Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολυνομοσχέδιο και μηχανικοί (επαγγελμ. δικαιωμ)


Recommended Posts

Παντογνώστη σούπερ πανεπιστήμονα Πολυτεχνολόγε....σου απαντώ και σου λέω ότι είμαι απόφοιτος Ενιαίου Λυκείου με βαθμό πρόσβασης 15,6 και σπούδασα 4 χρόνια αντί για 5 που σπούδασες εσύ...εσένα που σου επιτρέπεται να εκπονείς μελέτες ακόμα και για Η/Μ ..και για τα πάντα, με 5 χρόνια σπουδών ...ενώ σε αντίθεση εγώ με 4 χρόνια δεν είχα μέχρι πρότινος πρόσβαση στο επάγγελμα του Μηχανικού...θα μπορούσα να επιλέξω να πάω να σπουδάσω σε οποιοδήποτε άλλο Ελληνικό Πανεπιστήμιο με τα μόρια που είχα , όσα χρόνια σπούδασα, δηλαδή 4 χρόνια  π.χ φιλόλογος κ.τ.λ και να το παίζω και εγώ όπως εσύ κομπλεξικός Πανεπιστήμονας...και να αποκαλώ τους αποφοίτους ΤΕΙ υπο...κατωτέρους..και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.. ή ακόμα και σε κάποιο βουλγάρικο και τώρα να με αποκαλείς Μηχανικάρα...και όχι υπομηχανικό..Και αν δεν το ξέρεις μάθε το..οι βάσεις εισαγωγής διαμορφώνονται με βάση τη ζήτηση και άλλες διάφορες συγκυρίες..Ξέρεις πόσο είχε βάση εισαγωγής το Παιδαγωγικό το 2000...ξέρεις πόσο έχει τώρα...ξέρεις πόσο είχε βάση εισαγωγής το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη το 2000 ξέρεις πόσο είναι τώρα..τι έγινε ξαφνικά..το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη το 2000 ''έβγαζε'' Μηχανικάρες και τώρα ΌΧΙ...Ξέρεις ότι πάρα πολλά παιδιά από το Ενιαίο Λύκειο μπήκαν στα ΤΕΙ ειδικά στα Τμήματα Λογοθεραπείας , Εργοθεραπείας , Τεχνολόγοι τροφίμων , Διαιτολόγοι , με 17500 μόρια...αυτά μάλλον σου διαφεύγουν...Καλό θα ήταν κάποιοι να ''ξεπλύνουν''την γλώσσα τους πριν μιλήσουν..

 

Φυσικά στην ζωή θα υπάρχουν πάντα οι κομπλεξικοί και οι ανίδεοι...Λοιπόν , κύριοι και κυρίες, το ότι το κράτος δημιούργησε δύο παράλληλους τομείς από τους οποίους αποφοιτούν Μηχανικοί (για όσους δεν το ξέρουν το Πτυχίο από τα ΤΕΙ , είναι ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ) δεν φταίει αυτός που επιλέγει να σπουδάσει στα ΤΕΙ..το ότι δεν υπάρχει ανάγκη πλέον να αποφοιτούν τόσοι Μηχανικοί , πλέον και από τα κολέγια , αυτό είναι άλλου είδους συζήτηση...Εαν ήθελε το κράτος να δημιουργήσει στελέχη εφαρμογής μετεδευτεροβάθμιας-ανώτερης βαθμίδας εκπαιδεύσεως ...δεν χρειαζόταν να Ιδρυθούν Ανώτατα Ιδρύματα Τεχνολογικού τομέα ,4ετούς φοίτησης,που πλέον διοργανώνουν και αυτόνομα Μεταπτυχιακά...ούτως η άλλως την σπουδή αυτών στελεχών το υπερκαλύπτουν τα ΙΕΚ 2ετούς φοίτησης...το θέμα της συγχώνευσης των ΑΕ Ι= Πανεπιστημιακών σχολών Μηχανικών με αυτών των Τεχνολογικών σχολών Μηχανικών , ναι θεωρώ ότι θα πρέπει να μπεί στο τραπέζι των συζητήσεων..γιατί η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη και άλλους Μηχανικούς στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο της παγκόσμιας κρίσης...

