Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Προσωπικά δεν το ψάχνω ποτέ.

Διαμερισμάτωση = όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!

 

Συμφωνώ.

Η αναφορά σε αλλαγή των Η/Μ είναι μια ανοησία και μόνο.

Όλα είναι διαμερισματώσεις (προσοχή ανά όροφο!) και τακτοποιούνται με 500ρικο.

Edited by soundholics
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έτσι ακριβώς είναι!

 

 

συμβολαιογραφικά το διαμέρισμα συμφωνεί με την πραγματική κατάσταση , σκέφτομαι στην τεχνική έκθεση της βεβαιωσης να χρησιμοποιήσω το εξής λεκτικό...  βάσει εγκεκριμένου αρχιτεκτονικού σχεδίου πολεοδομίας  το διαμέρισμα χ έχει υ επιφάνεια αλλά λόγω διαφορετικής διαμερισμάτωσης η επιφάνεια έχει μεταβληθεί (χωρίς μεταβολή εξωτερικών διαστάσεων κτιρίου) και σύμφωνα με την ταδε πράξη σύστασης και την πραγματικότητα έχει επιφανεια ζ. επίσης προκύπτει από τις υποβληθείσες και εγκεκριμένες από την πολεοδομία μηχανολογικές μελέτες οτι δεν έχει επέλθει τροποποίηση στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις και σύμφωνα με το αρθρο 21 παρ.10 του Ν4178/13 δεν αποτελεί αυθαιρεσία η παραπάνω διαμερισμάτωση.

 

Κακό πράγμα το να ξύνεις πληγές!!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

killertomato εάν το έχεις πάρει απόφαση να δώσεις βεβαίωση προφανώς και θα το κάνεις ότι και να ακούσεις από τους υπόλοιπους.

Κάποιοι  εκφράσαμε τις (αντίθετες) απόψεις μας και πλέον το ζήτημα είναι στη κρίση σου.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδεφοι. Έχω δυο περιπτώσεις τακτοποιήσεων που αφορούν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών που έχουν καταλάβει κομμάτια των κοινοχρήστων του ορόφου. Στην πρώτη περίπτωση έχει μεταφερθεί η εξωτερική πόρτα κατά 0,80μ και στην 2η περίπτωση έχει βγει προς τον κοινόχρηστο μια εντοιχισμένη ντουλάπα. Και στις 2 περιπτώσεις έχω και κλείσιμο τμήματος εξώστη . Πως τα χειρίζομαι? Θέλει συναίνεση όλων των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας κατά την γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Η μετατόπιση της πόρτας εννοείς ότι έγινε παράλληλα στον εξωτερικό τοίχο (προς τον κοινόχρηστο διάδρομο) του διαμερίσματος ή δημιουργήθηκε κλειστός χώρος και η πόρτα είναι στη νέα θέση;

Στη δεύτερη περίπτωση θες πλειοψηφία ή ότι γράφει το καταστατικό (δες άρθρο 11δ i)

για το κλείσιμο εξώστη θεωρώ πως δεν χρειάζεσαι συναίνεση πλειοψηφίας, ούτε καν συναίνεση, διότι ο εξώστης αποτελεί στην πράξη μια επιφάνεια, στην οποία ο ιδιοκτήτης έχει τα όρια χρήσης της, παρά το γεγονός ότι είναι κοινόκτητο δομικό τμήμα του κτιρίου.

Ο νομικός μας και φίλος Δημήτρης ας με διορθώσει αν υπάρχει κάτι το άτοπο στο νομικό σκέλος. 

Link to comment
Share on other sites

Στα σχέδια αδείας πριν την εξώπορτα του διαμερίσματος είχε κοινόχρηστο χωλ που οδηγούσε σε αυτή. (το χωλ πήγαινε μόνο σε αυτή την πόρτα για να σε βοηθήσω να το οπτικοποιήσεις καλύτερα) ¨Εκλεισαν ένα μέρος του κοινόχρηστου χωλ μετακινόντας την πόρτα κατά 0,80μ.

Link to comment
Share on other sites

bearfgh

 

Όταν γίνει η Γ.Σ πρέπει να συνταχθεί ένα πρακτικό στο οποίο να αναφέρεται η απόφαση και να υπογράψουν όλοι όσοι συμφωνούν. Ιδανικότερα παίρνεις ΥΔ από κάθε συνιδιοκτήτη με γνήσιο υπογραφής. ΥΔ του ιδιοκτήτη σου να λέει ότι οι άλλοι συμφωνούν δεν είναι δεκτή.

 
Edited by kostaras4
Link to comment
Share on other sites

με συγχωρείτε αν αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση αλλά στην περίπτωση όπου εμείς έχουμε πάρει δωμάτιο από το δίπλα διαμέρισμα απαιτείται και η συναίνεση του έταιρου ιδιοκτήτη για την τακτοποίηση; σε περίπτωση άρνησης πως μπορούμε να προχωρήσουμε εναλλακτικά; 

Link to comment
Share on other sites

 Δε χρειάζεται, γιατί έχει αποκτήσει το διαμέρισμά του όπως είναι και έχει συμφωνήσει στη σύσταση.

 

Δε το πήρε ο άλλος με το ζόρι το κομμάτι του διαμερίσματός του.

 

 

Εκτός αν εννοείς του συνιδιοκτήτη του δικού σου διαμερίσματος

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.