kondylw@ Δημοσιεύτηκε February 26, 2024 at 08:10 πμ Δημοσιεύτηκε February 26, 2024 at 08:10 πμ Σας ευχαριστώ συνάδελφοι.
subrosaval Δημοσιεύτηκε April 20, 2024 at 07:45 μμ Δημοσιεύτηκε April 20, 2024 at 07:45 μμ On 26/2/2024 at 10:10 ΠΜ, kondylw@ said: Σας ευχαριστώ συνάδελφοι. Καλησπέρα σε όλους . Ηθελα μια διευκρίνιση για την εγγυητική . Σε ηλεκτρονική άδεια αναθεώρησης έχω καταθέσει το ΣΔΑ και την υπεύθυνη δήλωση . Την εγγυητική πρέπει να την καταθέσω στην ΥΔΟΜ σε χαρτί ; Ή την κρατάω μέχρι την αποπεράτωση και την προσκομίζω τότε ;
fotinoula Δημοσιεύτηκε July 26, 2025 at 06:55 πμ Δημοσιεύτηκε July 26, 2025 at 06:55 πμ Καλημέρα σε όλους. Σε νέα άδεια δόμησης κατατέθηκε στο e-adeies το ΣΔΑ και η σύμβαση .Ξεκίνησαν οι εργασίες και κάλεσα ελεγκτή δόμησης και μου είπαν ότι απαιτείται μεταβολή για να κατατεθεί εγγυητική επιστολή στην ΥΔΟΜ. Μπορεί τώρα να κατατεθεί η εγγυτική στην ΥΔΟΜ φυσικά ή έπρεπε να υποβληθεί στο e-adeies? Πώς γίνεται τώρα η κατάθεση του εγγράφου ?Έχει τύχει σε κάποιον?
akis73 Δημοσιεύτηκε July 26, 2025 at 07:21 πμ Δημοσιεύτηκε July 26, 2025 at 07:21 πμ (edited) @fotinoula καλημέρα, η εγγυητική αφορά ποσό 0,50% επί του προϋπολογισμού και κατατίθεται στην Υδομ πριν την έκδοση της άδειας. Όμως και ενώ θεωρητικά ισχύει ακόμα, πρακτικά αρκετές Υδομ την έχουν καταργήσει αφού καταθέτεις πλέον αναγκαστικά την σύμβαση. Καλύτερα ρώτα στο τμήμα έκδοσης αδειών της Υδομ αν τους αρκεί η σύμβαση ή αν θέλουν τελικά την εγγυητική, μπορείς να την εκδώσεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αν αυτό περί εγγυητικής σου επισημάνθηκε από τον ελεγκτή δόμησης, δεν θυμάμαι τώρα αν είναι στις αρμοδιότητές του, νομίζω ότι εκτός από τον έλεγχο σωστής εφαρμογής των μελετών δεν ελέγχει τα δικαιολογητικά της άδειας. Καλού κακού όμως ρώτα στην Υδομ για να μην έχεις προβλήματα πιο μετά με το κλείσιμο της άδειας. Edited July 26, 2025 at 07:45 πμ by akis73 1
subrosaval Δημοσιεύτηκε July 26, 2025 at 07:32 πμ Δημοσιεύτηκε July 26, 2025 at 07:32 πμ Υπερβολικό μου φαίνεται να το ελέγχει αυτό ο ελεγκτής δόμησης. Τέλος πάντων . Αν είναι για να τελειώνεις , κάνε μια ενημέρωση του φακέλου και πρόσθεσε την εγγυητική . Εγώ το έκανα παλαιότερα με μια απλή αίτηση στην ΥΔΟΜ και έπαιρνα ένα αποδεικτικό όμως τώρα η ΥΔΟΜ δεν το δέχεται και μου ζητάνε να το βάλω παρέα με το ΣΔΑ . Αφού όμως έχεις εκδόσει την άδεια κάνε μια απλή ενημέρωση και ανέβασε το . 1
ppanag Δημοσιεύτηκε July 26, 2025 at 10:20 πμ Δημοσιεύτηκε July 26, 2025 at 10:20 πμ Δεν είναι αρμοδιότητα του ΕΔ η εγγυητική επιστολή, αλλά της ΥΔΟΜ 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα