Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στα 30 κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στον τομέα των Σχολών Μηχανικών το ΕΜΠ


basgoud

Recommended Posts

Παρακαλώ  να κρατήσουμε ΑΝ γίνεται το κλίμα πιο συναδερφικό..Κανεις δεν ειναι ανώτερος ( καθηγητές με ίδια προσόντα είχαμε relax )  και  κανείς δεν ειναι κανενός όπως λέει ο βασιλιάς Μακης Δημάκης .Επανερχόμαστε

 

αν δεν ηταν οι καταληψίες, το άσυλο και οι κομματικες παραταξεις ισως να ηταν και πρωτο .. φυσικα αν ελλειπαν ολα αυτα και η ελλαδα θα ηταν σουηδια και δεν θα ειχαμε φτασει εδω που εχουμε φτασει ... 

Δεν έχω άπειρα λαικ να τα έδινα όλα φίλε george

 

Το ΕΜΠ έχει τέτοια χρηματοδότηση και εγκαταστάσεις να κάνει παπάδες... Οπως παπάδες κάνουν και άλλα ιδρύματα..

Μην περιμένετε να τα δείτε αυτά σε μια βουλιαγμένη χώρα..

Edited by JimakosR
Link to comment
Share on other sites

Έχοντας όλες αυτές τις παθογένειες το να πιάνεις κάποια πρωτιά κάνει την επιτυχία ακόμα σημαντικότερη.

 

Το αν η κατάταξη αυτή έχει κάποια πρακτική σημασία είναι άλλο θέμα.

 

Για την αναποτελεσματική χρήση του χρόνου και των άλλων πόρων δε φταίνε οι καθηγητές, ούτε η πολιτικοποίηση. Αντιθέτως φταίει η μη πολιτικοποίηση των περισσότερων φοιτητών και η γενικότερη αδιαφορία στο να απαιτήσουν καλύτερη διαχείριση. Η παθογένεια ξεκινά από τη διαχείριση του δικού τους χρόνου και χρημάτων: όταν ο φοιτητής του πολυτεχνείου δαπανά το χαρτζιλίκι του σε καφέδες και σε λούσα αντί να φτιάχνει το μίνι εργαστήριο του σπιτιού του για να μελετά πιο εντατικά, δε περιμένουμε να κάνει κάτι διαφορετικό όταν αύριο γίνει καθηγητής, πρύτανις ή υπουργός..

 

Δηλαδή το πρόβλημα δε είναι το ότι γίνονται καταλήψεις αλλά το ότι δεν γίνονται αρκετές ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα!

Link to comment
Share on other sites

Ξεκολλήστε με τις καταλήψεις και τα σκουπίδια και τα κόμματα...Έλεος. Αν πήγατε πανεπιστήμιο και μόνο αυτά θυμάστε έχετε πρόβλημα. Υπάρχουν και αυτά αλλά δεν χαρακτηρίζουν αυτά τα ελληνικά πανεπιστήμια. Ήμαρτον με τις υπερβολές. 

 

Για την πολιτικοποίηση των φοιτητών που λες διαφωνώ πλήρως. Πολιτικοποίηση ναι. Συνδιοίκηση όχι. Δεν πρέπει να έχουν άποψη για τα οικονομικά οι φοιτητές. Δεν είναι δική τους δουλειά και δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις. Διοίκηση σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα. Και η πολλή αυτοτέλεια δεν κάνει καλό, βλέπε πόσα βύσματα στις γραμματείες. 

Link to comment
Share on other sites

Και αφού ακούσαμε τους "ειδικούς" που σπεύδουν να επισημάνουν γνώση επί παντός επιστητού, ας ακούσουμε και κάποιον πραγματικά ειδικό:

http://www.kathimerini.gr/894907/article/epikairothta/ellada/ta-krithria-a3iologhshs-twn-panepisthmiwn

Είναι μια συνέντευξη του κου Θάνου Δημόπουλου πρύτανη του Καποδιστριακού, δημοσιευμένη τον 2ο του 2017, στην ίδια εφημερίδα που δημοσίευσε και τη σχετική είδηση που σχολιάζουμε τώρα. Πως καταλήγει; 

 

"...Βεβαίως, οι πίνακες κατάταξης είναι μια αποδεκτή μέθοδος σχετικής αξιολόγησης των πανεπιστημίων. Όμως μια προσεκτική ανάλυση δείχνει ότι δεν μπορούν να αποτελούν το μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης και επιλογής."

