Μετάβαση στο περιεχόμενο

5 Ιουλίου 2015 – το Δημοψήφισμα


Didonis

Recommended Posts

@ΑΜΗxaNos Το παιχνίδι είναι πολύ πιο μεγάλο, πολύ πιο πολύπλοκο, εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι και το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που αντιλαμβανόμασθε...Α! και ο Friedman στο stratfor αναφέρει ότι "την πάτησαν οι Ευρωπαίοι". Εμείς ας αναμένουμε αύριο Παπαδημητρίου και Πορδοσάλτε για "αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση"...και δεν είμαι Συριζαίος, ούτε έχω ψηφίσει Σύριζα...αλλά είπαμε...

post-46561-0-98729200-1436311919_thumb.jpg

 

Υ.Γ.

 

Ο Μπογδάνος υποθέτω μετανάστευσε...ειδικά και μετά τη δίωξη του αρχισυντάκτη της εκπομπής του από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για τρομοκρατία... 

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

image-BF1B_559C68C2.jpg

 

Ευτυχώς που δεσμέυτηκε το αγόρι μας, αλλιώς... Εν τω μεταξύ έχουμε αρχίσει να μαζεύουμε τα μπογαλάκια μας από την ευρωζώνη. Καλό θα είναι να αγοράσει σπίτι στις Βρυξέλες ο Αλέξης γιατί δεν τον βλέπω τη Δευτερα να γυρνάει στην Αθήνα,,,

Link to comment
Share on other sites

 

Όταν σταματήσει η οικονομία της Ελλάδας να υπάρχει για να τρέφει ένα κομματικό στρατό και αρχίσει να λειτουργεί σαν οικονομία μίας ευρωπαϊκής χώρας. Και με αυτούς που στους 5 μήνες διακυβέρνησης άνοιξαν ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, επαναπροσέλαβαν 6500 κατρουγκαλέζους και έδωσαν 6€/ημέρα στους ΔΕΗτζίδες δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε οικονομία ευρωπαϊκής χώρας.

 

Το πρόβλημα πάντως δεν ειναι ότι άνοιξαν τα κρατικά κανάλια που είναι και πολύ καλύτερα σε εκπομπές, ενημέρωση, σοβαρότητα, ποιότητα κλπ. Πρόβλημα θα έλεγα ότι είναι ότι δεν έκλεισαν και τα μισά τουλάχιστον π...στοκάναλα λόγω διαπλοκής και χρεών προς το δημόσιο. Με καλή και νοικοκυρεμένη διαχείριση και από το ολιγοπώλιο και τις επιπλέον διαφημίσεις θα τα βγάζαν τα λεφτά τους.

Αλλά δεν τολμάει κανείς. Κανείς δεν θυσιάζεται, αλλά ζητούν την ψήφο, μετά βρίσκουν τα σκούρα και λίγο πολύ συμβιβάζονται.

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα ειναι απλα. Οι άνθρωποι δεν εχουν καμια πρόταση μονο ασάφειες περί δικαίου γενικά και αόριστα, περηφάνια μπλα μπλα.. Ουσία μηδέν. Το σχέδιο τους ειναι οσο φάμε και οσο πιούμε με χαζομάρες να περναει ο χρόνος. Ο τσακαλοτος πήγε και αυτός όχι με τα χέρια στις τσέπες αλλα με ενα ντοσιέ και 5 Α4 οτι να ναι..Μαλλον τελικα το κατάλαβαν το κόλπο οι ευρωπαίοι και κανουν το ίδιο... Μεχρι να τελειώσουν τα κουκιά γιατι καποια στιγμη τελειώνουν. Σου ρίχνουν μια μετα και τελος.

Καλα αν ο άλλος παει στη δράχμη που λετε θα τον φάνε ζωντανό.

Τελικα το δημοψηφισμα ηταν για να βγάλει ωραια εξώφυλλα η Αυγή

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Το 61,...% του ελληνικού λαού ψήφισε ΟΧΙ στην Ευρώπη.

Είτε σωστό είτε λάθος αυτό είναι.

Αφού δεν θέλουμε να ανήκουμε στη Δύση δεν μπορούμε να είμαστε στη Δύση.

._

Link to comment
Share on other sites

Τελικά βλέπω να πηγαίνουμε για χρεοκοπία και δραχμή. Αν κρίνουμε από τη χαρά του χθες, ο Τσίπρας ή δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης ή είχε αυτό το σχέδιο από την αρχή. Στο τέλος όμως θα την πάθει σαν τον μέρμηγκα στο τραγούδι που είχε αναφέρει ο aithilenio στο προηγούμενο thread. Μόλις πέσει πείνα στην Ελλάδα, τα μυρμηγκάκια που τώρα τον ακολουθούν ζητωκραυγάζοντας, θα πέσουνε να τον φάνε. Δυστυχώς θα είναι αργά και για αυτά πια.

