκ πάτεντ 8-).

Δηλαδή:

[(Πρωτογενής Κατανάλωση Κτιρίου 1ου ΠΕΑ - Πρωτογενής Κατανάλωση Κτιρίου 2ου ΠΕΑ) / (Πρωτογενής Κατανάλωση Κτιρίου Αναφοράς 1ου ΠΕΑ)] * 100.

Link to comment
Share on other sites

@TomA

Θα πρέπει να ελέγξεις το κατά πόσον έχει εφαρμοσθεί ορθά η άδεια. Σε περίπτωση που αυτό είναι αδύνατο, πες του ιδιοκτήτη να το νομιμοποιήσει με υπαγωγή στο Ν. 4178/13 (=500€ πρόστιμο + αμοιβή μηχανικού).

 

@Kertesz

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα έχω βάλει στα 280 (με αναφορά ότι πρόκειται για σταθερό) κι έχει περάσει.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν επειδή έχουμε τις γνωστές καθυστερήσεις με το πρόγραμμα, ο ιδιοκτήτης τα'χει πάρει και θέλει να προχωρήσει στην υλοποίηση των παρεμβάσεων (Α/Θ) με δική του ευθύνη και να τα βάλει από την τσέπη αύριο κιόλας. Στη συνέχεια όταν βγει το δάνειο και οι πληρωμές του τα δίνει ο προμηθευτής που θα έχει πληρωθεί ήδη...

Γίνεται κάτι τέτοιο? Εχω ακούσει σήμερα 3 διαφορετικές γνώμες, και από τηλ στο ΥΠΕΚΑ 2 διαφορετικές!!

1) Οχι πρέπει να ακολουθηθεί η ροή του προγράμματος

2) Ναι αρκεί η ημερομηνία τιμολογίων να είναι μετά την έγκριση δανείου 

3) Ναι, αρκεί τα τιμολόγια να κοπούν τις ημερομηνίες ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο ΠΕΑ....Δηλαδή και αύριο αν γίνεται...

 

Τι ισχύει τελικά, γιατί η επένδυση είναι μεγάλη μη φάω κανα ξύλο γιατί αυτός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει πριν βγει ο χειμώνας...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι και Καλό Μήνα,
 
@ikaros13 Στη Σελ. 7 του Οδηγού αναφέρεται:
 
"Στην πρώτη φάση της διαδικασίας (Α’ Φάση), οι δυνητικά Ωφελούµενοι απευθύνονται σε Ενεργειακό Επιθεωρητή ώστε να διενεργηθεί η πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση της  ιδιοκτησίας τους και να εκδοθεί το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) (Παράγραφος 5.2). 
 
Επιλέξιµες είναι οι παρεµβάσεις που πραγµατοποιούνται µετά την έκδοση του ΠΕΑ της πρώτης ενεργειακής επιθεώρησης (ηµεροµηνία έναρξης επιλεξιµότητας). Οι παρεµβάσεις δύνανται να πραγµατοποιηθούν και πριν από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής µε αποκλειστική ευθύνη του Ωφελούµενου."
 
Στη Σελ. 20 του Οδηγού αναφέρεται:
 
"Μόνο οι παρεµβάσεις που πραγµατοποιούνται µετά την έκδοση του ανωτέρω (1ου) ΠΕΑ µπορούν να θεωρηθούν επιλέξιµες για το Πρόγραµµα (ηµεροµηνία έναρξης επιλεξιµότητας) και µέχρι την έκδοση της απόφασης υπαγωγής δύνανται να πραγµατοποιηθούν µε αποκλειστική ευθύνη του Ωφελούµενου, εφόσον στη συνέχεια προσκοµισθούν επί πιστώσει παραστατικά δαπανών αναδόχων/προµηθευτών."
 
Από Ερωταπαντήσεις Eurobank:
 
"14. Από ποια ημερομηνία μπορούν να είναι επιλέξιμες οι δαπάνες; 
 
Οι δαπάνες θα είναι επιλέξιμες από την ημερομηνία έκδοσης του απαιτούμενου πιστοποιητικού ενεργειακής επιθεώρησης από τον ενεργειακό επιθεωρητή. Οι εν λόγω δαπάνες γίνονται με ευθύνη του ενδιαφερόμενου και θα είναι επιλέξιμες εφόσον το αίτημά του υπαχθεί στο πρόγραμμα."

Άρα 1ο ΠΕΑ -> Πραγματοποίηση Παρεμβάσεων με αποκλειστική ευθύνη του εν δυνάμει ωφελουμένου πριν την υπαγωγή -> Έκδοση Παραστατικών επί πιστώσει -> Υπαγωγή -> 2ο ΠΕΑ 

Εάν δε λάβει Υπαγωγή η αίτηση του εν δυνάμει ωφελουμένου τότε αυτός θα εξοφλήσει τα παραστατικά επί πιστώσει στο 100%. Επίσης, ενδέχεται να μην πληρωθεί ο Ενεργειακός Επιθεωρητής για 2ο ΠΕΑ και -> σίγουρα όχι <- ως Σύμβουλος εφόσον έχει αναλάβει και αυτό το κομμάτι.

->                 <-  Προσετέθη κατόπιν της παρατηρήσεως του Συναδέφλου antloukidis

Edited by Antiermitianos
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Επίσης, ενδέχεται να μην πληρωθεί ο Ενεργειακός Επιθεωρητής για 2ο ΠΕΑ και ως Σύμβουλος εφόσον έχει αναλάβει και αυτό το κομμάτι.

 

 

 

Aν δεν υπαχθεί στο πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να γίνει 2ο ΠΕΑ, και εννοείται δεν υπάρχει σύμβουλος.

 

Σε συνεννόηση με τον πελάτη ίσως δεχτεί να σε πληρώσει για επιλογή εξοπλισμού, επίβλεψη κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.