Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 1 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

@the_topo Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο να ανεβάσεις αρχεία και να φαίνονται ακυρωμένα στο σύστημα. Θα μπορούσες εκ παραδρομής να έχεις ανεβάσει κάτι λάθος και έχει συμβεί σε όλους μας. Την Υ.Δ θα την λάβεις από τον ιδιοκτήτη. Έτσι και αλλιώς, θα πρέπει να υπογράψει Υ.Δ για τις αυθαιρεσίες, τα στοιχεία του κλπ, οπότε μπορείς να ενσωματώσεις μέσα σε αυτή και αυτό που σου αναφέρω παραπάνω. Εξυπακούεται ότι στην Τ.Ε δεν αναφέρεις ύπαρξη Ο.Α. Επιπτώσεις για το ακίνητο αναφορικά με τη νομιμότητά του δεν υπάρχουν, διότι η υπαγωγή στην κατηγορία 1, 2, 3 και 4, οδηγεί αυτομάτως σε οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση και συνεπώς μπορεί να εκδοθεί στο ακίνητο διοικητική πράξη (εφόσον φυσικά πληρούνται όροι δόμησης). Επειδή κάνεις τη δουλειά, ασχέτως αν σε πρώτη φάση ενδιαφέρονται μόνο για τη νομιμότητα του ακινήτου, εσύ θα κάνεις την αποτύπωση και θα έχεις εμβαδομετρήσει ξεχωριστά κλειστό χώρο διαμερίσματος και ξεχωριστά κλιμακοστάσιο. Επί της ουσίας θα έχεις έτοιμη κάτοψη για να γίνει τροποποίηση σύστασης

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μάλιστα, κατανοητό.

Και κάτι τελευταίο. Αν εγώ αποφάσιζα να χρησιμοποιήσω την άδεια για τη κατοικία του ορόφου και επισύναπτα τα αντίγραφά της όπου φαίνεται να αφορούν και τη κατασκευή του ισογείου, και ταυτόχρονα ο μηχανικός που τακτοποίησε το ισόγειο 3 χρόνια πριν έχει τακτοποιήσει χωρίς άδεια, υπάρχει επίπτωση σε εκείνον?

 

Link to comment
Share on other sites

@the_topoΘα κάνεις ή το ένα ή το άλλο. Αν ανεβάσεις Ο.Α σημαίνει ότι θα πρέπει να εξετάσεις κάθε αυθαιρεσία σύμφωνα με αυτή. Το παράρτημα Α σου δίνει συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες δεν θα κάνεις χρήση της Ο.Α και η δική σου δεν είναι μέσα σε αυτές. Αν σχέδια Ο.Α δεν υπάρχουν ή υπάρχουν αλλά δεν είναι πλήρη για να εξεταστούν οι αυθαιρεσίες, τότε θα πρέπει να προβείς πρώτα σε ανασύσταση (πράγμα που δεν το κάνουμε συνήθως για προφανείς λόγους χρόνου, ταλαιπωρίας και μεγαλύτερου κόστους). Αφού αναφέρεις ότι και ο συνάδελφος έκανε ρύθμιση θέτοντας "οχι" στην Ο.Α, φαίνεται ότι και αυτός ακολούθησε το ίδιο σκεπτικό. Συνεπώς, καμία επίπτωση σε κανέναν και ασχέτως το τι έκανε, εσύ είσαι υπεύθυνος για την δική σου δήλωση και μην ξεχνάς, έχεις την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που ρωτάω είναι διότι σήμερα βρήκα αντίγραφο του ξυλότυπου και πλέον 'βγάζω άκρη΄ για το τι προβλεπόταν ως κοινόχρηστος στο κλιμακοστάσιο του ορόφου. Επομένως έχω όλα όσα χρειάζομαι για να τακτοποιήσω αντιστοίχως με την άδεια. Αν όμως χρησιμοποιήσω την άδεια και με αυτό το τρόπο προκαλέσω πρόβλημα στο συνάδελφο που είχε αναλάβει το ισόγειο τότε θα το ξανασκεφτόμουν.

 

 

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

54 λεπτά πριν, the_topo said:

Το σύστημα του ΤΕΕ, όταν επιλέγεις άδεια 'ΟΧΙ', αυτομάτως αφαιρεί τον αρ. αδείας..

Κανένα πρόβλημα....

Αναφέρεις στην Τεχνική Έκθεση το αριθμό Αδείας και κάποιο σχετικό μπλα μπλα ..... 

Όσο είναι εφικτό το αληθές. Όταν έχουμε κάποιο θέμα μη αληθές πάντα αφήνει ουρά και απόνερα ... ακόμα κι αν έχουμε ΥΔ άλλου (η οποία φυσικά δεν θα είναι Υ)

Edited by Didonis
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, υπάρχει περίπτωση ο συνάδελφος να μη χρησιμοποίησε την άδεια λόγω του ότι το ΟΤ (και η ευρύτερη περιοχή) είχε ενταχθεί στο σχέδιο πόλης και υπάρχει στο οικόπεδο επιφάνεια προσκύρωσης (γεγονός που εντόπισα στη ΤΕ της τακτοποίησης του ισογείου)?

Εγώ στο παρελθόν είχα χρησιμοποήσει τη μέθοδο αυτή (να τακτοποίησω δηλαδή σαν να μην υπάρχει άδεια) λόγω κατατμήσεων του οικοπέδου μεταγενέστερες τηα αδείας, οπότε να υποθέσω ισχύει κάτι αντίστοιχο και στη τρέχουσα φάση? Ποιά η γνώμη σας?

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα,

σε οικοδομή υπάρχει στο ισόγειο πρατήριο καυσίμων με πατάρι, 1ος όροφος κατοικία και 2ος όροφος κατοικία.

Όλα έχουν ξεχωριστές Ο.Α. προ  75 και σύσταση οριζοντίων.

Για τακτοποίηση του ισογείου πρατηρίου καυσίμων , θεωρώ όλο το κτίριο με επικρατούσα χρήση κατοικία και το

πάω ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 , ή

κοιτάζω την οριζόντιά μου που δεν είναι κατοικία και το πάω ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ2;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, αν η επιφάνεια κατοικίας (νόμιμη+αυθαίρετη) υπερβαίνει το 50% της επιφάνειας του κτιρίου, τότε ναι, θα μπορούσες να το βάλεις ως κατ.1

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Στο κατάστημα υπάρχει και πατάρι που από 27 τμ της Ο.Α. έγινε 162 τμ.

1. Στον συνολικό υπολογισμό της επιφάνειας του κτιρίου να προσθέσω και τα τμ του παταριού;(για την κατηγορία)

2.Στο φκ να  βάλω το πατάρι με μειωτικό 0,3 σύμφωνα με το άρθρο 100, παρ.6 ;

(δεν πληροί τις προϋποθέσεις παταριού , είναι > 70% του υποκείμενου κι έχει κλειστό χώρο που δεν απέχει 1 μ από τα όρια.)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@ELENAMOSH 1. Ναι, για τον προσδιορισμό της επικρατούσας χρήσης.
2. Ναι, αρκεί το πατάρι να μην αποτελεί ανεξάρτητο χώρο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.