Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Γεια σας. Εκτός οικισμού χτίστηκε το 1965 σε μη άρτιο και οικοδομήσιμο γεωτεμάχιο, κτίριο 80τ.μ. . Το 1996 έγινε μια προσθήκη αυθαίρετη. Το 1998 έφτιαξε σκέπαστρο με κεραμοσκεπή. Ο άνθρωπος μου είπε να περιμένουμε για τον νέο νόμο αυθαιρέτων, αλλά με ρώτησε σύμφωνα με τον 4178 πόσο θα πληρώσει;Θα πρέπει να γίνουν 3 φύλλα καταγραφής; 1 για το οίκημα προ του 1965 , 1 για την προσθήκη και ένα για λοιπές παραβάσεις;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 506
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εφόσον έχεις αποδεικτικά  και για το χρόνο (προ του 75) και ότι ήταν κατοικία (αλλιώς πας ως προ του 83 και αλλάζουν όλα)

ΝΑΙ σωστά (και χωρίς Ο.Α)  

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εφόσον έχεις αποδεικτικά  και για το χρόνο (προ του 75) και ότι ήταν κατοικία (αλλιώς πας ως προ του 83 και αλλάζουν όλα)

ΝΑΙ σωστά (και χωρίς Ο.Α)  

Ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας.

Έχω μια ερώτηση.

Ένα οικόπεδο εντός οικισμού όπου στο συμβόλαιο του ιδιοκτήτη  έχει διαστάσεις 24*38μ εμβαδού 912τμ αλλά και στην αποτύπωση έχει αυτά τα μέτρα. Το 1979 που βγήκε η άδεια για μια διώροφη οικοδομή ο μηχανικός κράτησε το εμβαδό του οικοπέδου αλλά έδειξε διαφορετικές διαστάσεις 20,50*44,49μ (αυτό έγινε πιστεύω επειδή υπήρχε στα συμβόλαια δουλεία διόδου στο οικόπεδο). Η οικοδομή κατασκευάστηκε στην θέση που προβλεπόταν από την οικοδομική άδεια. (Επίσης σε διαστάσεις και σε εμβαδόν η οικοδομή είναι όπως στην άδεια) . Λόγω της διαφοράς διαστάσεων του οικοπέδου της αδείας με τα συμβόλαια η οικοδομή αυτή θεωρείται αυθαίρετη;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Σε γήπεδο με πρόσωπο επι επαρχ. οδού και άρτιο κατά παρέκκλιση (προϋφ. 1964 με τα απαιτούμενα π-β-ε), εκδίδεται ο.α. το 1971 εμφανίζοντάς το με Π-Β-Ε  32-80-2560.

Το κτίριο θα μπορούσε να τοποθετηθεί εντός του πραγματικού περιγράμματος του γηπέδου αλλά, για άγνωστο λόγο, έγινε χρήση των ανωτέρω ψευδών στοιχείων.

Για υπαγωγή στον 4178 το αντιμετωπίζω με άδεια ή χωρίς?

Link to comment
Share on other sites

Κατά άδεια είχες εμβαδόν γηπέδου 2.560 τμ και τίτλο ιδιοκτησίας ο οποίος αναγράφει χρονολογία ύπαρξης γηπέδου προ 1964. Το πρόβλημα ποιο είναι;

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο να βρεις τι έχει γίνει από συμβολαιογραφικής άποψης. Ενδεχομένως για κάποιο άγνωστο σε εμάς λόγο, να έδειξαν και το γειτονικό γήπεδο για την έκδοση της άδειας. Αν το γήπεδο παραμένει άρτιο κατά παρέκκλιση, τυπικά δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις του παραρτήματος για μη αποδοχή της Ο.Α στον υπολογισμό προστίμου.

Όμως, τίθεται ζήτημα αν γίνει αποδεκτή η Ο.Α πως θα ελεγχθεί το ακίνητο, αφού το τοπογραφικό της άδειας και η θέση της οικοδομής δεν ταυτίζονται με τα σημερινά.

Κατά τη γνώμη μου, οι περιπτώσεις του παραρτήματος, οι οποίες αιτιολογούν να μη ληφθεί η οικοδομική άδεια υπόψη προκειμένου να υπολογιστεί το πρόστιμο δεν είναι δεσμευτικές και μπορεί ο μηχανικός αιτιολογώντας να θεωρήσει ότι δεν λαμβάνει υπόψη μια Ο.Α (δεν αναιρεί την διοικητική πράξη) μόνο για τον υπολογισμό προστίμου. Στη δική σου περίπτωση νομίζω ότι η βέλτιστη λύση είναι να θεωρήσεις χωρίς Ο.Α τον υπολογισμό προστίμου. Με τον τρόπο αυτό το ακίνητο αποκτά σωστά νομιμοποιητικά στοιχεία και ενδεχομένως στη συνέχεια με το νέο τοπογραφικό να γίνει και μια διόρθωση τίτλου αν θέλει ο ιδιοκτήτης ή αυτό θα γίνει σε κάποια μελλοντική μεταβίβαση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ Παύλε

 

για την Ιστορία

το ακίνητο (σε τίτλο του 58) περιγράφεται ως "... έχον επιφάνεια 2500 μ², διαιρούμενο εις δύο τμήματα υπό της επαρχ, οδού..."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.