Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α04] Τοπογραφικό Διάγραμμα βάσει Ν. 4178/13


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 699
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλημέρα σε όλους...

κτίσμα διώροφο χωρίς σύσταση σε εντός σχεδίου περιοχή με Ο.Α. του 2006 , το οικόπεδο είναι γωνιακό με σχήμα τραπεζίου και το κτίσμα καλύπτει όλο το οικόπεδο εκτός των πρασιών (εφαπτεται δλδ στις ΟΓ και στα γωνιακά όρια) , ο ιδιοκτήτης θέλησε να ρυθμίσει ένα ισόγειο κλειστό γκαράζ που έγινε κατάστημα.

συγκρίνοντας την πραγματικότητα με το τοπογραφικό της άδειας παρατηρήσαμε τα εξής :

το εμβαδόν του κτιρίου και οι διαστάσεις του είναι ορθά(απόκλιση 2%) , το εμβαδόν του οικοπέδου είναι ορθό (απόκλιση 2%) οι διαστάσεις όμως του οικοπέδου δεν συμφωνούν και αλλού έχουμε μεγαλύτερες και αλλού μικρότερες (για αυτό και το εμβαδόν κατα ένα διαβολικό τρόπο συμπίπτει). το πρόβλημα είναι ότι λόγω διαφορετικών διαστάσεων οι Ο.Γ. έχουν αλλάξει και τώρα το κτίριο φαίνεται εντός της πρασιάς κατά 50εκ από τη μία πλευρά και 60εκ πιό μέσα από την Ο.Γ στην άλλη πλευρά. Πως θα ρυθμιστεί το θέμα αυτό; θα ακυρωθεί η άδεια για ψευδές τοπογραφικό και όλο το κτίριο θα θεωρηθεί αυθαίρετο; Να τον συμβουλεύσω να μην προχωρήσει σε τακτοποίηση για να μην μπλέξει χειρότερα;ποια η γνώμη σας για το χειρισμό του θέματος;

Link to comment
Share on other sites

Μήπως αν κάνεις ένα νέο τοπογραφικό και εφαρμόσεις συντεταγμένες και διαστάσεις έχεις καλύτερη εικόνα και εντοπίσεις ενδεχομένως κάποιο λάθος ;

Link to comment
Share on other sites

έγινε νέο πρόχειρο τοπογραφικό και έχουμε διαφορές σημαντικές ως προς τις πλευρές του οικοπέδου στο δρόμο με μετακινήσεις ΟΓ. όπως ανέφερα στο αρχικό ποστ. αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι ο μηχανικός της άδειας έφτιαξε το τοπογραφικό βάσει  συμβολαίου/κτηματολογίου και δεν έκανε επι τόπου μέτρηση με αποτέλεσμα στην κατασκευή να προκύψουν διαφορές που προφανώς απέκρυψε...το θέμα είναι αν τακτοποιείται τέτοια περίπτωση ή αν θα πρέπει να ακυρωθεί η άδεια ; δεν έχω εμπειρία σε παρόμοιες περιπτώσεις και πριν βγούνε τα μαχαίρια προσπαθώ να ακούσω κάποια άποψη...

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην τακτοποιείται δηλαδή; Αν ήταν έτσι, δεν υπήρχε νόημα ο 4178 να αφορά κτίσματα με Ο.Α.

Θα δεις τις υπερβάσεις και θα κρίνεις. Αν υπάρχει μετακίνηση όλου του κτιρίου τότε είναι θέμα και πιθανόν να βγεί όλο το κτίριο αυθαίρετο.

Αν δεν είχες παραβίαση πρασιάς θα σου έλεγα να κάνεις ενημέρωση της άδειας με νέο τοπογραφικό αλλά από τη στιγμή που υπάρχει αυτό είναι πρόβλημα.

Δυστυχώς όλα τα λάθη του παρελθόντος (που οφείλονται και σε μηχανικούς, εργολάβους αλλά και στο γενικότερο μηχανισμό ελέγχου του κράτους) βγαίνουν τώρα και είναι φοβερό το γεγονός να καλούμαστε εμείς να βγάλουμε το φίδι απο την τρύπα.

Έχω απογοητευτεί πραγματικά με τις περιπτώσεις που βλέπω και δεν ξέρω αν τελικά έχει νόημα να ασχολείται κανείς με αυθαίρετα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω απογοητευτεί πραγματικά με τις περιπτώσεις που βλέπω και δεν ξέρω αν τελικά έχει νόημα να ασχολείται κανείς με αυθαίρετα.

 

Αυτή την εποχή ίσως για τους περισσότερους από εμάς είναι η μοναδική διέξοδος για "....τον άρτον ημών τον επιούσιον"!!!!

Link to comment
Share on other sites

Πάντως μου έτυχε πρόσφατα μια παρόμοια περίπτωση, όπου το κτίριο είχε μπεί κατά 40 πόντους μέσα στην πρασιά. Επειδή ήταν εκτός ορίων σφάλματος και ανοχής, δεν μπορούσα να μην το δείξω ή να τον καλύψω σε καμία περίπτωση. Οπότε το τμήμα αυτό ο μηχανικός που είχε αναλάβει την τακτοποίηση το συνυπολόγισε και αυτό. Οπότε δεν νομίζω ότι είναι λόγος να ανακαλέσεις την άδεια, να μην ήταν άρτιο ή οικοδομίσημο τότε ναι, θα ήταν λόγος.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ αν ήταν σωστές οι διαστάσεις του οικοπέδου και έμπαινε το κτήριο μέσα στην πρασιά τότε θα ρυθμιζόταν σχετικά εύκολα , στην προκειμένη περίπτωση το κτήριο έχει τις σωστές διαστάσεις σε λάθος οικόπεδο....

Link to comment
Share on other sites

Δεν παρακολούθησα όλο το θέμα σου

 

απλά σου  βάζω μια ιδέα

Αν ο σημερινός δρόμος έχει τις διαστάσεις του Σ.Π γιατί δεν επιχειρείς μια τροπ/ση του (του σ.π εννοώ);;

έτσι και αλλιώς έχεις το χρόνο (7-2-2015) να το πετύχεις- πάντα υπό ορισμένες προϋποθέσεις αυτό

 

Υ.Γ

επίσης 

μην ξεχνάτε οι ΝΕΟΙ συν/φοι ότι πολλές εφαρμογές ρ/σχ γίνονταν με ορισμό ο.γ από της Πολ/μίες

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.