Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Πραγματικά Παύλο δεν μπορώ να αντιληφθώ την λογική,

μα γιατί όλο αυθαίρετο αφού είναι με ο.α. ?

Αν ελεγχθεί δεν θα φανεί ότι είναι με ο.α. ?

Ποιές οι κυρώσεις και τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν τότε?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 496
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πραγματικά Παύλο δεν μπορώ να αντιληφθώ την λογική,

μα γιατί όλο αυθαίρετο αφού είναι με ο.α. ?

Αν ελεγχθεί δεν θα φανεί ότι είναι με ο.α. ?

Ποιές οι κυρώσεις και τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν τότε?

Από την προηγούμενη δημοσίευσή σου αντιλήφθηκα (ενδεχομένως εσφαλμένα) ότι έχεις βάσιμες υποψίες για έκδοση Ο.Α, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την έχεις.

Η πολεοδομία δεν έχει την άδεια και κανένα στοιχείο για να σου δώσει βεβαίωση απώλειας. Σε συνδυασμό με μια Υ.Δ ιδιοκτήτη θεωρώ ότι είσαι καλυμμένος 100% για τυχόν μελλοντική αξίωση του ιδιοκτήτη για οικονομική του ζημία εξαιτίας διπλασιασμού του προστίμου του. Το ελληνικό δημόσιο μάλλον θα σε ευγνωμονεί που το έβαλες χωρίς Ο.Α διπλασιάζοντας το πρόστιμο. 

Link to comment
Share on other sites

η γνώμη μου η ταπεινή, χωρίς να έχω πάρει χαμπάρι αν αυτό λέτε εδώ μέσα.

Οτι εφόσον δεν υπάρχει σαφής οδηγία χωρίς άδεια δεν μπαίνει.

Εντάξει πρέπει να κάνω ακόμα ένα έλεγχο Συγγρού και Αρχεία Βασιλείου της Ε,

ομως δεν θα το έβαζα χωρίς, μα είναι δυνατόν? Και αν ψηφίσουν κυρώσεις, ποινές?

Ενώ μιλάμε για νόμιμο κτίριο με άδεια.

Νομίζω ότι δεν γλιτώνω άλλο ένα τρέξιμο τελευταίο να την βρω, και κατόπιν δηλώνεται με τυχαίο αριθμό, πχ 001 και σαφή αναφορά στην τεχνική έκθεση ότι πρόκειται για άδεια, για τις δυσκολίες ανέυρεσης, στην καλύτερη μια απάντηση Προιστάμενου ΥΔΟΜ.

Link to comment
Share on other sites

το άρθρο 11 παρ 6 γ αναφέρει ότι

"στις περιπτώσεις απώλειας φακέλου της Ο.Α, βεβαιωμένης από την αρμόδια Υ.ΔΟΜ και προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα του υφιστάμενου κτιρίου είναι δυνατή η υποβολή στην αρμόδια ΥΔΟΜ φακέλου αποτύπωσης κτιρίου ανεγερθέντος με βάση την Ο,Α κλπ...

 

 

Στη δική σου περίπτωση λοιπόν, άδεια δεν ανευρίσκεται, φάκελος δεν υπάρχει και εσύ θα πας σε δήλωση αυθαιρέτου να αναφέρεις στην ΤΕ ότι, δεν βρίσκεις την άδεια και επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι το κτίριο έχει άδεια το υπολογίζεις με συντελεστή 1.

 

Αυτό και να θα σε "ξετινάξει σε δικαστήριο" και τότε, δεν θα έχει ενάγων τον πελάτη, αλλά το ελληνικό  δημόσιο με ότι αυτό συνεπάγεται για διαφυγόντα κέρδη του (κατηγορία για ενδεχόμενο δόλο κλπ).

 

Προσωπική μου άποψη συνάδελφε είναι πως αν δεν βρεις την άδεια, είτε από την υπηρεσία είτε από άλλα κτίσματα του ακινήτου που προτίθεσαι να ρυθμίσεις θα το δηλώσεις χωρίς Ο.Α (ναι με πρόστιμο επί 2) και για περαιτέρω διασφάλιση θα πάρεις και την Υ.Δ του ιδιοκτήτη ο οποίος θα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν έχει εκδοθεί ουδεμία οικοδομική άδεια στο ακίνητο και ότι δεν σου παρέδωσε κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο για την υπό ρύθμιση ιδιοκτησία του.