 

Και επειδή κάποιος αναφέρθηκε στους ''μάστορες''...να ρωτήσω τον  μπόμπ τον  μάστορα που πέρασε από το στάδιο των πανελλαδικών εξετάσεων , εισήχθη σε Ανώτατο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Τεχνολογικού τομέα Μηχανικών(λέμε τώρα χαχαχα) και έκανε και μεταπτυχιακό  στην Σεισμική μηχανική και αντισεισμικές κατασκευές που θα θέλατε να τον εντάξετε και με τι επαγγελματικά διακαιώματα...αα κακώς ρωτάω θα είναι αυτός που θα εφαρμόζει την μελέτη του Πολυτεχνολόγου Πολιτικού Μηχανικού,καθότι το λέει η κυρία ISMINI , αυτόν που είναι απόφοιτος Τεχνικός Δομικών έργων από τα ΙΕΚ θα τον βάζουμε να σκάβει και αυτόν που τελειώσε μόνον το Λύκειο θα τον ''μαστιγώνουμε'' για να τον τιμωρήσουμε επειδή δεν πήγε στα ΙΕΚ  και έτσι δεν μπορεί να σκάψει γιατί του υπολείπεται το πτυχίο του Τεχνικού Δομικών έργων από το ΙΕΚ...χαχαχαχα...ωραία περνάμε εδώ μέσα...  

Έχεις δίκιο, γι' αυτό πρέπει να του απονείμουμε τα επαγγελματικα δικαιώματα που έχεις κι εσύ. Τί ΙΕΚ, τί ΤΕΙ, ΑΤΕΙ, Πολυτεχνεία ... ας μην είμαστε κομπλεξικοί! Όλοι Μηχανικοί είμαστε! Αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια!!! :)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 221
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα εξαρτημένα τοπογραφικά νομίμως τα υπογράφει , γιά το πολυόροφο σε άλλο κράτος δεν θα τα υπέγραφε , θα τα υπέγραφες εσύ και μετά εκείνος θα ζητούσε την αποζημίωση από το κράτος γιατί γιά 44 χρόνια δεν έχει καθορισμένα ΕΔ και υπογράφει στο περίπου αφού το κράτος δεν ξεκαθάρισε το τι μπορεί να κάνει , ως όφειλε .

 

Βέβαια σε ένα σοβαρό κράτος , ούτε εσύ στα 23 σου θα υπέγραφες τα πάντα .

 

Σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (γνωμοδότηση 451/2010):

IV. Με βάση τις ανωτέρω παραδοχές κατά την ομόφωνη γνώμη του Τμήματος δικαίωμα σύνταξης των εις το ερώτημα αναφερόμενων τοπογραφικών διαγραμμάτων έχουν:

α) Οι αγρονόμοι τοπογράφοι μηχανικοί και οι πολιτικοί μηχανικοί των ΑΕΙ και

β) Οι πολιτικοί υπομηχανικοί, υπό τους περιορισμούς που θέτει το Β.Δ/γμα 769/1972.

Το οποίο ΒΔ λέει πως οι πτυχιούχοι ΠΜ έχουν δικαίωμα υπογραφής:

"1. Συγκοινωνιακών έργων με προϋπολογισμό έως 1.500.000 δρχ (<4500€, στην πράξη δεν υπάρχει τέτοιο έργο σήμερα)

2. Υδραυλικών έργων με προϋπολογισμό έως 1.500.000δρχ (<4500€, για μια μικρή μονοκατοικία ίσως και να βγαίνει ο προϋπολογισμός τόσο χαμηλά)

3. Διώροφα με ελεύθερο ύψος έως , σκυρόδεμα Β1 60 και άνοιγμα έως 5.50μ, με μεμονωμένα πέδιλα και όχι με πεδιλοδοκούς και με εμβαδό έως 35μ². Για αντισεισμική μελέτη απαιτείται υπογραφή από διπλωματούχο ΠΜ.

β. Ξύλινη στέγη αντί για πλάκα με άνοιγμα έως

4. Αρχιτεκτονικές μελέτες . Προσθήκη ορόφου με συνυπογραφή από διπλωματούχο Π/Μ.

