Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 1 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Συστημικά δεν θα μπορέσεις να προχωρήσεις διότι θα πρέπει ένα τουλάχιστον Φ.Κ να έχει την ίδια χρήση με την επικρατούσα. Οπότε, εσύ επιλέγεις κατηγορία 2 (λόγω μη επικρατούσας χρήσης κατοικίας) βάζεις παντού επικρατούσα χρήση κατοικία και εξηγείς στην Τ.Ε ότι η μικτή χρήση του κτιρίου αφορά χρήση καταστήματος (υπηρεσίες) πλην όμως για συστημικούς λόγους λειτουργίας της εφαρμογής καταχωρείται "κατοικία" προκειμένου να καταστεί δυνατή η υποβολή της υπαγωγής.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα τακτοποιηθεί όλο το ακίνητο συνολικά, οπότε θα υπάρχει και η χρήση "Υπηρεσίες" καθώς και η χρήση "Κατοικία" στα επιμέρους φύλλα καταγραφής. Επομένως φαντάζομαι πως δεν θα υπάρχει συστημικό πρόβλημα αν βάλω επικρατούσα χρήση "Υπηρεσίες".

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα στο φόρουμ,

Σε οικόπεδο εντός οικισμού προς μεταβίβαση, έχω αναλάβει τη τακτοποίηση που περιλαμβάνει ισόγεια κατοικία, στέγαστρα και ισόγεια αγροτική αποθήκη - όλα κατηγορία 1 λόγω παλαιότητας. Η αποθήκη είναι 62,00τμ τα οποία προόριζα να συμπεριλάβω σε ΦΚ με μειωτικό συντελεστή 0.5 αλλά συνειδητοποίησα ότι ο μειωτικός είναι για επιφάνεια α ισόγεια αποθήκης έως 50τμ. Σωστά?

Πως τελικά να την εντάξω? Αφού δεν πρόκειται για κύριο χώρο ώστε να επιλέξω ΥΔ/ΥΚ..

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου, αν είναι να τα βάλεις κατ.1 όλα δεν έχει και τόσο σημασία το πως θα καταχωρίσεις την απ/κη. Θα μπορούσες μέχρι τα 50 τμ να την βάλεις με μειωτικό και τα επόμενα 12 τμ σε άλλο φ.κ. χωρίς μειωτικό. Ο λόγος που γράφω όμως είναι άλλος...πρόσεξε μήπως η προέχουσα χρήση στο ακίνητο ειναι αγροτική και δεν μπορείς τελικά να κάνεις χρήσης της κατ.2.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Άκη. Τι εννοείς αν η χρήση είναι άλλη? Υπάρχει ΟΑ του '68 για την ισόγεια κατοικία. Στο στέλεχος της αδείας (το ΤΔ λείπει) υπάρχει κ το περίγραμμα της αγροτικής αποθήκης που βέβαια ούτε χαρακτηρίζει ότι πρόκειται για αποθήκη και οι διαστάσεις είναι λάθος. Επομένως, αφού πρόκειται και για κατηγορία 1 σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω  1 ΦΚ και να τακτοποιήσω την αποθήκη εξολοκλήρου. 

Μπορώ όμως να επιλέξω ΥΔ/ΥΚ 62τμ για την αποθήκη ή είναι λάθος γιατί έτσι το τακτοποιώ σαν χώρο κύριας χρήσης?

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

Έλεγα μήπως η άδεια είναι τελικά για αγρ/κή αποθήκη και δεν η επκρατούσα χρήση στο ακίνητο δεν είναι κατοικία. Όπως το περιγράφεις όμως δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο, η κατοικία όμως τι επιφάνεια έχει; Προσωπικά δεν βρίσκω λάθος να βάλεις όλην την απ/ξη ως ΥΔ 62 τμ θα περιγράφεις όμως στην τ.ε. ότι η χρήση είναι βοηθητική.

Link to comment
Share on other sites

@venezia ευχαριστώ και ναι, η ισόγεια κατοικία είναι 100+τμ

@akis73 ευχαριστώ Άκη. Να υποθέσω όταν λες ΥΔ 62τμ εννοείς ταυτόχρονα και ΥΚ, σωστά? Αυτό λέω να κάνω, δηλαδή ΥΔ/ΥΚ 62τμ με ανάλυση στη ΤΕ ότι πρόκειται για χρήση βοηθητική και ας ελπίσουμε δεν θα με ψάχνει η συμβολαιογράφος να εξηγηθούμε :D

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ τότε αν είναι έτσι, η επικρατούσα χρήση είναι κατοικία και στέκει η κατ.1 ως επιλογή. Και ναι θα πρέπει να χρειώσεςι και ΥΚ μαζί με την ΥΔ και να κάνεις έλεγχο και για παραβ. Δ.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.