Link to comment
Share on other sites

Σοβαρά; Σου έχει ξανατύχει στον 4178 να σου την δείχνουν αυτοί την άδεια;

Γιατί εσύ μπορείς να την δείξεις? Πως θα το βάλεις με άδεια? ΟΑ που δεν βρίσκεται είναι σαν να μην υπάρχει. Εννοώ να μην βρίσκεται ούτε καν το στέλεχος. Δεν μπορείς ούτε ανασύσταση να κάνεις ούτε τίποτα. Δεν έχεις κανένα στοιχείο. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν λέω ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το δηλώσουμε ως χωρίς ΟΑ. Και όποιος το αμφισβητήσει, ας σου δείξει την άδεια και μετά να σου ζητήσει εξηγήσεις που το δήλωσες χωρίς.

Link to comment
Share on other sites

άδεια του 73, μάλλον, περίπου, 72 ή 74, αδύνατον να βρεθεί. Και ούτε βεβαίωση....

...

Αριθμός άδειας δεν υπάρχει. Πουθενά.....

Εγώ έλεγα να βάλω αριθμό πχ 001/073 και αποδεικτικά, το χαρτί αρχαιολογίας και ΙΚΑ, ότι νόμιμα "κτιζόταν κατοικία με άδεια, 70τμ" που όμως ο αριθμός της είναι αδύνατον να βρεθεί, επίσης η ΥΠΔΟΜ δεν μπορεί να βρει κανένα έγγραφο, ώστε να δώσει βεβαίωση ότι "έχει χαθεί". .....  

Η πολεοδομία αν καταθέσεις αίτηση γραπτά να σου δώσει άδεια, θα στο κηρύξει αυθαίρετο αφού δεν βρίσκει τίποτα και όχι ότι χάθηκε κάτι που δεν έχει.

 

....

μα γιατί όλο αυθαίρετο αφού είναι με ο.α. ?

 

Έχεις άδεια και το λες?

....

 

 

....

Ενώ μιλάμε για νόμιμο κτίριο με άδεια.

....

Ποια άδεια? Αυτή που δεν έχεις και δεν ξέρεις καν τον αριθμό της.

 

 

Μέχρι να έχεις στα χέρια σου στέλεχος της άδειας ή αριθμό της άδειας που τον μνημονεύει κάποιο συμβόλαιο ή στα αρχεία των πολεοδομιών τον αριθμό της άδειας για την συγκεκριμένη διεύθυνση ακόμα και άνευ στελέχους, το ακίνητο το θεωρείς ότι είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετο άνευ οικοδομικής άδειας.

 

Επικουρικά και πέραν όλων των άλλων, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο ολόκληρο κτίριο την περίεργη δεκαετία του 70 να μη έχει βγει ποτέ άδεια.

 

Έμαθα σε διάφορες πολεοδομίες (Αιγάλεω Αθηνών κλπ) ότι κάποιοι εργολάβοι με μια άδεια στο χέρι έκτιζαν και 5 και 6 κτίρια στον ίδιο δήμο… οπότε μη το έχεις δεδομένο διότι δεν είναι. ΙΚΑ έβαζαν διότι ήταν φάμπρικα η όλη υπόθεση… 

 

Οπότε μέχρι να βρεις εσύ ή να σου προσκομίσει ο ιδιοκτήτης όπως ο ίδιος έχει την υποχρέωση τα αποδεικτικά της οικοδομικής του άδειας το ακίνητο είναι όλο αυθαίρετο χωρίς οικοδομική άδεια.

Όταν κι αν βρεθούν αλλάζει.

Μέχρι τότε αν κάνεις κάτι άλλο όλη την ευθύνη την έχεις εσύ, θα είναι και απάτη και στατιστικά κάποια μέρα θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον, για την περιπτωση μου

2οροφο με εναν ακομη αυθαιρετο οροφο

για το οποιο υπαρχει μονο το στελεχος

η πολεοδομια μου ειπε οτι δεν προκειται να βρει κατι να κανει ανασυσταση

οποτε μου λεει κανε τα σχεδια και την υπαγωγη στον 4178 (του επιπλεον οροφου)

και φερτα να τα βαλουμε στο φακελο

αυτα

σχολια?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα συναδελφοι. Εχω περιπτωση αδειας του 1966 που εχει χαθει ο φακελος στην πολεοδομια και υπαρχει μονο το στελεχος. Απο τον ιδιοκτητη εχω κατοψη του ισογειου οροφου και τοπογραφικο(δεν υπηρχε διαγραμμα καλυψης τοτε) απο φωτοτυπια των αρχικων σχεδιων οχι θεωρημενη,απλα φαινεται η στρογγυλη ασπρομαυρη. Μπορω να κανω ελεγχο και τακτοποιηση του ακινητου με αυτα?'Η θελω ανασυσταση?

Ευχαριστω

Edited by kostavros
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.