Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 098 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε εξ' αδιαιρέτου ακίνητα


Recommended Posts

Ολο και καποιο Ε9 ή Ε2 θα ειχαν...

Αλλά, αφου δεν ισχυει πλεον, δεν ασχολεισαι.

Δες για την μεταφορα στον 4495

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 943
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οικόπεδο εντός οικισμού εξ αδιαιρέτου. Εξ αδιαιρέτου και τα κτίσματα. Η πελάτισσα μου έχει το 62,50%. Δεν μπορούμε να βρούμε τα στοιχεία των υπόλοιπων συνιδιοκτητών. Πως συμπληρώνω τα στοιχεία των ιδιοκτητών στη δήλωση αυθαιρέτου? Βάζω 100% στην πελάτισσα και αναφέρω το πραγματικό ποσοστό της στην τεχνική έκθεση?

Link to comment
Share on other sites

Το συμβόλαιο ιδιοκτησίας το οποίο έλαβες γιατί δεν αναφέρει τίποτα για τους συνιδιοκτήτες; 

Αλήθεια λόγω της ειδικότητάς σου το ρωτάω, πως θα κάνεις δήλωση τακτοποίησης αυθαιρέτων; 

Δεν έχεις τέτοιο επαγγελματικό δικαίωμα, εκτός αν ρωτάς για λογαριασμό μηχανικού άλλης ειδικότητας.

 

Link to comment
Share on other sites

6 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Το συμβόλαιο ιδιοκτησίας το οποίο έλαβες γιατί δεν αναφέρει τίποτα για τους συνιδιοκτήτες; 

Αλήθεια λόγω της ειδικότητάς σου το ρωτάω, πως θα κάνεις δήλωση τακτοποίησης αυθαιρέτων; 

Δεν έχεις τέτοιο επαγγελματικό δικαίωμα, εκτός αν ρωτάς για λογαριασμό μηχανικού άλλης ειδικότητας.

 

Την δήλωση την εισάγει μηχανικός οποιασδήποτε ειδικότητας..Δεν προκύπτει περιορισμός από το νόμο...Αποτύπωση υφιστάμενων κτιρίων έχω δικαίωμα να κάνω..μπορείς να ελέγξεις το ΠΔ..για τοπογραφικά, στατικά κλπ όπου χρειάζεται προφανώς και έχω συνεργάτη...επίσης γιατί να αναφέρει η αποδοχή κληρονομιάς τους λοιπούς συνιδιοκτήτες και τα λοιπά ποσοστά συνιδιοκτησίας? Εν πάσει περιπτώσει καμία γνώμη για το ερώτημά μου? 

Link to comment
Share on other sites

Δικαίωμα υπαγωγής έχει μόνο η ειδικότητα μηχανικών που διαθέτει το επαγγελματικό δικαίωμα για σύνταξη των απαιτούμενων μελετών αναφορικά με την τακτοποίηση στο αντίστοιχο κτίριο. Παραθέτω συνημμένα τη σχετική οδηγία του ΤΕΕ, η οποία δεν έχει ανακληθεί από την εποχή του Ν. 4014/11 έως σήμερα. Σύμφωνα με το ΠΔ του 2018 (άρθρο 13 2 α *) για τα επαγγελματικά δικαιώματα, στην ειδικότητά σου επιτρέπεται η αποτύπωση και όχι η σύνταξη αρχιτεκτονικών μελετών. Επομένως το επιτρεπτό της αποτύπωσης δεν σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις υπαγωγή αυθαίρετης κατασκευής σύμφωνα με την οδηγία του ΤΕΕ. Επομένως πέραν των πειθαρχικών κυρώσεων που επιφέρει αυτή σου η ενέργεια από το πειθαρχικό του ΤΕΕ κινδυνεύει η δήλωσή σου με ανάκληση και ακύρωση και θα βρεθείς αντιμέτωπος με αστικές ευθύνες καθώς το ακίνητο μετά την ακύρωση θα εμπίπτει στις διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών. 

