Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τροπολογία για Ενεργειακούς Επιθεωρητές


kapnicious

Recommended Posts

Πιστεύω ότι το θέμα θα λυθεί δύο τρεις ημέρες μετά τη λήξη της άδειας των προσωρινών και προφανώς δίχως εξετάσεις.

Κλασσικά πράγματα δηλαδή..

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε dib:

Απο την μία επικροτείς τις εξετάσεις και απο την άλλη απαξιώνεις τις ΤΟΤΕΕ με βάση τις οποίες θα γίνουν αυτές οι εξετάσεις.

Αντιπαρέρχομαι τα περί "με 50-100 euro για να ζήσεις και να βάζεις την υπογραφή σου","κωλόχαρτο και "υπογραφάκιας", δεν με αφορούν και υποβιβάζουν το επίπεδο και πάω πιο κάτω στα σοβαρότερα κατ'εμέ :

Εγώ δεν ξεχώρισα τις ειδικότητες των μηχανικών όπως κάνεις εσύ (ίσως δικαιολογημένα), αλλά αναφέρθηκα γενικά για όλους τους μηχανικούς και για την απαξίωσή τους σε σχέση με τους λοιπούς επιστημονικούς κλάδους.

Στα 28 χρόνια που είμαι μηχανικός δεν θυμάμαι ποτέ να έδωσαν οι μηχανικοί εξετάσεις γιά να πάρουν την "άδεια" να εφαρμόσουν ένα νέο κανονισμό ή μια νέα ΤΟΤΕΕ (γιατί περί αυτού πρόκειται) σε οποιαδήποτε ειδικότητα. Προβληματίζομαι ότι θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου μελλοντικά και αυτό απαξιώνει τον μηχανικό σαν επιστήμονα. Όπως έγραψα και σε άλλο topic δεν ξέρω να δίνουν εξετάσεις οι δικηγόροι όταν ψηφίζεται ένας νέος νόμος, ούτε οι γιατροί όταν ανακαλύπτεται ένα νέο φάρμακο ή μια καινούργια θεραπεία, πράγματα πιο κρίσιμα από ένα ΠΕΑ.  

Edited by nick_61
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν χρειάζεται ο dib κάποιον τρίτο να ερμηνεύσει ή να αναδιατυπώσει τα γραφόμενά του, θεωρώ ότι λέτε ακριβώς το ίδιο, στην ουσία του.

 

Σε ενα αντικείμενο καθαρά Η/Μ φύσης, καλούμαστε οι Η/Μ να πιστοποιηθούμε για την εφαρμογή του, έξω από κάθε λογική επαγγελματικής δεοντολογίας και επαγγελματικών δικαιωμάτων. Και μάλιστα να πρέπει να παρακολουθήσουμε και σεμινάρια υποχρεωτικά! Οι λόγοι είναι προφανείς και πολυσυζητημένοι.

 

Γνώμη μου είναι ότι οι ασκοί του Αιόλου, άνοιξαν και επανασφραγίστηκαν, μόνο σε ότι αφορά τα Η/Μ. Εξ'ού και η απαξίωση του ΤΕΕ, τουλάχιστον από το κλάδο μας.

Edited by nikmmech
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο καθένας είναι ο κύριος υπεύθυνος για το τι υπογράφει. Τουλάχιστον στους υπόλοιπους τομείς προς τα εκεί πάμε (περιβαλλοντικά, πολεοδομικά) ώστε να καταργηθεί η δαιδαλώδης γραφειοκρατία.

Από τη στιγμή που δίνεις 5 ΤΟΤΕΕ διαθέσιμες με πόσες σελίδες ε κάτσε διάβασε βρε αδερφέ και ανέλαβε την ευθύνη μετά του τι προσθέτεις και υπογράφεις. Εγώ με αυτό το σκεπτικό είμαι κατά των εξετάσεων.

 

Εδώ μπλοκάραμε μια διαδικασία για το νέο κόσμο για το πολύ μπακαλίστικο (ας μου συγχωρεθεί η άποψη) ΠΕΑ και στη μελέτη που είχε πραγματικά μεγάλη αξία και μεγαλύτερη δουλειά τα αφήσαμε όλα ελεύθερα. Όσοι είναι υπερ των εξετάσεων είναι υπερ να ισχύουν οι εξετάσεις και για τις μελέτες ΚΕΝΑΚ ή να θεσμοθετηθεί και εκεί η υπογραφή από εν. επιθεωρητή; Γιατί για το ίδιο αντικείμενο μιλάμε.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

οσοι υποστηριζουν τις εξετασεις για να δινεις ενα ΠΕΑ, υποτιμουν το επαγγελμα του μηχανικου.............δηλαδη για ΜΕΑ που ειναι πιο απαιτητικο ,θα θελεις μεταπτυχιακο;;;;

το ιδιο , οσοι ειναι ΄΄σεμιναριολαγνοι΄΄  και επειδη παρακολουθησαν 60 ωρες σεμιναρια σε ΚΕΚ, το θεωρουν τιμη τους και αισθανονται επιμορφωμενοι ....στα περισοτερα σεμιναρια , οι εκπαιδευομενοι ξεραν περισοτερα απο τους εκπαιδευτες , εκτος απο μηχανικους που δεν ηξεραν τι ειναι ΠΕΑ, και πηγαν να μαθουν..........

