Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπέρα Δημήτρη.

Σε αυτό ακριβώς είναι που δεν συμφωνώ. Για μένα το ακίνητο αντιμετωπίζεται (και στον αρχικό χρόνο ελέγχου είναι). Αν βλέπω αυθαίρετα, δεν χορηγώ καμία βεβαίωση. Είτε υπήρχε άδεια, είτε όχι στο ακίνητο, οφείλουν να τακτοποιηθούν. 

Από κει και πέρα κάθε μεταβίβαση τμήματος θα έχει και την βεβαίωση που απαιτεί ο νόμος.

Κρίσιμο σημείο είναι ότι το ακίνητο εξετάζεται προ μεταβιβάσεων (οι οποίες συντελούν στις κατατμήσεις) και στο χρόνο αυτό το ακίνητο είναι ενιαίο.

Αν, υποθετικά μιλώντας, μας καλούσαν να χορηγήσουμε βεβαίωση νομιμότητας, σε χρόνο μεταγενέστερο της μεταβίβασης, που να αφορούσε το ήδη μεταβιβασμένο τμήμα, τότε δεν θα υπήρχε ουδεμία αντίρρηση να ασχοληθούμε μόνο με αυτο, αφού πλέον το μεταβιβασμένο θα ήταν αυτοτελές ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

Τυπικά δεν έχεις υπέρβαση δόμησης, οπότε σύμφωνα με το λεκτικό της βεβαίωσης μπορείς να δώσεις βεβαίωση, αν Θες να τακτοποιήσεις θα το βάλεις με αναλυτικο

Καλημέρα

Οπότε δίνουμε βεβαίωση και στα σχόλια αναφέρουμε ότι δεν έχει "υλοποιηθεί" τμήμα της δόμησης δημιουργώντας Η/Χ χωρίς όμως να υπάρχει υπέρβαση δόμησης ή κάλυψης?ή δεν αναφέρουμε τπτ?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Είτε το γράψεις, είτε δεν το γράψεις, ......δεν πρόκειται να το δει κανείς! Μόνο η ...συνείδησή σου!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

καλούμαι να δώσω βεβαίωση για ενα διαμέρισμα του οποίου έχει κλείσει ο φωταγωγός (κοινόχρηστος χώρος) και εχει τακτοποιηθεί με το Ν.3843. Η διαδικασία έχει περαιωθεί κανονικά και τα τετραγωνικά ειναι ΟΚ, αλλα έχει γίνει χωρίς την συναίνεση των υπολοίπων. Θεωρείτε οτι υπαρχει θέμα, καθαρά για το κομμάτι το δικό μας της βεβαίωσης ή ότι δεν ελέγχουμε τα ιδιοκτησιακά οπότε μπορεί να βγει η βεβαιωση ?

(Ειναι δεδομένο οτι θα υπάρχει θέμα με τη μεταβίβαση αλλα αυτό θα το ψάξει ο συμβολαιογράφος πως λύνεται. Αν θα χρειαστεί νέα σύσταση ή όχι.)

Όπως είπε και ο συνάδελφος georgegaleos (τον οποίο και ευχαριστώ για την απάντηση) θα γίνει νέα σύσταση. Πρώτα βγαίνει η βεβαίωση μηχανικού και με αυτή γίνεται η τροποποίηση της σύστασης και η μεταβίβαση. Όμως είτε θεωρήσω ότι η αρχική τακτοποίηση με το Ν.3843 με καλύπτει είτε γίνει νέα τακτοποίηση με νόμο αυθαιρέτων και συναίνεση ιδιοκτητών, προκύπτει το εξής θέμα:

Ο φωταγωγός και το διαμέρισμα είναι 2 ξεχωριστές ιδοκτησίες (φαίνεται και στο συμβόλαιο για το οποίο υποτίθεται ότι λαμβάνουμε γνώση όπως λέει και η βεβαίωση μηχανικού). Άρα χρειάζονται 2 διαφορετικές βεβαιώσεις. Και πως μπορώ να βγάλω βεβαίωση για τον φωταγωγό όταν έχει κλειστεί και τακτοποιηθεί το τμήμα του πελάτη μου, αλλά στους υπόλοιπους ορόφους άλλοι τους έχουν κλείσει και άλλοι όχι και είναι άγωστο αν έχουν γίνει τακτοποιήσεις?

