Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

Άρτια ήταν από πριν την συνένωση.

Πιστεύω ότι αν δεν δεχτώ την Ο.Α., τότε το πρόστιμο θα ανέβει κατά πολύ...

 

Άν δεχτώ την Ο.Α.εφόσον υπάρχουν σημεία ταύτισης, στους επιβαρυντικούς συντελεστές προστίμου

υπολογίζω σύμφωνα με τα επιτρεπόμενα σήμερα στην ολική πλέον επιφάνεια οικοπέδου;.

Ως προς την κατηγορία: τα εγκεκριμμένα θα είναι πολύ μικρότερα, άρα κατ.5.

Αν στην Τ.Ε. περιγράψω για την "...άτυπη συνένωση όμορων οικοπέδων ιδίου ιδιοκτήτη", πιστεύεις  ότι είναι

πρόβλημα ;

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική άποψη εκφράζοντας θα σου πω ότι κάποιες περιπτώσεις δεν λύνονται με τον τρόπο που έχει δομηθεί ο ν. 4178.

Μια τέτοια περίπτωση είναι όπως η δική σου, να υπάρχει αυθαίρετο τμήμα (έχουμε δει και μισό κτίριο σε άλλες περιπτώσεις) να εισέρχεται στο όμορο οικόπεδο.

Αν θεωρήσεις ότι υπάρχει άδεια θα συγκρίνεις με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια. Το εγκεκριμένο τοπογραφικό λοιπόν δεν δείχνει να περιλαμβάνει το όμορο οικόπεδο. Άρα, το τμήμα του κτιρίου που οικοδομήθηκε στο δίπλα οικόπεδο πως αντιμετωπίζεται?

Θα το λάβεις ως να ήταν ξεχωριστό κτίριο με άλλη δήλωση? Αν ναι τι ακριβώς θα τεκμηριώσεις μετά στην τ.ε , στο δεδοτα, στις απαιτούμενες κατόψεις;

Το πλεονέκτημα είναι στη περίπτωση σου ότι ο ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος, οπότε μπορεί με αφορμή την τακτοποίηση (χωρίς ο.α) να θεωρήσει αυτοδίκαιη συνένωση όπως ορίζεται και από την κείμενη νομολογία. 

Αυτό που ανέφερα για την αρτιότητα αφορούσε την περίπτωση τα οικόπεδα να ήταν άρτια κατά παρέκκλιση και όχι κατά κανόνα. 

Link to comment
Share on other sites

Τελικά για να είμαι κι εγώ κατοχυρωμένη, είναι καλύτερα χωρίς Ο.Α..

Στην Τ.Ε. τεκμηριώνω την επιλογή μου, και φυσικά αναφέρω την Ο.Α. και γιατί δεν την έλαβα υπόψη.

 

Σ΄ευχαριστώ για το χρόνο σου και την βοήθειά σου

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!

 

θελω να ρωτήσω σε σχέση με τον υπολογισμό του προστίμου αλλά και τις κατηγορίες..

 

σε πολυκατοικία προ του ΄75 (σχεδόν όλη αυθαίρετη) την οποία βάζω στην κατηγορία 1 έχουν γίνει κάποιες υπερβάσεις μετά το ΄95.

έκλεισαν κάποια μπαλκόνια σε σχέση με τα σχέδια που υπάρχουν σε πράξη συμβολαιογραφική που έχει γίνει.

αν πάρουμε όλο το κτίσμα μαζί οι υπερβάσεις σε σχέση με την άδεια είναι >200%. και για το κτίσμα προ του ΄75 τα έχω βάλει με τα ανώτερα ποσοστά, το πρόστιμο βέβαια παραμένει 500ευρώ.

 

για τις αυθαιρεσίες μετά του ΄95 αν τις λάβουμε ξεχωριστά, ως προς τα ποσοστά της παράβασης από το υπόλοιπο κτίσμα είναι < 50% και μπαίνουν στην κατρηγορία 4 αν πάλι τις λάβουμε υπόψη σε σχέση με όλο το κτίσμα τότε πάμε στην κατηγορία 5..

 

ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος δήλωσης τους? εγώ νομίζω ο πρώτος ως ξεχωριστά ΦΚ στην κατηγορία 4 με ποσοτά<50%, αλλά θα ήθελα μια επιβεβαίωση....   