Edited by GabeR
Link to comment
Share on other sites

Θα μεταδώσω για μια τελευταία φορά...μετά θα σωπάσω στα βάθη της αβύσσου.

Η μετάδοση είναι αναγκαστική, διότι 10 μέρες τώρα η πεσμένη ούτως η άλλως τα τελευταία χρόνια εργασία του γραφείου μου έσβησε μονομιάς, στα αλήθεια, δεν πιστεύω να αποτελώ εξαίρεση σ΄ αυτό.

Στην τράπεζα έχω/είχα 2758 ευρώ, στο πορτοφόλι μου 236,85. Παντρεμένος με ένα παιδί. Η γυναίκα μου στον ιδιωτικό τομέα (δεν πήρε δύο χρόνια άδεια μετ' αποδοχών όταν κάναμε το παιδί μας).

 

Συνάδελφοι αρχίζω τελικά να πιστεύω ότι μας ψεκάζουν. Μάλλον για αυτό το συναίσθημα είναι στα ύψη, αφού το στομάχι μου έχει σφίξει λες και περνάω ερωτική απογοήτευση. Βλέπω Ραούλ-Μαδούρο και φοβάμαι, μετά σκέφτομαι ένα ποίημα του Γιάννη Αγγελάκα ...και ο πιο μεγάλος φόβος μου φοβάται, φοβάται μην και δεν τον φοβηθώ...και λέω πάει είμαι για ζουρλομανδύα.

 

Οπότε βρίσκομαι σε συναισθηματική μέθη, μπεκρής του πολιτικού συστήματος. Η ευθύνη των προηγούμενων πολιτικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα είναι τεράστια-γιγαντιαία διότι η αχαλίνωτη σήψη τους έχει οδηγήσει τον κόσμο (εκτός από την φτώχεια του κτλ.) στο να αρχίσει να θεοποιεί τον πολιτικό σαλτιμπαγκισμό.

 

1) Πού είναι οι υπέροχες προτάσεις που έλεγε ο Μπαρουφάκης πως έχει και θα τις υπέγραφε ευχαρίστως (από τη στιγμή που εξήγγειλαν το δημοψήφισμα), πως λέγεται ένας τέτοιος άνθρωπος, μέγας οικονομολόγος, χρήσιμος υπουργός ή ψεύτης, απατεώνας, λαοπλάνος, λαμόγιο, λαϊκιστής του κερατά? Πως επέδρασε αυτό το ψέμα στη διαμόρφωση του δημοψηφίματος?

 

2) Πού είναι οι ανοιχτές τράπεζες και οι συμφωνίες εντός 48ωρου που λέγανε οι σαλτιμπάγκοι, αλβανοί, μπαρούφες και λοιπό δεκαπενταμελές? (με επίσημα διαγγέλματα Πρωθυπουργού παρακαλώ). Αυτές τις πίπες τις συγχωρούμε? αν ναι γιατί? πόσο επηρέασαν το δημοψήφισμα?

 

3) Τί θα είχε συμβεί αν στη σημερινή κατάσταση μας είχε φτάσει ο Σάμυ ή ο Μπένυ, με ουρές ηλικιωμένων στα ΑΤΜ, θα είχανε κάψει οι οπαδοί-υπερασπιστές της δημοκρατίας όλη την Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο-Πάτρα-Λάρισα-Κοζάνη και λοιπές μεγαλουπόλεις? όχι ή ναι? (επίτηδες η στρεβλή σειρά)

 

4) Θέλετε να γίνουμε όλοι σαν το Στέφανο Χίο, όχι ή ναι? Πως γίνεται να ανεχόμαστε μαλακισμένα επιχειρήματα χωρίς να μπουκετώνουμε, άκουγα κάποιον σοφό (σε ραδιόφωνο) να λέει για χρεοκοπία επί Τρικούπη και ότι και καλά ηρεμήστε λίγο...Βρε ζώον, βρε νεάτερνταλ, το 1893 ξέρεις πως ήτανε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών? που χέζανε οι άνθρωποι? πού και τί τρώγανε? χέστηκαν ακόμα και αν το μάθανε κάποιοι. Σήμερα τί θα γίνει? θα είναι όλα καλά? Οι Αργεντίνοι από το DNA τους τα κάνανε π..τ.ν. ενώ εμείς θα συγκρατηθούμε πολιτισμένα.

 

5) Πως γίνεται και το όχι θέλουμε να το κάνουμε ναι, ενώ δεν το ψηφίσαμε? τι υποκρύπτει αυτό εκτός από το ότι ξέρουν στο δεκαπενταμελές πως η μέγιστη προτεραιότητά τους είναι η επιβίωσή τους, σήμερα αρνάκι στην ευρώπη αν μας κάτσει, μεθαύριο καταγγελτικοί και λύκοι και παιάνες δημοκρατίας και προπαγάνδα όταν τυχόν μας σουτάρουν.

