Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Παράρτημα Α] Τροποποίηση Παραρτήματος Ν.4178/2013


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 718
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλησπέρα συνάδελφοι!

Απείχα για ένα μικρό διάστημα από την αυθαιρετολογία, αλλά βλέπω πως συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο...στην απόλυτη παράνοια.

Θα ήθελα τα φώτα σας: Με βάση το παράρτημα, σε μία περίπτωση κτίσματος 68 μ2 εκτός σχεδίου, συμβατικής κατασκευής με άδεια λυομένου 25μ2, λαμβάνω χωρίς άδεια το σύνολο της επιφανείας  (68μ2) ή μόνο τα επιπλέον 43μ2; To είχα δηλώσει με 4014 ως "με άδεια" και 43μ2 υ.δ. κ.χ.

Link to comment
Share on other sites

Εκτιμώ ότι αφού δεν έγινε λυόμενο βάσει της ο.α., τότε θα λάβεις όλα τα τμ ως αυθαίρετα, χωρίς ο.α.. 

Link to comment
Share on other sites

efkou     υπάρχει σχετική διευκρίνηση (νομίζω στην εγκ4)  ότι αν το λυόμενο έχει κατασκευασθεί με συμβατικό τρόπο τότε είναι χωρίς ΟΑ

 

 

Lagry       Τι εννοείς ΟΑ βάζεις αν το αυθαίρετο έχει ΟΑ όχι όταν είναι οικοδομήσιμο το οικόπεδο !!!

Link to comment
Share on other sites

σε μία περίπτωση κτίσματος 68 μ2 εκτός σχεδίου, συμβατικής κατασκευής με άδεια λυομένου 25μ2, λαμβάνω χωρίς άδεια το σύνολο της επιφανείας  (68μ2) ή μόνο τα επιπλέον 43μ2; To είχα δηλώσει με 4014 ως "με άδεια" και 43μ2 υ.δ. κ.χ.

Κανονικά βάζεις όλα τα τμ αυθαίρετα. Επειδή όμως δεν πρόκειται για νέα δήλωση αλλά για μεταφορά από τον 4014, στον οποίο δεν σου απαγόρευε κανείς να θεωρήσεις ως "ΟΑ" την  άδεια λυόμενου, εγώ θα σε συμβούλευα να πείσεις τον πελάτη σου να περιμένει μέχρι να γίνει σαφές αν σε αυτές τις περιπτώσεις μετάβασης στον 4178 συμπληρώνουμε μόνο τις κατηγορίες ή τροποποιούμε όλη τη δήλωση. Σε δική μου παρόμοια περίπτωση αυτό κάνω. Τώρα αν ο πελάτης σου βιάζεται ή άμα φτάσουμε στο τέλος του 4178 και δεν έχει βγει κάποια νέα διευκρίνηση για το συγκεκριμένο θέμα, τότε δήλωσέ το όπως σου λένε οι συνάδελφοι, δηλαδή χωρίς ΟΑ.

Link to comment
Share on other sites

Lagry       Τι εννοείς ΟΑ βάζεις αν το αυθαίρετο έχει ΟΑ όχι όταν είναι οικοδομήσιμο το οικόπεδο !!!

στις διευκρινησεις του παραρτηματος λεει : οικοδομικη αδεια ΟΧΙ

οταν υπαρχει οικοδομικη αδεια στο οικοπεδο και το οποιο προκυπτει οτι δεν ειναι αρτιο και οικοδομησιμο, παρα τα αντιθετως αναφερομενα σε αυτην

Link to comment
Share on other sites

Μόλις συνειδητοποίησα ότι είναι προ του '75!

Οπότε με αποδεικτικό παλαιότητας προχωράω...το ότι δεν έχει τυπικά οικ. άδεια και το ότι δεν είναι κύριας κατοικίας δεν επηρεάζουν την ένταξή του στην κατηγορία 1, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.