Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

ναι με την πιστοποίηση περιγράμματος υπάρχει θέμα, 

Αν έχεις κατάστημα προ 55 και το θεωρήσεις πλήρως αυθαίρετο η παλαιότητα του θα είναι προ 83 με συντ. 0.15 στο όλο πρόστιμο. Από το να μην ξέρεις πως να χειριστείς συντελεστές και να κάνεις αυθαίρετες θεωρήσεις (αφού οι κύριοι του ΥΠΕΚΑ αγνοούν παραδειγματικά την κατηγορία προ 55 κτιρίων) ίσως να συμφέρει μια τέτοια θεώρηση ακόμη και για κατάστημα. 

Link to comment
Share on other sites

Αν δε σας δίνουν νόμιμο περίγραμμα επισυνάψτε στην αίτηση αυτό: 

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7989987.pdf

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

σε περίπτωση τακτοποίησης όπου τμήμα των αυθαιρεσιών (μία εκ των τριών προσθηκών κατ'επέκταση) πρόκειται να κατεδαφιστεί με έκδοση άδειας ΄πως υπολογίζεται το πρόστιμο?

Εκδίδεται η άδεια κατεδάφισης, κατεδαφίζεται το τμήμα και μετά υπολογίζω υπερβάσεις και αντίστοιχα ποσοστά υπερβάσεων (δόμησης & κάλυψης) με βάση αυτά που θα απομείνουν?

Ή ο υπολογισμός των ποσοστών υπέρβασης γίνεται συνυπολογίζοντας και το προς κατεδάφιση τμήμα?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπολογίζεις κανένα πρόστιμο για την κατεδάφιση γιατί καταλάβεις μόνο το παράβολο που έχει να «κάνει» αποκλειστικά με τα τετραγωνικά σύμφωνα με την §1α του άρθρου 23: 

Στην περίπτωση αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων για τις οποίες δύναται να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης ή κατεδάφισης, με βάση την κείμενη νομοθεσία, 
εφόσον καταβληθεί το παράβολο της παραγράφου 10 του άρθρου 11 και εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια νομιμοποίησης εντός τριών (3) ετών ή άδεια κατεδάφισης εντός έξι (6) μηνών από την καταβολή του και δεν 
οφείλεται άλλο πρόστιμο.
 
Τώρα το δύναται κατά τη γνώμη αφορά τις περιπτώσεις (σαν τη δική σου) που πέραν των προς κατεδάφιση υπάρχουν επιπλέον μη σύννομες κατασκευές τουτέστιν πρέπει να ρυθμιστούν πρώτα για να εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης με ότι αυτό σημαίνει για τους συντελεστές που ρώτησες.    
Link to comment
Share on other sites

Στέγη που στην ΟΑ φαίνεται με κεραμίδια και τελικά έγινε με λαμαρίνα και κάλυψε και χώρο που ρυθμίζεται ως ΥΔ, θα πρέπει να μπει σαν πολεοδομική παράβαση με αναλυτικό;

Link to comment
Share on other sites

τι θέλεις να ρυθμίσεις

 

το ¨κάλυψε τον Η/Χ" που ήταν με πλάκα 

ή 

την διαφορά κεραμιδιών με λαμαρίνα;;

 

στην α' περίπτωση ναι (και μόνο αν αφορά ενδιάμεσο όροφο -αν αφορά τον τελευταίο δεν θα το έβαζα)

στην β' όχι

Link to comment
Share on other sites

Η επιφάνεια του ορόφου μονοκατοικίας που ήταν βεράντα (ανοιχτή, χωρίς στέγη, δλδ όχι ΗΧ) χτίστηκε και όλος ο όροφος στεγάστηκε με λαμαρίνα. Η χτισμένη βεράντα πάει ως ΥΔ. Το ερώτημα είναι: θεωρώ ότι το τμήμα της στέγης που στεγάζει την αυθαίρετη επιφάνεια το καλύπτει η ρύθμιση της ΥΔ και περνάω με αναλυτικό την υπόλοιπη επιφάνεια της στέγης (αυτής δλδ που φαινόταν στην άδεια με κεραμίδια); Ελπίζω να έγινα κατανοητός... ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.