Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Το συμβόλαιο ποιο οικόπεδο περιγράφει, αυτό για το οποίο εκδόθηκε η άδεια ή με την προσάρτηση της λωρίδας;

Link to comment
Share on other sites

Η προσάρτηση της λωρίδας δεν έχει γίνει ακόμα. Θα γίνει για να γίνει η προσθήκη. Τελικά ο ιδιοκτήτης μου έφερε χθες έναν σωρό τοπογραφικά, με το τελευταίο να λέει 1 οικόπεδο με κάθετη συνιδιοκτησία 490 τ.μ. (165+165), βάσει κτηματολογίου είναι 482 τ.μ. και βάσει συμβολαίου 499 τ.μ. Ο τελευταίος που έκανε τοπογραφικό επειδή το μέτρησε 490, το χώρισε σε δύο με το ίδιο εμβαδόν και έβαλε το όριο της κάθετης για να προκύπτουν δύο ίσα τμήματα και με αυτό τον τρόπο το κτίριο βρίσκεται μέσα στο Δ. Εάν ο ιδιοκτήτης  καταργήσει την κάθετη και το οικόπεδο γίνει ένα ο συμβολαιογράφος τι έγγραφα θα ζητήσει για να κάνει την κατάργηση; Μπορεί με βάση τα παραπάνω να δημιουργηθεί κάπου πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Το κτίριο δεν έχει υποχρέωση να τηρήσει απόσταση Δ από το ιδεατό όριο της κάθετης, παρά μόνο από το όριο του οικοπέδου.

 

Σε κάθε περίπτωση ο επόμενος που θα χτίσει έχει υποχρέωση να τηρήσει απόσταση Δ μεταξύ των δύο κτιρίων (ή όποια απόσταση μεγαλύτερη του Δ ορίζει και αν ορίζει κάτι διαφορετικό το συμβόλαιο).

 

Εάν πρόκειται για προσάρτηση λωρίδας οικοπέδου στο αρχικό οικόπεδο (και όχι ορίου κάθετης) δεν μπορεί να γίνει εάν δεν τηρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις για το υπάρχον (αν δηλαδή δημιουργείται αυθαίρετο κτίριο). 

 

 

δες και εδώ ερώτηση 1

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/EPAGGELMATIKA/SYNERGASIA_TEETKM_YPHRESIES_DOMHSHS/FAQXX.pdf

Edited by jja
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το παραπάνω άρθρο ισχύει και για το ύψος?

 

Δηλαδή αν το ύψος του κτιρίου ήταν 11 μέτρα από το διαμορφωμένο έδαφος και το κτίριο κατασκευάστηκε με 11 μέτρα ύψος από το διαμορφωμένο το οποίο ομως

είναι π.χ. 1 μέτρο ψηλότερα από αυτό της άδειας. Δηλαδή η υπέρβαση ύψους θα μετρήσει σε σχέση με το διαμορφωμένο της άδειας ή σε σχέση με του κτιρίου αυτού καθεαυτού!

 

Ουσιαστικά αυτό που λέω είναι ότι το κτίριο είναι σε διαφορετική θέση ως προς το ύψος, αλλά παρόλα αυτά σύννομη. Έχει βάση ο παραπάνω συλλογισμός?

Link to comment
Share on other sites

Η αυθαιρεσία ελέγχεται από τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας και όχι εάν το κτίριο είναι γενικά σε σύννομη θέση.

 

Στην περίπτωσή σου έχεις 1 μέτρο υπέρβαση ύψους κτιρίου από εγκεκριμένο ή /και επιτρεπόμενο άδειας και 1 μέτρο αυθαίρετη επίχωση περιβάλλον χώρου.

 

Είτε δήλωση με 4178/2013, 

 

είτε νομιμοποίηση εάν τηρείται το +- 1,50 μέτρο της διαμόρφωσης και δεν υπάρχει υπέρβαση επιτρεπόμενου ύψους και ιδεατού στερεού (είναι δηλαδή σε σύννομη θέση ως προς το ύψος).

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Προφανως κι υπαρχει αυθαιρεσια, αυτο δεν ειναι θεμα συζητησης.

 

Το ερωτημα ειναι αν μπορει να παει κατηγορια 3? Η βαζω ολα τα τετραγωνικα της κατοψης του κτιριου χωρις υπερβαση δομησης. Θεωρητικα αυτο που λεω ειναι οτι επειδη προκειται για πολυκατοικια το καθε διαμερισμα-οριζοντια ιδιοκτησια δεν εχει υπερβαση. Οταν ελεγχω καθε διαμερισμα ειναι π.χ. 3 μετρα υψος οπως λεει η αδεια. Αν παρω το 0 σε αλλο σημειο (κατα ΓΟΚ) δεν εχω προβλημα. Μηπως να κανω αναθεωρηση, καθως η αδεια ειναι σε ισχυ.

 

Κι ενα αλλο παραδειγμα, ιδιας περιπου φιλοσοφιας. Αν π.χ. υπαρχει υπερβαση υψους σε σχεση με το διαμορφωμενο κατα 1 μετρο σε 5οροφη οικοδομη, το οποιο ομως ισομοιραστηκε στους 5 οροφους μειωνοντας το υψος τους κατα 0,20 μ. σε καθε οροφο. Στη τελικη δηλαδη το κτιριο ειναι συμφωνα με την αδεια στο τελικό του υψος, αλλα ενα μετρο πανω απο το διαμορφωμενο σε σχεση με αυτη. Η παραπανω αυθαιρεσια πως δηλώνεται?

Edited by vk2626
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελικ δεν τα ξεκαθαρισα...

Κτηριο κατασκευαστηκε εντος οικισμου με οικ.αδεια σε διαφορετικη θεση απο αυτη της αδειας στο τοπογραφικο.

Δεν υπαρχει κοινο σημειο μεταξυ των δυο κατοψεων, ομως εχουν το ιδιο σχημα και εμβαδον οπως στην αδεια.

Δεν εχει θεμα πλαγιων αποστασεων δ, ουτε προκηπιου.

1.Θεωρειται αυθαιρετο?

2.Αν ναι θεωρειται οτι εχει ή οχι οικοδομικη αδεια?

3.Πως υπολογιζω το προστιμο?  (το λαμβανω κατηγορια 3?)

4.Αν εχω και αλλες παραβασεις κατ.3 τα υπολογιζω αθροιστικα?

Link to comment
Share on other sites

Δες εδώ το post #565 τι μου απάντησαν τηλεφωνικά (εννοείται ποτέ γραπτα !!!) αφού τους είχα στείλει το θέμα μου με mail. (είχα μόνο αυτή την παράβαση, δηλ. διαφορετική θέση) 

http://www.michanikos.gr/topic/35842-%CE%B118-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85/page-57?do=findComment&comment=738975

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

gio, όπως το περιγράφεις, είναι κατηγορία 3 (500€)

αν έχεις και άλλες κατηγορία 3, όλα μαζί 500€

 

Το παράδειγμα του γιώργου είναι πολύ διαφορετικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.