Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α23] Δυνατότητα έκδοσης Οικ. Αδείας


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

 Με την έκδοση άδειας νομιμοποίησης αυθαίρετης κατασκευής (υπάρχουσα κατάσταση αυθαιρέτων χωρίς νέες εργασίες), έρχεται ελεγκτής δόμησης; (υπάρχει κάπου καθαρή αναφορά στο θέμα αυτό στο νόμο των αυθαιρέτων; ).

 

 Επίσης, αν σύμφωνα με τις αυθαιρεσίες στο ακίνητο έχουμε κατηγορία 5. και πάμε για άδεια νομιμοποίησης (πχ μεγάλη υπέρβαση ύψους σε σχέση με την οικοδομική άδεια αλλά το πραγματοποιημένο αυθαίρετο ύψος είναι μικρότερο του επιτρεπόμενου ύψους), θα έρθει κάποια στιγμή ελεγκτής δόμησης λόγω της κατηγορίας και θα έρθει και άλλος ελεγκτής λόγω της άδειας νομιμοποίησης;

 

Ευχαριστώ

Edited by csimeon
Link to comment
Share on other sites

οχι δεν ερχεται ελεγκτης δομησης σε αδεια νομιμοποιησης εαν δεν υπαρχουν νεες εργασιες. προφανως ουτε στην 2η περιπτωση ερχεται. ιδια διαδικασια ειναι, αδεια νομιμοποιησης και στα δυο.

Link to comment
Share on other sites

Αντιμετωπίζω μία περίπτωση ακινήτου σε περιοχή πρόσφατα ενταχθείσα στο σχέδιο όπου προκύπτουν τα εξής ερωτηματικά:

 

1) Η μη κύρωση ακόμα της πράξης εφαρμογής θεωρείται "υπαιτιότητα του αιτούντος" συμφωνα με  την παρ.1 του άρθρου 23 του Ν.4178 ? Και εφ' οσον βέβαια  δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομησιμότητα στο οικόπεδο για έκδοση αδείας εντός τριετίας.

2) Αν τελικά είναι γνωστό άν μπορεί να εκδοθεί Ο.Α. σε κτίσμα που έχει τακτοποιούμενα τμήματα με τον 4178 και τμήμα προς έκδοση αδείας που είναι στατικά εξαρτημένα.

3) Αν στο προηγούμενο ερώτημα η απάντηση είναι θετική, τα προς τακτοποίηση τμήματα και το προς νομιμοποίηση μπορουν να περιλαμβάνονται στην ίδια δήλωση του 4178 ?

    Κάνω αυτή την ερώτηση διότη η δήλωση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πρίν από την έκδοση της άδειας, επομένως τα τακτοποιούμενα τμήματα δεν θα είναι σε ολοκληρωμένη υπαγωγή.

 

1. Γιατί να μην μπορεί να βγάλει οικοδομησιμοτητα ;

2. Βεβαίως και μπορεί

3. Αναγκαστικά στην ίδία δήλωση σε διαφορετικά φύλλα καταγραφής. Σε έκδοση αδείας θα μπορεί να πάει όταν θα έχει εξοφληθεί το 30% των προς ρύθμιση

Link to comment
Share on other sites

... προφανως ουτε στην 2η περιπτωση ερχεται. ιδια διαδικασια ειναι, αδεια νομιμοποιησης και στα δυο.

Ναι αλλά στην κατηγορία 5 υποτίθεται ότι έρχεται ελεγκτής, λόγω κατηγορίας.

Αυτό μάλλον δεν έχει σχέση με το αν δηλώνεις τακτοποίηση ή προς νομιμοποίηση ( ; )

 

(Κατηγορία 5 διότι 5μ ύψος / αντί 3,5μ αδείας = 43% υπέρβαση ύψους )  Άρα θα έρθει;

Τελικά δεν είναι περίεργο να έρθει ελεγκτής δόμησης επειδή ο ιδιοκτήτης με άδεια για 3,5μ ύψος, έκανε κτίριο ύψους 5μ, αλλά το μέγιστο κατά τους ισχύοντες κανονισμούς είναι 7,5μ ;   Μάλιστα πιθανότατατα θα έχει νομιμοποιήσει στο μεταξύ.

Edited by csimeon
Link to comment
Share on other sites

Διαφορετικές απόψεις δυο ΥΔΟΜ για το ίδιο θέμα.Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για κατοικίες που κατασκευάσθηκαν σαν εκτός σχεδίου και σήμερα τακτοποιούν τμήματά τους με τον 4178 και πρόκειται να εκδώσουν άδεια για τα τμήματα όπου μπορεί να εκδοθεί.

1) Στην μία ΥΔΟΜ υποστηρίζουν ότι η άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί με τον ΝΟΚ, εφ' όσον υπάρχουν και τμήματα που τακτοποιούνται.Επομένως η άδεια πρέπει να εκδοθεί με τον ΓΟΚ.

2) Η άλλη ΥΔΟΜ υποστηρίζει ότι η άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί με τον ΓΟΚ , διότι όταν κατασκευάσθηκε το ακίνητο και ίσχυε ο ΓΟΚ, η περιοχή ήταν εκτός σχεδίου. Αρα η άδεια πρέπει να εκδοθεί με τον ΝΟΚ.

Τι ισχύει αλήθεια από τα δύο ?  Έχει κανείς κάποια άποψη ? Προσανατολίζομαι να κάνω ερώτημα στο ΥΠΕΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε κ εμένα μου είπανε σε μια από τις  πολεοδομίες ότι εάν θέλω να  πάω με τον ΝΟΚ δεν πρέπει να έχω καμία αυθαιρεσία.

Δηλαδή εάν  στο κτίσμα που νομιμοποιώ   έχω κάποια υπέρβαση  υποχρεωτικά θα πάω με τον  ΓΟΚ .

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι θα ηθελα τη γνωμη σας πανω σε ενα αυθαιρετο. Υπαρχει Ο.Α. του 1981 ισογειου κατοικιας 70 τ.μ.. (ετσι αναφερει το στελεχος). Το διαγραμμα καλυψης αναφερει το κτισμα 8 * 10 = 80 τ.μ (!) και ετσι χτιστηκε. Απο εκει και περα επειδη το οικοπεδο ειχε μεγαλη κλιση ως προς τον δρομο. (κατι που δεν εδειχνε η αδεια) , εχουν γινει 2 υπογεια πιο κατω 80 και 40 τ.μ αντιστοιχα καθως και μια επεκταση αργοτερα 20 τ.μ. που καταληγει σαν βεραντα στο ισογειο. Επισης εχει γινει και προσθηκη καθ, υψος σοφιτας.

Αποψη μου ειναι αντι να τα τακτοποιησω ολα αυτατο γιατι το ακινητο βρισκεται σε οικισμο και δεν υπερβαινει δομηση και καλυψη Να παω με ΝΟΚ για αδεια νομιμοποιησης με 4178?

Αν το κανω αυτο και τα λεω σωστα τοτε:

1. η σοφιτα δε μετραει στο, σδ επειδη ειναι μικροτερη του 50% του ισογειου.

2 τα 2 υπογεια (ειναι και τα 2 κατω απο τη σταθμη του δρομου) θεωρουνται βοηθητικη χρηση οποτε ουτε αυτα μετρανε στο σδ

3. Θα χρειαστει αποτυπωση αρχιτεκτονικων , ελεγχο υπαρχοντος στατικων. Υδραυλικα χρειαζεται?

 

ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.