Link to comment
Share on other sites

1) Ο φωταφωγος ξεχωριστη ιδιοκτησία ? !

Αν θες ανεβασε το τμήμα του συμβολαίου που λεει το σχετικο για τον φωταγωγό.

2) Ειναι αδιάφορο τι εχουν κανει ή δεν εχουν κανει οι υπολοιπες ιδιοκτησιες.

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ο φωταγωγός είναι εκτός του διαμερίσματος και ανήκει στους κοινόχρηστους χώρους, αυτό εννοούσα. Όσες τακτοποιήσεις και να κάνεις το ιδιοκτησιακό δεν αλλάζει. Όταν γίνει η νέα σύσταση και η μεταβίβαση, θα πρέπει να μεταβιβαστεί και το κομμάτι αυτό του φωταγωγού, εκτός από το διαμέρισμα, και η βεβαίωση μηχανικού θα πρέπει να περιλαμβάνει και αυτό το κομμάτι. Θεωρώ πως δεν μπορεί να βγει μια βεβαίωση και για τα δύο, αφού δεν είναι ίδια ιδιοκτησία. Η μία ιδιοκτησία είναι το διαμέρισμα όπου με εξουσιοδοτεί ο ιδιοκτήτης και η άλλη είναι ένα τμήμα του κοινόχρηστου φωταγωγού για τον οποίο πρέπει να με εξουσιοδοτήσουν όλοι (και να υπογράψουν και την υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει η βεβαίωση μηχανικού γιατί στο μέλλον δεν ξέρεις τι γίνεται).

Εκτός αν το σκέφτομαι κάπου λάθος.

Ή εκτός και αν στην υπεύθυνη δήλωσή του ο ιδιοκτήτης υπογράψει ότι είναι όλο ιδιοκτησία του, έχει και την τακτοποίηση με το Ν.3843 και δεν χρειάζεται να μπλέξω με τα ιδιοκτησιακά (υποτίθεται όμως ότι ελέγχουμε και το συμβόλαιο).

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς.

 

Υπάρχει και αυτό από τις ε/α ... αλλά από τη μία είναι ε/α ... και από την άλλη αναφέρεται σε κατάσταση μη ρυθμισμένη με κάποιο νομο ...οπότε ....

 

"307. Οριζόντια ιδιοκτησία σε πολυκατοικία στην οποία υπάρχουν οι εξής παραβάσεις: i. Έχει κλείσει τμήμα φωταγωγού και έχει ενσωματωθεί στο διαμέρισμα. Το θεωρώ υπέρβαση δόμησης. ii. Έχει ενσωματωθεί τμήμα του κοινόχρηστου διαδρόμου στο διαμέρισμα. Το θεωρώ διαμερισμάτωση. Για την υπαγωγή στις διατάξεις του Νόμου χρειάζομαι την συναίνεση των ιδιοκτητών των υπόλοιπων οριζόντιων του ορόφου ή όλης της πολυκατοικίας και πως λύνεται αυτό σε περίπτωση που δεν συναινεί ή δεν ενδιαφέρεται κανείς. Επίσης στις περιπτώσεις διαμερισμάτωσης όπου θα πρέπει να υποβληθεί κάτοψη του ορόφου στο σύστημα αλλά κανείς δεν αφήνει έναν ξένο μηχανικό να μπει και να μετρήσει το διαμέρισμά του για να δηλώσει ο γείτονας το δικό του, πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα;

Από τη στιγμή που έχετε καταλάβει κοινόχρηστους χώρους απαιτείται η συναίνεση του ποσοστού λήψης αποφάσεων που αναφέρεται στον κανονισμό, άλλως η απλή πλειοψηφία. Σε περίπτωση που την επιτύχετε τότε μπορείτε να κάνετε την υπαγωγή και να δείξετε το δικό σας διαμέρισμα και το περίγραμμα των υπόλοιπων με σημείωση ότι δεν συναινούν οι υπόλοιποι ή κάποιοι συνιδιοκτήτες του ορόφου και δεν είναι εφικτή η αποτύπωση των ιδιοκτησιών τους. Στην περίπτωση αυτή η υπαγωγή καλύπτει μόνο τους συναινούντες ιδιοκτήτες του ορόφου."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.