 

υπαρχει και μια μεριδα  που θελει εξετασεις , επειδη  νομιζει οτι οι  παλιοι ,δεν θα δωσουν εξετασεις και θα βρεθουν αυτοι με μπολικη δουλεια....

απλως πληροφορω ,οτι οσοι προσωρινοι δεν δωσουν εξετασεις ,θα το κανουν επειδη εχουν ήδη  2,3 νεαρους να τους τα κανουν  για ψιχουλα..

 

εν κατακλειδι ,

 

2)οσοι κανουν ΜΕΑ πρεπει να κανουν   ΠΕΑ χωρις προυποθεσεις ....ολα τα αλλα ειναι αστειοτητες....

Edited by savas76
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

να η τροπολογία παιδιά.

εκτιμησή μου. Σίγουρα θα γίνει δεκτή γιατί βγάζει από δύσκολη θέση τον Καλαφάτη, που έτσι κι αλλιώς είναι αργός.

Δεν έφερε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα και κόλλησε την αγορά τελείως.

Τώρα αν είναι σωστή? Δεν ξέρω.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ.pdf

Link to comment
Share on other sites

Αντίθετα εγω συνάδελφε, είμαι υπερ και ΜΟΝΟ  των εξετάσεων για όλες τις ειδικότητες μηχανικών (πλήν των μηχανολόγων με 10-15ετούς και άνω εμπειρεία ), άσχετα που προσωπικά δεν γνωρίζω ακόμη αν θα κάνω τα σεμινάρια και ΑΝ θα δώσω εξετάσεις...

Γιατί κάποτε πρέπει να ξεχωρίσει η ήρα(? έτσι γράφεται) απο το στάρι... αλλα που το ΤΕΕ δεν το αφήνει αυτό, γιατί την πλειοψηφία του την κατέχουν οι πολ. μηχανικοί + αρχιτέκτονες ...

 

Κάτι μου λέει ότι είσαι Μηχανολόγος Μηχανικός 10-15ετούς εμπειρίας κι άνω! Είστε πολύ ωραίος κύριε!

 

Λοιπόν αφήστε τη κλάψα και την υποκρισία για την ποιότητα των Π.Ε.Α., τα πάντα για την "ταμπακιέρα"  γίνονται!

Αλλά τουλάχιστον να έχετε τα κάκαλα να το παραδεχθείτε..

 

Προσωπικά δεν είμαι Προσωρινός Επιθεωρητής και είτε γίνω είτε δεν γίνω το ίδιο μου κάνει... Συνεργάζομαι με αρκετούς Μηχανολόγους 10-15ετούς και άνω εμπειρείας

 

Στην αρχή αποτύπωση-επιμέτρηση (αποκλειστικότητα των Μηχανολόγων ξέρω...), μετά πέρνα τα και στο πρόγραμμα, μετά τρέξτο κιόλας και στο τέλος πάρε και τους κωδικούς μου και στείλτο μου με e-mail.

Έχω κάνει εκατοντάδες πιστοποιητικά, έχω λιώσει τις TOTEE και τη βιβλιογραφία πάνω στο είδος, όχι γιατί είμαι καλός μηχανικός αλλά γιατί είμαι πάνω απ'όλα άνθρωπος με συνείδηση και ευπρέπεια και θέλω να παραδίδω

ένα σωστό προϊόν που δεν θα εκθέσει κάνεναν. Ούτε εμένα, ούτε αυτόν που με εμπιστεύεται. 

Edited by vk2626
  • Upvote 4
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Όταν τελειώσαμε το σεμινάριο αρχές Ιούνη ο καθηγητής μας είπε οτι ρώτησε το ΥΠΕΚΑ και του είπαν οτι δεν θα γίνουν εξετάσεις. Αυτό γιατί αν κάνανε εξετάσεις είτε θα βάζανε παλούκια για να μείνουν μόνο οι "καλοί" αλλά έτσι θα υπήρχαν πολλές αντιδράσεις, είτε θα έβαζαν πολύ εύκολα και θα περνούσαν σχεδόν όλοι και τότε μάλλον δεν θα είχε νόημα να κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.