 

Είναι ένα ακόμη (από τα πάμπολλα που διαθέτει) αριστείο για το ΕΜΠ, αλλά δεν σημαίνει και κάτι. Μπορεί φέτος στη συγκεκριμένη έρευνα να είναι 40ο, αλλά του χρόνου σε μια άλλη ίδιου τύπου (Ranking), που να θέτει ελαφρώς ή βαρέως τροποποιημένα κριτήρια, να μην μπαίνει ούτε στην 200άδα.

 

Συγχαρητήρια λοιπόν στο ΕΜΠ και στους υπόλοιπους ηρεμία και δημιουργικότητα... 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Κάτι ακόμα που με λύπη διαπιστώνω είναι ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα δεν καταφέρνει να περάσει στους αποφοίτους της την κουλτούρα του σεβασμού προς τον συνάδελφο από οποιοδήποτε κυριλέ ή μη κυριλέ ίδρυμα κι αν προέρχεται. Απευθύνομαι και στους συναδέλφους με συμπλέγματα κατωτερότητας και σε αυτούς με τα συμπλέγματα ανωτερότητας.

Link to comment
Share on other sites

Η παθογένεια ξεκινά από τη διαχείριση του δικού τους χρόνου και χρημάτων: όταν ο φοιτητής του πολυτεχνείου δαπανά το χαρτζιλίκι του σε καφέδες και σε λούσα αντί να φτιάχνει το μίνι εργαστήριο του σπιτιού του για να μελετά πιο εντατικά, δε περιμένουμε να κάνει κάτι διαφορετικό όταν αύριο γίνει καθηγητής, πρύτανις ή υπουργός..

 

Συμφωνώ ότι ιδανικά, ο φοιτητής δεν θα πρέπει να δαπανά το χαρτζιλίκι του εκεί (αν και εχει το ελευθερο να κανει ό,τι θέλει), διαφωνώ στο ό,τι θα πρέπει να φτιάχνει εργαστήρι σπίτι του. Αυτά θα έπρεπε να υπάρχουν στο πανεπιστήμιο.

 

Οι δε καταλήψεις ποτέ στα χρονικά δεν έφεραν αποτέλεσμα, οπότε καιρός είναι να αλλάξει ο τρόπος αγωνισμού των φοιτητών.

Εγώ πάντως αυτό που θυμάμαι ήταν πως οι περισσότερες "αγωνιστικές" κινήσεις που γίναν στα χρόνια που σπούδαζα, ήταν για να σταματήσουν την αξιολόγηση, να κρατηθούν οι κομματικές νεολαίες στα συμβούλια διοίκησης, να μην εφαρμοστεί ηλεκτρονική ψήφος και να μην εισέλθει ο ιδιωτικός τομέας στα πανεπιστήμια.

Link to comment
Share on other sites

...

Οι δε καταλήψεις ποτέ στα χρονικά δεν έφεραν αποτέλεσμα,...

 

Καλά μην είστε και τόσο απόλυτοι. Υπάρχουν φορές που έχουν φέρει βελτιώσεις, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο γνωστικού αντικειμένου.

Για παράδειγμα στους Πολιτικούς Μηχανικούς του ΕΜΠ, προ αμνημονεύτων χρόνων, μετά από κατάληψη ξεκίνησαν σεμινάρια στο autocad και απ' ότι μαθαίνω έχει αναβαθμιστεί σε μάθημα.

Link to comment
Share on other sites

μετά από κατάληψη ξεκίνησαν σεμινάρια στο autocad και απ' ότι μαθαίνω έχει αναβαθμιστεί σε μάθημα.

 

 

Σοβαρος λογος για καταληψη.

Ο επομενος λογος να ειναι το Revit....

Link to comment
Share on other sites

...προ αμνημονεύτων χρόνων...

 

Διάβασα για μεγάλα κατορθώματα σε κατάληψη στο ΕΜΠ "προ αμνημονεύτων χρόνων" και νόμισα προς στιγμή ότι ήταν για τη χούντα.

Μετά είδα ότι ήταν για το AutoCAD... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Γιατί τα 15 - 20 χρόνια είναι λίγα; Τεσπά εσείς είστε φτιαγμένοι για τα μεγάλα πράγματα. Αυτά είναι ταπεινά...

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.