Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπόγεια (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

1)επεκταση προβλεπομενου στην ΟΑ υπογειου εντος ακαλυπτου(προβλεποταν μπαζωτη βεραντα 1,50μ για την δημιουργια του )  κ αποσταση  απο οριο 1,90 μ  (σε κτιριο κατοικιας,χαμηλο κτιριο ισχυει?)  ,  παραβαση Δ η οχι?

 

 

 

2)υπογειο ξεμπαζωμενο απο την 1 πλευρα κ θεμελιωμενο 0,50μ υψηλοτερα απο την προβλεπομενη σταθμη κ υψηλοτερο κατα 0,25 μ  αλλα η οροφη του εξεχει 0,75μ απο τις αλλες 3 πλευρες,παει με ΥΔΒΧ(κατα το σωμα του νομου ) η ΥΔΚΧ κατα την εγκ4?παιρνει ΥΥ η οχι κατα τηνεγκ4?αυτη η ΥΥ δημιουργει ΥΥ συνολικα στο κτιριο?

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1) Αν έρχεσαι σε αντίθεση με το εγκεκριμένο διάγραμμα κάλυψης (υφίσταται???) ή το τοπογραφικό όσον αφορά την πλάγια απόσταση τότε έχεις και παράβαση Δ.

2) Διαλέγεις μεταξύ νόμου και εγκυκλίου. Εγώ θα διάλεγα την κουρτίνα 1, δηλαδή το νόμο με ΥΔΒΧ και ΥΥ που θα τη χρέωνα μόνο στο υπόγειο. Αν όμως διαλέξεις την κουρτίνα 2 πας με ΥΔΚΧ και ΥΥ πάλι (αφού αν κατάλβα καλά έχεις άνοδο της στάθμης οροφής και όχι υποβιβασμό του δαπέδου, όπου τότε θα πήγαινε με αναλυτικό). Για το ξεμπάζωμα αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω

1)η Δ ειναι 2,50μ για χαμηλα κτιρια ?ισχυει ακομα η εννοια χαμηλου κτιριου?

2)σωστα καταλαβες αλλα στην εγκ 4 λεει 

<<Επίσης δεν εφαρμόζεται συντελεστής ύψους σε περίπτωση αυθαίρετου υπογείου ή υπέρβασης του ύψους νομίμου υπογείου>>,δεν αναφερει αν το υψος προερχεται απο υπερυψωση της σταθμης δαπεδου η της οροφης

Link to comment
Share on other sites

1) Από ό,τι θυμάμαι 2.50μ είναι το Δ για τα χαμηλά κτίρια και δεν πρέπει να έχει καταργηθεί η έννοιά τους από κάπου (με επιφύλαξη). ΔΚ παρόλα αυτά υπάρχει?

2) Όντως έτσι όπως είναι η διατύπωση της εγκυκλίου οδηγεί στο συμπέρασμα που γράφεις. Η γνώμη μου βασίζεται σε ερώτηση στο helpdesk όπου κατά κάποιο τρόπο μου απάντησαν πως το πνεύμα της εγκυκλίου εννοούσε αυτό που έγραψα, το οποίο είναι και λογικό αν και δεν προκύπτει ξεκάθαρα. Η άλλη λύση είναι αναλυτικός και για το ύψος.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, λοιπόν πελάτης μου έχει διώροφη μεζονέτα με υπόγειο το οποίο δε συμμετέχει στο Σ.Δ. Επίσης συμβολαιογραφικά κάθε όροφος αποτελεί και μια οριζόντια ιδιοκτησία παρ'ότι είναι ενιαίο λειτουργικά το σπίτι. Έχει κατασκευασθεί αυθαίρετα μία τουαλέτα λοιπόν στο υπόγειο. Πως το υπολογίζω? Με αναλυτικό?

Link to comment
Share on other sites

Αν το υπόγειο έχει βοηθητική χρήση και η τουλέτα βρίσκεται εντός του περιγράμματος του υπογείου, τότε αυτή δεν εξυπηρετεί χώρους κύριας χρήσης, οπότε ή το αντιμετωπίζεις με αναλυτικό ή δίνεις βεβαίωση (αν απαιτείται και δεν υπάρχουν άλλες παρανομίες στο υπόγειο) χωρίς να δηλώσεις την τουαλέτα.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Τμημα υπογειου εχει υπολογισθει στο συντ. δομησης της οικ. αδειας και εχει κατασκευασθει μονο ο φερον οργανισμος , εχει γινει δε και επεκταση υπογειου εντος νομιμου περιγραματος κτιριου  με ενα τμημα που παραμενει με τον φερον οργανισμο  και το αλλο κλειστο χωρο αποθηκης . Δεδομενου οτι ειναι σε οικισμο πως θα δηλωνατε. 1 παραβαση για ξεμπαζωμα και τα μ2 της επεκτασης με φερον οργανισμο + κλειστο χωρο αποθηκης ?Ηοικοδομη εχει ηλεκτροδοτηθει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, έχω 2 ερωτήματα:

 

1) Τμήμα υπογείου (αποθήκη) σε πολυκατοικία, που αποτελεί οριζόντια ιδιοκτησία, έχει μετατραπεί σε ΚΧ. Υπολογίζω ποσοστό υπέρβασης δόμησης? Αν ναι, πως?

 

2) Θα προσμετρηθεί η επιφάνεια των εξωτερικών περιμετρικών τοίχων?

Edited by gkonstan@
Link to comment
Share on other sites

1.   επιφάνεια αποθήκης που μετατράπηκε σε κατοικία προς το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί το σημερινό Σ.Δ του οικοπέδου

2.   Ναι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.