5. Τοπογραφικών εργασιών, αφορώσων εις τα , κατά τας προηγουμένας παραγράφους μελετώμενα υπό των περί ων το παρόν άρθρον πολιτικών υπομηχανικών, έργα ως και απλών τοπογραφικών αποτυπώσεων Πόλεως μέχρι εκτάσεως 150 στρεμμάτων και απλών επίσης τοπογραφικών αποτυπώσεων υπαίθρου μέχρις εκτάσεως 1500 στρεμμάτων, εξαιρέσει των περιπτώσεων καθ' άς απαιτείται αυτοτελής τριγωνισμός ή διορθώσεις σφαλμάτων δια της μεθόδου των ελαχίστων τετραγώνων."

 

 

Οι Π/Μ που γνωρίζετε καλύτερα από εμένα το θέμα, το B1 60 σε ποια κατηγορία σκυροδέματος αντιστοιχεί με τον Νέο Αντισεισμικό Κανονισμό;

 

Οι τοπογράφοι ξέρετε καλύτερα από εμένα τα δικά σας, πότε θεωρείται απλό ένα τοπογραφικό και πότε όχι; Ένα εξαρτημένο τοπογραφικό κατά ΕΓΣΑ 87 είναι απλό, δεν είναι ή εξαρτάται από την περίπτωση;

 

Παράκληση: Επειδή ξέρω πως όλο και κάποιος θα αντιδράσει σε αυτό το θέμα, ας μου παραθέσει τα ΦΕΚ ή την γνωμοδότηση φορέα στην οποία στηρίζει την άποψή του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

...του Βασιλέως μπορεί, του Βασιλέους σίγουρα όχι :)

χα χα χα χα έχεις δίκιο...Αν και λάθος εκ παραδρομής, οφείλω να ομολογήσω ότι απο αυτο και μόνο διαφοροποιεί το επίπεδό μας μεγαλο διδάσκαλε...Που να σε φτάσω άλλωστε με 1 πτυχιο ΤΕΙ (οπου η πλειοφηψία των διαδασκόντων ήταν Δρ.) , ΜSc στο UK  και 12 χρόνια επαγγελματική εργασία ως μηχανικος ....

Τα μόρια εισαγωγής στο ΤΕΙ πραγματικά δεν τα θυμάμαι, αλλα μπορω να σου παραθέσω τις σχολικες ασκήσεις μου στο γυμνασιο/λυκειο, την διαγωγή μου και τις μαρτυρίες των γειτόνων για το ποσο μελετηρό παιδί ήμουν στο σχολείο... :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια!!! :)

 

Εσύ αυτοπροσδιορίζεσαι ως αδερφή ή ως παλικάρι;

Edited by project.breeze
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

β) Οι πολιτικοί υπομηχανικοί, υπό τους περιορισμούς που θέτει το Β.Δ/γμα 769/1972.

Το οποίο ΒΔ λέει πως οι πτυχιούχοι ΠΜ έχουν δικαίωμα υπογραφής:

"1. Συγκοινωνιακών έργων με προϋπολογισμό έως 1.500.000 δρχ (<4500€, στην πράξη δεν υπάρχει τέτοιο έργο σήμερα)

2. Υδραυλικών έργων με προϋπολογισμό έως 1.500.000δρχ (<4500€, για μια μικρή μονοκατοικία ίσως και να βγαίνει ο προϋπολογισμός τόσο χαμηλά)

3. Διώροφα με ελεύθερο ύψος έως 4μ , σκυρόδεμα Β1 60 και άνοιγμα έως 5.50μ, με μεμονωμένα πέδιλα και όχι με πεδιλοδοκούς και με εμβαδόέως 35μ². Για αντισεισμική μελέτη απαιτείται υπογραφή από διπλωματούχο ΠΜ.

β. Ξύλινη στέγη αντί για πλάκα με άνοιγμα έως 

4. Αρχιτεκτονικές μελέτες . Προσθήκη ορόφου με συνυπογραφή από διπλωματούχο Π/Μ.

 

 

1) Σωστός,δεν υφίσταται τέτοιο έργο σήμερα.

2) Το ίδιο.

3) Ο ΕΑΚ,επιτρέπει την χρήση μεμονομένων πεδίλων μόνο όταν έχεις βράχο και είσαι σε ζώνη Α (α=0,16). Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση δεν επιλέγεις τα μεμονωμένα πέδιλα (εκτός αν είσαι ασυνείδητος).

