Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Εφόσον δεν μέτρησε σε δόμηση κ κάλυψη κατά την έκδοση της ο.α. που έχεις, τότε ΝΑΙ, πηγαίνει ως ΥΔΚΧ και ΥΚ (δες και για Δ, εάν επιτρεπόταν τότε να μπει στο Δ ως αποθήκη).

 

Συντελεστή αλλ. χρ. δεν θα βάλεις.

 

Η διαφορά που ρωτάς είναι κάπως μεγάλη... βασικά είναι (ΣΧΕΔΟΝ) ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, στην περίπτωση "χωρίς ο.α.", διότι εσύ θα βάλεις μεν ΥΔΚΧ + ΥΚ, αλλά θα πας "με ο.α." που έχει συντελεστή = 1. Στην άλλη περίπτωση, θα πήγαινες πάλι ως ΥΔΚΧ (χωρίς ΥΚ γιατί δεν θα είχες ο.α.), αλλά θα είχες "χωρίς ο.α." οπότε θα είχες συντελεστή = 2 !!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

ισόγειος χώρος 60+ m2 με βοηθητικό υπόγειο ίσης εκτάσεως επιφανείας, που αποτελεί οριζόντια ιδιοκτησία πολυκατοικίας, έχει χρήση (εμπορικού) καταστήματος στην άδειά του εκδοθείσα το 1969 και επιθυμείται η χρήση του ως Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Οι θέσεις σταθμεύσεως στην άδεια είναι μηδενικές και έχει επιλυθεί στατικά με μεταβλητό φορτίο σχεδιασμού δαπέδου 200 kg/m2 παρόλο που ο κανονισμός φορτίσεων του 1945, ως ίσχυε το 1969, προέβλεπε για τη συγκεκριμένη χρήση 500 kg/m2. Οι θέσεις σταθμεύσεως που προκύπουν τώρα είναι 1,5+, οπότε 2 ουσιαστικά. Λόγω των αλλαγών αυτών (προς το δυσμενέστερο), απαιτείται αλλαγή χρήσεως. Εάν η αλλαγή χρήσεως πραγματοποιηθεί με το Ν. 4178, όπως περιγράφεται στις πρώτες σελίδες του παρόντος θέματος, χωρίς να υποκρύπτεται αύξηση του συντελεστού δομήσεως με το αντίστοιχο πρόστιμο, τι άλλο απαιτείται τυπικά αλλά και ουσιαστικά για τη ρύθμιση αυτή ; Το ουσιαστικά το αναφέρω γιατί πέραν των τυπικών απαιτήσεων που μπορεί να προκύπτουν από το νομικό πλαίσιο, υπάρχει και ουσιαστικό θέμα καθώς μιλάμε για την πλάκα που θα πατάει ο κόσμος και προφανώς θα εγκατασταθούν και οι απαιτούμενες διατάξεις. Η υποβολή ενός Δελτίου Δομικής Τρωτότητας δε θεωρώ ότι καλύπτει ουσιαστικά την περίπτωση.

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

ισόγειο βοηθητικό κτίσμα 60τμ με ΟΑ - εγκ 54/85 (δεν προσμετράται στη δόμηση και καλυψη) αλλαξε χρήση σε κατοικία.

 

δηλώνεται με ΥΔΚΧ 60τμ και ΥΚ60τμ? ούτε μειωτικό συντελεστή ούτε ΑΧ?

σε τι διαφέρει αυτή η αντιμετώπιση από ένα αυθαίρετο χωρις ΟΑ?

ευχαριστώ.

τι είδους βοηθητικό κτίσμα είναι;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Εγώ έχω μία περίπτωση που έχει ως εξής. Θέλουμε να κάνουμε αλλαγή χρήσης από εμπορικό κατάστημα σε ΚΥΕ. Είναι σε ισόγειο πολυκατοικίας με διάφορα καταστήματα. Από τα σχέδια της παλιάς άδειας (1-1981) Φαίνονται σε όλα τα καταστήματα πατάρια όπως και στο δικό μας, αλλά είναι μεγαλύτερα από 50%. Πως γίνεται να εγκρίθηκαν αυτά τα σχέδια από πολεοδομία; Σήμερα για να κάνω αλλαγή πρέπει να κάνω τακτοποίηση; Μπορώ να κάνω νομιμοποίηση επειδή ο Νοκ δίνει δικαίωμα για 70%;

Link to comment
Share on other sites

Χαίρεται

Έχω παρόμοια περίπτωση με τον την συνάδελφο OlINAPAL μόνο που στο ισόγειο του κτίσματος μου με βάση την ο/α φέρεται ένα κατάστημα. Στην πραγματικότητα είναι χωρισμένο σε τέσσερα καταστήματα που ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Πως μπορεί τώρα αυτό να τακτοποιηθεί πολεοδομικά προκειμένου να προχωρήσω σε έκδοση άδειας λειτουργίας Υ/Ε σε έναν από αυτούς"??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ??

Link to comment
Share on other sites

OLINAPAL

γιατί να κάνεις κάτι αφού φαίνονται στην Ο.Α μεγαλύτερα;;

Δεν χρειάζεται (καλύπτεσαι από την Ο.Α)

 

aleka1

ρώτησες στην Υ.ΔΟΜ σου, για το αν μπορείς να κάνεις  μια απλή ενημέρωση φακέλου και δεν το δέχονται ή δεν ρώτησες καθόλου;;

 

(έχω τη γνώμη ότι μπορείς να το κάνεις  με απλή ενημέρωση ή τουλάχιστο με μια Ε.Ε.Μ.Κ)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα :)))

σε οικοδομή με άδεια του ᾽81, όπως φαίνεται στο σχέδιο της pilotis, υπάρχουν δύο ανοιχτές θέσεις στάθμευσης.

Το ᾽82, έγινε συμβόλαιο , όπου αυτές οι θέσεις αναφέρονται σαν καταστήματα. 

Σήμερα είναι καταστήματα.

Αυτό αποτελεί αλλαγή χρήσης απο βοηθητικό σε κύριο χώρο?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Φοβάμαι μήπως είναι αυθαίρετα. Από την άλλη πως εκδόθηκε η άδεια. Αρχικά ήταν πιλοτις, το 81 έγινε τροποποίηση σε καταστήματα, αλλά δε αναφέρει πουθενά τα εμβαδά. Από την αποτύπωση τα βρήκα μεγαλύτερα αλλά φαίνονται και στα σχέδια. Υπάρχει και μία τρύπα χωρίς σκάλα. Δε μπορώ να ξέρω αν τουλάχιστον μέτρησαν τα επιπλεον στη δόμηση. Πρέπει να εξετάσω όλη την πολυκατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.