Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόδειξη χρόνου κατασκευής αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Δημήτρη τι εννοείς περί μειωτικων συντελεστων? Αν εννοείς υπόγειο πατάρι κλπ δεν έχω. Αν εννοείς ειδικές συνθήκες πάλι δεν έχω. Όσο για την εγκύκλιο 2 δεν ισχύει επειδή την έγραψαν οι προηγούμενοι (έχει καταργηθεί?) ? Οι αυθαιρεσιες αφορούν όλα τα τετραγωνικά του κτιρίου από τη στιγμή που έχει βγει άδεια με ψευδή στοιχεία αλλά το ερώτημα εξαρχής ήταν αν με καλύπτει το Ε9 ως προς την παλαιότητα (προ 83) γιατί το σχέδιο πόλεως του 90 αναγράφει το κτίριο ως ισόγειο και δεν ήμουν σίγουρος για το αν είμαι νομικά καλυμμένος να παραβλέψω αυτό που αναγράφει το σχέδιο πόλεως επειδή μπορεί να είναι και λάθος. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

εννοω αν ειδες για κυρια και μοναδικη ή αλλες μειωσεις

Με  ξεχωριστους ιδιοκτητες, καθε ενας δηλωνει τις δικες του αυθαιρεσιες.

 Για την παλαιοτητα, δυσκολα "παλευεται" το σχεδιο πολης, αφου και  ρευμα πηρε το 92, καιτοι θα μπορουσε να ισχυρισθει οτι επαιρνε απο το απο κατω...

[τα λεγαμε και χτες]

Εσυ αποφασιζεις.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κι απο δω (!),

σε ισόγεια οικοδομή εντός οικισμού με όροφο κλισεως (τμήμα του υπογείου έχει μετρήσει στη δόμηση)  εχει εκδοθεί οικ.αδεια και εχουμε την εξης παραβαση:

Έχει αλλαξει χρηση και το υπολοιπο υπόγειο. Αυτό φυσικά πάει σαν ΥΔ στα αντίστοιχα τετραγωνικά. Ομως, με ποια χρονολογία θα βάλω την υπέρβαση?

Χρόνος κατασκευής του φέροντος οργανισμού ή εγκατάσταση της αλλαγής χρησης? Γιατί δεν έχω αποδεικτικά του πότε εγκαστασταθηκε η χρήση. 

Από το ΤΕΕ μου είπαν να βάλω το έτος ηλεκτροδότησης. Το θεωρείτε σωστό? (η ηλεκτροδότηση του ισογείου έγινε το 1980)

 
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Ελένη. Λογικά, αν στο Ε9,  είναι δηλωμένα όλα τα τετραγωνικά της κατοικίας, ως έτος θα έχει καταχωρηθεί αυτό της οικοδομικής άδειας. Προσωπικά θα καταχωρούσα ως έτος αυτό της αποπεράτωσης. Πρακτικά, +2 έτη από το έτος της άδειας. Το έτος ηλεκτροδότησης είναι μια καλή ένδειξη, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις κτίριο πήρε ρεύμα μεταγενέστερα από την αποπεράτωσή του, ή σε οικογενειακές οικοδομές που είχαν ανεξάρτητα διαμερίσματα, πολλές φορές απέφευγαν τα ξεχωριστά ρολόγια ανά διαμέρισμα για να μην πληρώνουν τα πάγια και βολεύονταν με ένα ρολόι. Μετά κάποια στιγμή άλλαζαν οι ανάγκες και τότε έκαναν ξεχωριστή σύνδεση με τη ΔΕΗ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οικοδομή με πυλωτή και Α' όροφο κατασκευαστηκε το 1983.Το 2007 βγαίνει άδεια για Β', Γ' και Δ' όροφο. Όμως ο μηχανικός κανει κάτοψη τυπικού ορόφου για τους "νέους" ορόφους, ξεχνώντας ότι οι εξώστες του Β' ορόφου είναι όπως του προυφισταμενου Α' , καθώς η πλάκα προϋφίσταται και συνεπώς ακολουθούσε το περίγραμμα του Α' ορόφου. Οι εξώστες λοιπόν  των Β', Γ' ΚΑΙ Δ' , βάσει Ο.Α. του 2007, έχουν διαφορετικό σχήμα από εκείνους του Α' ορόφου και κατόπιν τούτου έχουμε 1 λοιπή παράβαση??  Η' με κάποιο τρόπο μπορώ να αποδείξω το λάθος.