 H κατηγορία σκυροδέματος που αναφέρει το ΒΔ,σήμερα αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από το C8/10 και κάνει μόνο για fill ορυγμάτων. Σκέψου οτι η ελάχιστη κατηγορία σκυροδέματος και μόνο μέχρι τα διόροφα είναι η c16/20,ενώ σήμερα πρακτικά παίζουμε από c25/30 και άνω (για λόγους ανθεκτικότητας και όχι αντοχής,για να διασφαλίσουμε την προβλεπόμενη συμβατική διάρκεια ζωής των κατασκευών βλ. ενανθράκωση,διάβρωση οπλισμού).

 

Πρακτικώς και με βάση τα παραπάνω,οι τότε υπομηχανικοί (σε αυτούς γίνεται η αναφορά και όχι στους πολιτικούς μηχανικούς του τεχνολογικού τομέα),που τώρα βλέπεις είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων συνταξιούχοι,θα ήταν εκτός επαγγέλματος,διότι όλα τα ανωτέρω είναι επιστημονικώς ξεπερασμένα. Γυρίσαμε στις δραχμές?  :P   :D

Edited by atsalovergas
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο, γι' αυτό πρέπει να του απονείμουμε τα επαγγελματικα δικαιώματα που έχεις κι εσύ. Τί ΙΕΚ, τί ΤΕΙ, ΑΤΕΙ, Πολυτεχνεία ... ας μην είμαστε κομπλεξικοί! Όλοι Μηχανικοί είμαστε! Αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια!!! :)

Μα τι δεν καταλαβαίνεις???σου λέω ότι δεν υπάρχουν και δεν έχω επαγγελματικά δικαιώματα , μέχρι πρότινος  δεν είχα καν την πρόσβαση στο επάγγελμα του Μηχανικού..ξέχασες πότε καταργήθηκε το Β.Δ του 1930...??προ μηνών...Όσο για το αν είμαστε όλοι Μηχανικοί ή όχι δεν θα σου απαντήσω σοβαρά γιατί δεν έχεις σκοπό να κατέβεις από το καλάμι που σε ανέβασε ο μπαμπάκας ο Πολυτεχνολόγος Μηχανικάρας που σου έδωσε στρωμένη ''πελατεία'' και στρωμένο ''μαγαζάκι'' οπότε θα σου απαντήσω το εξής για εσένα που δεν ξέρω που συγκαταλέγεσαι ,στις αδερφές ή στα παλικάρια, τι να σου πώ δεν ξέρω αν είσαι Μηχανικός, εμείς τα παλικάρια πάντως οι απόφοιτοι των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σίγουρα είμαστε , διότι παρόλο τα εμπόδια , την λάσπη και την παραπληροφόρηση από κάτι τέτοιους σαν εσένα , ανίδεους για τα θέματα της παιδείας και παρά τη μή απόδοση των δίκαιων επαγγελματικών δικαιωμάτων που αρμόζουν στην ειδικότητα μας , που απορρέουν από το πρόγραμμα σπουδών μας  , είμαστε ''όρθιοι'' και έχουμε αποδείξει περίτρανα  με τις μελέτες μας και τα έργα μας ότι είμαστε άξιοι του τίτλου του Μηχανικού..Και επειδή αναφέρεστε και εσύ και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα , στο επίπεδο σπουδών που παρέχει το σημερινό Πολυτεχνείο...αρχικά θέλω να θέσω δύο ερωτήματα...1ον) Τεχνικό σχέδιο που σχεδιάζατε στο Πολυτεχνείο? 2ον)Μήπως είχες και την επιλογή της προφορικής εξέτασης αντί της γραπτής?

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Vasilis_top

 

 

Αν διαβάσεις τα περιεχόμενα και μόνο των μαθημάτων που διδάσκονται οι Αγρονόμοι και Τοπογράφοι Μηχανικοί θα σε πιάσει πονοκέφαλος. Κατά τα άλλα σε διαβεβαιώ δεν έχω χάσει καμία δουλειά από συνάδελφό σου. Τέλος το ύφος και μόνο της ανάρτησής σου σε χαρακτηρίζει επαρκώς, δε χρειάζεται να κάνω κάτι παραπάνω.