 

6) Πώς γίνεται και τις τράπεζες τις κλείσαν οι ευρωπαίοι όταν ο ξετσίπωτος είχε δηλώσει πως θα κλείσουν οι τράπεζες και θα χρεοκοπήσουμε όταν ο Τζέφρυ προανήγγειλε δημοψήφισμα, τότε ήθελε να στερήσει από το Τζέφρυ το δημοκρατικό δικαίωμα να μας δουλεύει, ενώ τώρα του το χαρίζουμε?

 

Τα εκ εσπερίας εταιράκια, αυτά με τα κουρέματα που μας κάνανε οι μάνες μας το ογδόντα, τις φράντζες, τα ντυσίματα ουράνιο τόξο, μπορεί να είναι πολλά, λύκοι, καπιταλιστές, το αντίθετο της μητέρας Τερέζας κλπ. αλλά τσούστηδες δεν είναι. Όταν λένε άσπρο εννοούν άσπρο, ούτε ασπρόμαυρο ούτε μαύρο.

 

...Και ο νοών νοείτω...

Edited by Spiderman
Link to comment
Share on other sites

Για τις τράπεζες .

 

Στον ΠΚ υπάρχει το αδίκημα που λέγεται "Διασπορά ψευδών ειδήσεων" . Αυτό εδώ και μήνες γινόταν από πολιτικούς και δημοσιογράφους και ουδείς εισαγγελέας ενοχλείτο .

 

Ηταν βέβαια απασχολημένοι με άρσεις ασυλίας για τροχαίες παραβάσεις σε κάποιους βουλευτές που χαλάνε προς το παρόν το σύστημα , μέχρι να ενταχθούν και αυτοί , οπότε δεν υπήρχε χρόνος να δουν γιατί δισ ευρώ , έφευγαν από τις τράπεζες μας για τις ξένες τράπεζες .

 

Ταυτόχρονα οι τράπεζες έκαναν ακριβές εθελούσιες , είχαν πανάκριβα επιτόκια και γενικά δεν έκαναν ότι μπορούσαν για το καλό της χώρας .

 

Οι πολιτικοί με τον φόβο του πολιτικού κόστους , της απώλειας της κουτάλας και την πίεση των κομματικών πελατών , δεν είχαν ενδιαφέρον για το κακό που γινόταν .

 

Ετσι φτάσαμε στον γκρεμό .

Link to comment
Share on other sites

Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι για να μην χαντακώσουμε σε 20 χρόνια τα παιδιά μας καλύτερα τώρα να χάσουμε την ευημερία της εικονικής πραγματικότητας όλοι και αφού βάλουμε το μπαλωμένο παντελόνι να στρωθούμε στην δουλειά με ένα νόμισμα που θα μας βοηθήσει για αυτό και αυτό δεν είναι το ευρώ Αν είναι να πετύχουμε τους στόχους της ΕΕ  όπως η Πορτογαλία ή η Ισπανία  και ο κόσμος  καθημερινά να αυτοκτονεί ή να στέκεται στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό (Πορτογαλία ) ή άστεγοι όπως στην Ισπανία καλύτερα δρχ Είμαι σίγουρος ότι και στις χώρες που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα σύντομα η κριση του καπιταλιστικού συστήματος και οι πολιτικές της ΕΕ  θα τους οδηγήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις Το βλέπουμε χρόνο με τον χρόνο ακόμα και στην Γερμανία (έτσι μου λένε φίλοι από εκεί ) , αλλά βλέπουμε πχ στην Γαλλία από εκρήξεις βίας στο πρόσφατο παρελθόν 

 

Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσουμε την δυνατότητα να δουλέψουν όλοι για να αξιοποιηθεί ο πλούτος που διαθέτουμε και δεν το έχουμε κάνει ακόμα και αφού λύσουμε όλα τα διαρθρωτικά προβλήματα μας Αν αυτό μπορεί να γίνει με ευρώ τότε να μείνουμε , αλλά γίνεται ? 

 

Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ένα γερό κτύπημα και αυτό είναι η χρεωκοπία και η προσωρινή καταστροφή για πολλούς (όχι για μένα )  για να ξυπνήσουμε και να κάνουμε τα αυτονόητα που δεν κάναμε 200 χρόνια τώρα και που τόσο ανάγλυφα έχουμε περιγράψει εδώ στο φόρουμ τα τελευταία χρόνια Έχουμε σε σχέση με το παρελθόν και μια προίκα (το μόνο θετικό εντός της ΕΕ) τις καλύτερες σχετικά υποδομές της χώρας μας από ότι πριν 20 χρόνια 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.