Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

Καλημέρα. Εχω ολοκληρώσει προ καιρού την μεταφορά μιας δήλωσης του 4014 στον 4178 (ανέβασμα σχεδίων, δηλώσεων κ.λ.π.) που αφορούσε σε αυθαιρεσίες σε ισόγειο πάρκινγκ. Τώρα ο ιδιοκτήτης μου ζητάει να ξαναανοίξω τη δήλωση και να συμπεριλάβω σε αυτήν και τις αυθαιρεσίες του διαμερίσματός του που βρίσκεται στον 3ο όροφο της ίδιας οικοδομής. Το ζητάει, προφανώς, για να γλιτώσει το παράβολο μιας νέας δήλωσης και να "χώσει" στις λοιπές παραβάσεις διάφορες μικροπαραβάσεις (επέκταση εξώστη, τοποθέτηση κλιματιστικών στην όψη). Θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

To parking που ρύθμισες αποτελεί ξεχωριστή ΟΙ ή είναι παρακολούθημα της ΟΙ του διαμερίσματος του 3ου ορόφου;;;;

Link to comment
Share on other sites

το βασικό είναι να  του πεις ότι ολοκλήρωσες τη δουλειά σου και για αυτό που ζητάει  υπάρχει κανονικά αμοιβή σαν νεα δήλωση

επίσης να του εξηγήσεις  ότι είναι προτιμότερο  ανά  Ο.Ι  να υπάρχει ξεχωριστή δήλωση  και ας είναι του ίδιου ιδιοκτήτη

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και θα του ζητήσω κανονικά την αμοιβή μου για την δήλωση των νέων αυθαιρεσιών, Κατά τα άλλα θεωρειτε ότι υπάρχει πρόβλημα ?

Link to comment
Share on other sites

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, κάθε ΟΙ θα πρέπει να δηλώνεται με τον 4178 με μια ξεχωριστή δήλωση, για πάρα πολλούς λόγους..... Δυστυχώς ο νομοθέτης δεν είναι απολύτως σαφής σε τέτοιες περιπτώσεις. Εγώ όπως πολλές φορές έχω σημειώσει ΔΕΝ θα έκανα κοινή δήλωση.

 

Πολλοί συνάδελφοι όμως το επιχειρούν στηριζόμενοι σε αυτή την ασάφεια του νόμου. Αν το επιχειρήσεις τότε μπορείς να ζητήσεις να επανέλθει η δήλωση σε κατάσταση "υπαγωγής", να συμπληρώσεις και τα νέα δεδομένα, ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ όμως να μην "ανακατέψεις" τα δεδομένα των δύο ΟΙ. Δηλαδή, η κάθε ΟΙ θα πρέπει να παρουσιάζεται σε ξεχωριστά ΦΚ έχοντας τους δικούς της συντελεστές κ.λπ. Αυτό σημαίνει, πως ναι μεν ο πελάτης σου δεν θα χρειαστεί να πληρώσει extra παράβολο (εκτός κι αν αυξάνονται τα τ.μ. που δηλώνονται τόσο όσο ορίζει ο νόμος, μάλλον όχι στην περίπτωσή σου), αλλά προφανώς θα του βγει 1 ακόμη παράβαση με αναλυτικό προϋπολογισμό κι έτσι θα χρειαστεί να πληρώσει ένα extra 500άρικο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Απ ότι κατάλαβα από τα λεγόμενά σου, δεν μπορώ να συμπεριλάβω τις μικροπαραβάσεις του διαμερίσματος στη λοιπή παράβαση που έχω δηλώσει για το γκαράζ, αλλά θα πρέπει να βάλω άλλη μία για το διαμέρισμα. Ευτυχώς που μου το επισήμανες.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ απλώς ανέφερα αυτό που κατά την προσωπική μου άποψη είναι ορθό και νόμιμο!!!!

Link to comment
Share on other sites

Όταν μπορούν  πολλοί ιδιοκτήτες Ο.Ι. να κάνουν από κοινού  μία δήλωση γιατί να μη μπορεί ένας ιδιοκτήτης για πολλές Ο.Ι. στο ίδιο ακίνητο?

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, μια ερώτηση: έχω περίπτωση περαιωμένης διαδικασίας με το Ν.41014/11 από άλλο συνάδελφο μηχανικό. Επειδή όμως στο εν λόγω κτίσμα πρόκειται να εκδοθεί νέα άδεια αλλαγής χρήσης εντοπίστηκαν κάποιες επιπλέον μικροαποκλίσεις οι οποίες θεωρώ ότι θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στην υπαγωγή. Μπορεί να μεταφερθεί η δήλωση (από το συνάδελφο) στον Ν.4178/13 και να 'ξανανοίξει' ώστε να προστεθούν οι παραβάσεις εντός του πλαισίου εννοείται του Ν.4178/13 πλέον? ευχαριστώ

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.