Link to comment
Share on other sites

Γι' αρχή θυμίζω το σχετικό απόσπασμα του νόμου: "....Α. Κατηγορία 1. Αυθαίρετες κατασκευές σε κτίρια με αποκλειστική χρήση κατοικία, που υφίστανται προ του έτους 1975 και με την επιφύλαξη των οριζομένων στην §2 του άρθρου 7 του παρόντος νόμου περί αυθαίρετης αλλαγής χρήσης. Υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες ολοκληρώθηκαν προ της 09.06.1975 με την καταβολή παραβόλου ποσού 500€ και χωρίς την καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου. Για την υπαγωγή υποβάλλονται μόνο τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων 1 έως 5 και 7 του άρθρου 11 και αποτύπωση των κατόψεων του κτιρίου ή της ιδιοκτησίας. Στις περιπτώσεις όπου έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία η υπαγωγή κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου υποβάλλεται υποχρεωτικώς ανά διηρημένη ιδιοκτησία....".

Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα, όσον αφορά στο προ του ΄75 είμαι οκ. είναι πολυκατοικία δεν είναι διηρημένη ιδιοκτησία και έχω τα δικαιολογητικά που χρειάζομαι για το χρόνο αποπεράτωσης.

 

 

όμως σε πράξη συμβολαιογραφική που έχει γίνει το 1995 υπάρχουν κάποια σχέδια όπου αποτυπώνεται η κατάσταση του προ του 1975 και στα οποία φαίνονται κάποιοι χώροι ως Ημιυπαίθριοι (αναφέρονται ως καθημερινό) και σήμερα είναι κλεισμένοι..

πως χρεώνω αυτούς τους μεταγενέστερους χώρους σε σχέση με την άδεια του ΄67 που υπάρχει?

 

τους μαζεύω όλους μαζί πχ 25τμ στο σύνολο της κατασκευής <50% σε σχέση με την άδεια, αλλά το ύψος? αφού τα 15τμ. είναι στον Α΄ όροφο και τα λοιπά στον Β΄ όροφο αλλά η άδεια έχει μόνο Ισόγειο? το παίρνω από το ύψος που ισχύει σήμερα στην περιοχή?

έχει και 20τμ. δώμα ως βοηθητικό χώρο, η υπέρβαση ύψους πως νοείται σε αυτή την περίπτωση?

Edited by ilias
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας! Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου που δεν μου έχει ξανα τύχει και θα χρεισατώ την βοήθειά σας. Έχουμε μια άδεια του 2003 για ισόγεια κατοικία 200τ.μ. με υπόγειο. Επειδή οι ιδιοκτήτες είναι δύο, χώρησαν το σχέδιο του σπιτιού στη μέση και έφτιαξαν δυο ανεξάρτητες κατοικίες αφήνοντας έναν διάδρομο μεταξύ τους 1,5μ. Και οι δυο κατοικίες είναι ακριβώς όπως στα σχέδια της άδειας με την διαφορά πως είναι δύο αντί μιας. Στη συνέχεια ξεμπαζώθηκαν τα υπόγεια και ο ένας ιδιοκτήτης έκανε επέκταση ακόμα 50 μ. Πως θα αντιμετωπίσω τις δυο κατοικίες ; Η σκέψη μου είναι να βάλω σαν υπέρβαση τα 50 τ.μ. που έγινε η επέκταση, συν το ξεμπάζωμα ως αυθαιρεσία, συν αλλαγή θέσης της οικοδομης σε άλλη θέση, συν παραβίαση πλάγιων αποστάσεων. Το σκέφτομαι σωστα?

 

 

 

Παρακαλώ να γίνεται έλεγχος  τοποθέτησης στο σωστό θέμα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

 

Φίλε akius έχεις δίκιο. Θα επαναλάβω το ερωτημα σε κάποιο άλλο θέμα! 

Edited by Αθηνά Θεοδώρου
Link to comment
Share on other sites

....

όμως σε πράξη συμβολαιογραφική που έχει γίνει το 1995 ....

 

Σε τι αφορούσε αυτή η συμβολαιογραφική πράξη;

Link to comment
Share on other sites

Οχι ακριβώς.Είναι στην ίδια θέση, αλλά αντί για μια κατοικια 200τ.μ. έγιναν δύο από 100τ.μ. η καθεμια. Ανέβασα και ενα σκιτσάκι μηπως βοηθήσει.

post-94979-0-62000800-1453804041_thumb.jpg

Edited by Αθηνά Θεοδώρου
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.