 

 

Ειναι ανωτερο μηπως απο MSc in Surveying απο το UCL το μπατσελορ του ΑΠΘ; Δεν νομιζω, οποτε μπορεις να κοκκινισεις απο ντροπη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μη μασάτε με τις σαχλαμάρες του BSS (BullShitSpecial?). Όποτε σε τέτοια κουβέντα βγαίνουν αλήθειες εμφανίζεται ένα troll και μας αποπροσανατολίζει. Δεν γράφτηκε 1η φορά στο forum. Απλά επειδή ξέρει πως είναι ηλιθιότητες αυτά που λέει έφτιαξε 2ο profile για να μας κάνει άνω κάτω χωρίς να ξεφτιλίζεται το πραγματικό του profile. Απλά αγνοείστε τον.

 

 


Το οποίο ΒΔ λέει πως οι πτυχιούχοι ΠΜ έχουν δικαίωμα υπογραφής:

 

Άντε πάλι τα ίδια. Το ΒΔ αναφέρεται στους υπομηχανικούς που υπήρχαν άλλωστε το 1972. Δεν αφορά τους Μηχανικούς ΤΕ

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (γνωμοδότηση 451/2010):

IV. Με βάση τις ανωτέρω παραδοχές κατά την ομόφωνη γνώμη του Τμήματος δικαίωμα σύνταξης των εις το ερώτημα αναφερόμενων τοπογραφικών διαγραμμάτων έχουν:

α) Οι αγρονόμοι τοπογράφοι μηχανικοί και οι πολιτικοί μηχανικοί των ΑΕΙ και

β) Οι πολιτικοί υπομηχανικοί, υπό τους περιορισμούς που θέτει το Β.Δ/γμα 769/1972.

Το οποίο ΒΔ λέει πως οι πτυχιούχοι ΠΜ έχουν δικαίωμα υπογραφής:

"1. Συγκοινωνιακών έργων με προϋπολογισμό έως 1.500.000 δρχ (<4500€, στην πράξη δεν υπάρχει τέτοιο έργο σήμερα)

2. Υδραυλικών έργων με προϋπολογισμό έως 1.500.000δρχ (<4500€, για μια μικρή μονοκατοικία ίσως και να βγαίνει ο προϋπολογισμός τόσο χαμηλά)

3. Διώροφα με ελεύθερο ύψος έως , σκυρόδεμα Β1 60 και άνοιγμα έως 5.50μ, με μεμονωμένα πέδιλα και όχι με πεδιλοδοκούς και με εμβαδό έως 35μ². Για αντισεισμική μελέτη απαιτείται υπογραφή από διπλωματούχο ΠΜ.

β. Ξύλινη στέγη αντί για πλάκα με άνοιγμα έως

4. Αρχιτεκτονικές μελέτες . Προσθήκη ορόφου με συνυπογραφή από διπλωματούχο Π/Μ.

5. Τοπογραφικών εργασιών, αφορώσων εις τα , κατά τας προηγουμένας παραγράφους μελετώμενα υπό των περί ων το παρόν άρθρον πολιτικών υπομηχανικών, έργα ως και απλών τοπογραφικών αποτυπώσεων Πόλεως μέχρι εκτάσεως 150 στρεμμάτων και απλών επίσης τοπογραφικών αποτυπώσεων υπαίθρου μέχρις εκτάσεως 1500 στρεμμάτων, εξαιρέσει των περιπτώσεων καθ' άς απαιτείται αυτοτελής τριγωνισμός ή διορθώσεις σφαλμάτων δια της μεθόδου των ελαχίστων τετραγώνων."

 

 

Οι Π/Μ που γνωρίζετε καλύτερα από εμένα το θέμα, το B1 60 σε ποια κατηγορία σκυροδέματος αντιστοιχεί με τον Νέο Αντισεισμικό Κανονισμό;

 

Οι τοπογράφοι ξέρετε καλύτερα από εμένα τα δικά σας, πότε θεωρείται απλό ένα τοπογραφικό και πότε όχι; Ένα εξαρτημένο τοπογραφικό κατά ΕΓΣΑ 87 είναι απλό, δεν είναι ή εξαρτάται από την περίπτωση;

 

Παράκληση: Επειδή ξέρω πως όλο και κάποιος θα αντιδράσει σε αυτό το θέμα, ας μου παραθέσει τα ΦΕΚ ή την γνωμοδότηση φορέα στην οποία στηρίζει την άποψή του.