(*) Άρθρο 13 Επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικού Περιβάλλοντος

(...)α. Αποτύπωση υφιστάμενων κτηρίων εκτός κτηρίων ειδικών χρήσεων, μνημείων, κηρυγμένων διατηρητέων κτηρίων, προστατευόμενων οικισμών και συνόλων

eidikotites_mixanikon_authaireta.pdf

Link to comment
Share on other sites

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί ο τοπογράφος να κάνει υπαγωγή σε οριζόντια ιδιοκτησία εντός τριώροφης οικοδομής, αφού δεν μπορεί να υπογράψει στατικά - αρχιτεκτονικά για τριώροφο; δε μου μοιάζει λογικό...

Edited by topografos3333
Link to comment
Share on other sites

Άλλο ερώτημα έθεσα και καταλήξαμε στην πληγίτσα που λέγεται επαγγελματικά δικαιώματα. Καμία οδηγία και μάλιστα ενός νόμου αντισυνταγματικού που ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ και καμία εγκύκλιος δεν αντικαθιστά νόμους. Ο νόμος είναι σαφής. Οδηγίες και εγκύκλιοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάλλιστα για περιπτώσεις εντερικών προβλημάτων. Μπορώ να αποτυπώσω υφιστάμενα κτίρια και να εισάγω δηλώσεις. Δείξε μου ένα ΝΟΜΟ που το απαγορεύει.

Link to comment
Share on other sites

ναι ο νόμος είναι σαφής σύμφωνα με το ΠΔ του 2018 και  έχεις δικαίωμα για ότι αναφέρει τα σχετικά με την ειδικότητά σου και για αποτύπωση. Καμία άλλη μελέτη δεν επιτρέπεται και καμία υπαγωγή αυθαιρέτων. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει κάποια στιγμή το πειθαρχικό του ΤΕΕ και τα δικαστήρια (αν σε πάρουν είδηση ότι κάνεις υπαγωγές).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε φίλε τι δεν καταλαβαίνεις..Ο νόμος ορίζει ότι την υπαγωγή την κάνει εξουσιοδοτημένος μηχανικός..ούτε πολιτικός ούτε αρχιτέκτονας ούτε τίποτα..ούτε για δικαιώματα μελετών λέει κάτι..το ΤΕΕ μια χαρά με έχει πάρει χαμπάρι αφού μια χαρά μέσω του συστήματος του κάνω δηλωσεις..αν δεν επιτρεποταν δεν θα με άφηνε..όπως όταν χρειάζεται τοπογραφικό δεν με αφήνει αφού απαιτείται μηχανικός με αντίστοιχο δικαίωμα κλπ όπως σημειώνεται κ δίπλα στα δικαιολογητικά ..Και αίτηση για οικ. άδεια μπορώ να κάνω...αλλο ο διαχειριστης αίτησης και άλλο μελετητης..διάβασε καλά το αρθρ. 2 του ΠΔ..και δεν καταλαβαίνω το ύφος σου που προσπαθείς να με τρομοκρατήσεις πως θα με κυνηγήσει το ΤΕΕ, οι πελάτες μου και ο δικαστής Ντρεντ..ποιος ο λόγος?έκανα μια ερώτηση πολύ συγκεκριμένη και έχουμε καταλήξει να συζητάμε ο,τι να ναι..αν θες να απαντήσεις στην αρχική μου ερώτηση καλώς..αλλιώς ληξε αυτήν την κουβέντα εδώ και άσε μπας και πάρω καμιά άλλη γνώμη για το θέμα που με απασχολεί..

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ότι πεις.... κράτησε και καβάτζα χρήματα  όμως, όταν θα σε κυνηγάνε οι πελάτες σου που ανυποψίαστοι ανέθεσαν σε σένα τις δηλώσεις τους και στραφούν εναντίον σου μετά την ακύρωσή των δηλώσεών τους. Τα είπαν και άλλοι σαν εσένα κάτι τέτοια πονηρά και στο τέλος την πάτησαν.  Συνέχισε την πορεία σου στο να παρανομείς και να είσαι σίγουρος ότι θα το βρεις μπροστά σου. Εγώ αρνούμαι να απαντήσω σε κάποιον που μπαίνει στο φόρουμ και παραβιάζει το νόμο. Ας απαντήσει όποιος άλλος θέλει. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.