Σα να μην φτάνει το παραπάνω, κοιτώντας το Ε9 του Β' ορόφου, βλέπω ότι έχει δηλωθεί το 1983 (βέβαια ακόμα ημιτελές-κωδ. 99), (έτος της Α' άδειας) και οχι το 2007, (έτος άδειας προσθήκης καθ' ύψος).

Πως κινούμαι?

Επίσης να πω ότι ο εν λόγω όροφος έχει και κλειστό φωταγωγό με μεταλλική κατασκευή, χωρίς αποδεικτικό. Μπορώ να ζητήσω τροποποίηση του Ε9?

 

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, lia11 said:

Οικοδομή με πυλωτή και Α' όροφο κατασκευαστηκε το 1983.Το 2007 βγαίνει άδεια για Β', Γ' και Δ' όροφο. Όμως ο μηχανικός κανει κάτοψη τυπικού ορόφου για τους "νέους" ορόφους, ξεχνώντας ότι οι εξώστες του Β' ορόφου είναι όπως του προυφισταμενου Α' , καθώς η πλάκα προϋφίσταται και συνεπώς ακολουθούσε το περίγραμμα του Α' ορόφου. Οι εξώστες λοιπόν  των Β', Γ' ΚΑΙ Δ' , βάσει Ο.Α. του 2007, έχουν διαφορετικό σχήμα από εκείνους του Α' ορόφου και κατόπιν τούτου έχουμε 1 λοιπή παράβαση??  ΝΑΙ Η' με κάποιο τρόπο μπορώ να αποδείξω το λάθος.

Σα να μην φτάνει το παραπάνω, κοιτώντας το Ε9 του Β' ορόφου, βλέπω ότι έχει δηλωθεί το 1983 (βέβαια ακόμα ημιτελές-κωδ. 99), (έτος της Α' άδειας) και οχι το 2007, (έτος άδειας προσθήκης καθ' ύψος). Πολύ πιθανό να κατασκευάστηκε όντως πριν την άδεια προσθήκης. Ο ιδιοκτήτης πότε λέει ότι έγινε?

Πως κινούμαι?

Επίσης να πω ότι ο εν λόγω όροφος έχει και κλειστό φωταγωγό με μεταλλική κατασκευή, χωρίς αποδεικτικό. Μπορώ να ζητήσω τροποποίηση του Ε9? Θα διορθωσεις το Ε9 με τα σωστά μέτρα και το πραγματικό έτος κατασκευής

 

 

Link to comment
Share on other sites

ο ιδιοκτήτης λέει ότι έγινε το 83 ο σκελετός. άλλα το να το δηλώσει έτσι δεν δημιουργεί πρόβλημα λόγω της Ο.Α. του 2007. Δεν θα πρέπει να το διορθώσει στο Ε9? 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. σε οικοδομή με ΟΑ του 1971 σε διαμέρισμα (οριζόντια ιδιοκτησία) του Α' ορόφου έχω μια αυθαίρετη επέκταση  ~ 4τ.μ. από πάνελς που έχει κατασκευαστεί στη βεράντα της ιδιοκτησίας, χρησιμοποιείται αποκλειστικά σαν αποθήκη και έχει πρόσβαση αποκλειστικά από τη βεράντα και όχι μέσα από το διαμέρισμα. πρέπει να πάει ως υπέρβαση χώρου κύριας χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

Τι ύψος έχει? Αν είναι έως 2,5μ λοιπή μικρή παράβαση κατηγορίας 3. Αν το ύψος είναι>2,5μ ΥΔ (και ίσως ΥΚ) χωρίς μειωτικό συντελεστή.

Edited by ksteve
Link to comment
Share on other sites

έχει ύψος 2,80μ. όπως και το ύψος του διαμερίσματος. άρα πάει με κύρια χρήση άσχετα αν χρησιμοποιείται ως αποθήκη. 

ως προς την παλαιότητα,  η οικοδομή έχει οικ. άδεια του 1971. εκτός από αυτή την αυθαιρεσία έχει και μια αυθαίρετη απόληξη του κλιμακοστασίου στο δώμα. βρήκα αεροφωτογραφία  του 1978 και αποδυκνύεται για την απόληξη ότι είναι μετά προ του 1978 αν και πάει με αναλυτικό η απόληξη (~ 14τ.μ. με ύψος 2,2μ.) . τώρα ως προς αυτή την αυθαιρεσία στη βεράντα δεν ξέρω τί να βάλω,  μπορώ να θέσω την ίδια παλαιότητα ή μπορώ να πάω βάσει της οικοδομικής άδειας δλδ προ του 1975 που κατασκευάστηκε το διαμέρισμα? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.