Εγώ λόγω ηλικίας προσπαθώ απλά να διορθώνω κάποια σφάλματα κυρίως λόγω άγνοιας και δεν συμμετέχω σε κόντρες πιτσιρικάδων η λιγότερο πιτσιρικάδων .

 

Επί της ουσίας λοιπόν .

 

Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ , ουδέποτε έγινε δεκτή από τον υπουργό και έτσι δεν είναι σε ισχύ .

 

Σε κεντρικές πολεοδομίες όμως την θεωρούν ισχυρή , ίσως γιατί δεν υπήρξε και αντίδραση .

 

Σε επαρχιακές όμως που γνωρίζω , όπου δραστηριοποιούνται επί δεκαετίες στα τοπογραφικά δομικοί , αλλά και έργων υποδομής και έχουν επενδύσει σε εξοπλισμούς κλπ , οι προϊστάμενοι των πολεοδομιών και οι δήμαρχοι , απειλήθηκαν ευθέως με μηνύσεις  και αγωγές και επειδή εκεί είναι όλοι γνωστοί , όπως και το τι πτυχίο έχει ο καθένας , το πρόβλημα έπαψε να υπάρχει και αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και συνέχισαν να υπογράφουν .

 

Γιά τα δικαιώματα των υπομηχανικών , ο τελευταίος που είχαμε εδώ ο ΚΑΝΑ συνταξιοδοτήθηκε πριν 2-3 χρόνια , έχουμε κάποια πραγματάκια που ξεχνάς .

 

Πρώτα από όλα τα 35 τμ , αφορούν εμβαδόν πλακός και όχι κτιρίου . Το ύψος άνω των 4 μ, σήμαινε ότι σε περίπτωση μαγαζιού με πατάρι , έπρεπε να υπάρχει περιμετρικό δοκάρι στην στάθμη του παταριού .

 

Το Β 160 ήταν η συνήθης ποιότητα σκυροδέματος γιά την εποχή , ενώ υπήρχε ακόμη το Β 120 και άρχιζε σιγά -  σιγά η εποχή του Β - 225 σε μεγάλα κτίρια . Το στατικό άνοιγμα των 5,50 μ, ήταν επίσης λογικό και σύνηθες με την αισθητική της εποχής με τα χώλλ και τα πολλά δωμάτια .

Αλλωστε όπως βλέπεις και στις ταινίες τις εποχής , τότε δούλευε ο τενεκές και τα σίδερα κατασκευάζονταν στον πάγκο , κάτι που ίσχυσε μέχρι τα τέλη του 80 .

 

Αντισεισμικός έλεγχος γινόταν , αλλά υπήρχε η δυνατότητα αποφυγής του ακριβούς ΑΕ , εφ'  όσον είχες τοιχώματα επαρκούς μήκους και το ΚΒ με το ΚΕΣ συνέπιπταν περίπου και ευρίσκοντο εντός του κεντρικού τρίτου της κατόψεως .

 

Στα αρχιτεκτονικά δεν χρειαζόταν συνυπογραφή , παρά μόνο στα στατικά της προσθήκης .

 

Ας πάμε τώρα στα εκατομμύρια . Το 1972 αγόραζες ένα διαμέρισμα 100 τμ σε καλή περιοχή της Αθήνας , ανάλογη των 3000 €/τμ του 2008 , με 8-10000 δρχ/τμ . Δηλαδή ο δρόμος ήταν σημερινών τιμών 500-600,000 € .

 

Μετά το 1973 βγήκαν τα διατάγματα 334/73 και 335/73 κλπ , που έδιναν στους πτυχιούχους τεχνολόγους μηχανικούς ΜΟΝΟ απεριόριστη επίβλεψη , αλλά καθόλου μελέτη , αλλά και αυτά καταργήθηκαν από το ΣτΕ κάποια χρόνια μετά .

 

Τα δικαιώματα των ΤΕΙ έπρεπε να έχουν βγεί από το 1987 και το κράτος παρανομώντας δεν τα έχει εκδώσει και δεν έχει διορθώσει το 318/94 .

Edited by BAS
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

BAS μου αρέσει πολύ ο τρόπος γραφής σου, και οι παρεμβάσεις σου όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα των ΕΔ, αλλά γενικότερα στο φόρουμ! Οφείλω να το γράψω δημοσίως. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.