Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα σε όλους, σήμερα κατόπιν επιμέτρησης διαπίστωσα το εξής που δεν μου έχει ξανατύχει, ο εργολάβος απο την αρχική κατασκευή έχει κλείσει τμήμα του φωταγωγού σε όλους τους ορόφους Α Β Γ προκειμένου να μεγαλώσει τα wc αλλά κάτω απο το τμήμα του φωταγωγού που έμεινε ελεύθερο στον Α όροφο έχει φτιάξει αποθηκευτικό χώρο επιφάνειας 2,00τμ και ύψους 1,30μ, σκέφτομαι να το δηλώσω ως παράβαση αναλυτικού και να μην προσθέσω την επιφάνεια της αποθήκης στα υπάρχοντα τετραγωνικά του ακινήτου, δέχομαι εκτιμήσεις, ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

Για τα Α, Β και Γ εχεις επεκταση σε κοινοχρηστα

αρα ΥΔ και ΑΧ και αρθρο 98 για μονομερή.

 

 Για την αποθηκη....ποιος την ¨κατεχει";;;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει μετρήσει ο φωτγος στην δόμηση, ΥΔ. Αν έχει μετρήσει, Διαφ. Διαμερισμάτωση με επέκταση στον κοινόχρηστο άρα παρ5&7/98 και εντός νόμιμου όγκου. (Βλ.σχετικη παρουσίαση ΤΕΕ στην συντονιστική συμβολαιογράφων) 

Η αποθήκη, πολεοδομική παράβαση της παρ3/81και υπολογισμός με την παρ5/100 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα - akis73)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!..Να ρωτήσω γιατί έχω κολλήσει....η κατασκευή πέργκολας με ξύλινα δοκάρια και οροφή καλυμένη με ασφαλτόπανο μπρώ να την αντιμετωπίσω σαν μία λοιπή παράβαση...?

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και χρόνια πολλά, η αυθαίρετη κατασκευή που περιγράφεις δεν φαίνεται να εμπίπτει στις προκαθορισμένες της κατ.3 του άρθ. 96. Οπότε θα υπολογιστεί με αναλυτικό προ/σμό, προσοχή μόνο να μην είναι εντός προκηπίου.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Στο δώμα ενός διώροφου κτιρίου στην Αθήνα (χωρίς ΣΟΙ με ΟΑ του 1978) έχει πραγματοποιηθεί μια μεγαλύτερη σε επιφάνεια απόληξη κλιμακοστασίου σε σχέση με την ΟΑ με υπέρβαση ύψους 20cm και μια αποθήκη κατηγορίας 3. (Το πλυντήριο σύμφωνα με την ΟΑ δεν πραγματοποιήθηκε)

Η απόληξη κλιμακοστασίου (πραγματική επιφάνεια - αυτής της ΟΑ) και η υπέρβαση ύψους της υπολογίζεται με ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ? ή με ΥΔ? Πιστεύετε ότι έχουμε και Διαμ/τωση?

Σημείωση: (και ο κάθε όροφος έχει υπέρβαση ύψους 20cm όπως και η απόληξη...)

Σας ευχαριστώ πολύ!

image.png.49b9ed3944d2f570454c0b993106c5d3.png

Link to comment
Share on other sites

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Σύμφωνα με την εγκύκλιο 2 Ν. 4495/17 η αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου δύναται να υπολογιστεί με αναλυτικό. Αν η υπέρβαση ύψους δεν συντελεί σε υπέρβαση επιτρεπόμενου ύψους περιοχής, αυτή θα τακτοποιηθεί με μια λοιπή παράβαση. Αναφορικά με την αποθήκη, εφόσον αυτή  υπαχθεί στην κατηγορία 3, δεν εφαρμόζεται κάποιο επιπλέον πρόστιμο για την υπέρβαση ύψους (ακόμη και αν υπερβαίνει το μέγιστο της περιοχής). Οι κατασκευές που δεν υλοποιήθηκαν δεν συνιστούν παράβαση καθώς δεν φαίνεται να οδηγούν σε παραβίαση πολεοδομικών διατάξεων (σχετ. εγκ. 3 Ν. 4178).

Με τη σειρά μου να ρωτήσω, εάν η αποθήκη θα αποτελεί και αυτή κοινόχρηστο χώρο, ή θα κατέχεται από κάποιο φερόμενο ιδιοκτήτη;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ Παύλο! Οπότε σε μια λοιπή παράβαση κατ 2 θα βάλω τις υπερβάσεις του συνολικού ύψους του κτιρίου και της επιφάνειας απόληξης. Μετά την υπαγωγή θα γίνει πώληση και ο νέος ιδιοκτήτης θα κάνει ΣΟΙ στην διώροφη κατοικία - οπότε στην αποθήκη δώματος είτε θα δώσει χιλιοστά, είτε θα την θα την κάνει κοινόχρηστη...

Link to comment
Share on other sites

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλημέρα σας, σε κτίριο με Ο.Α. ο ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει μεταλλικό στέγαστρο / πέργκολα(η οποία εφάπτεται στη μια πλευρά του κτιρίου. Υπάρχει σταθερή μόνιμη σκάλα για να έχει πρόσβαση πάνω  στην κατασκευή και να το χρησιμοποιεί ώς "προέκταση" της αυλής του. Σε αυτή την περίπτωση μετράει σαν υπέρβαση κάλυψης/δόμησης ή με αναλυτικό? 

Ευχαριστώ

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Τα στέγαστρα με αναλυτικό πάνε. Παρ. 5 άρθρο 100 : Στον  ανωτέρω  τρόπο  υπολογισμού  του  ενιαίου  ειδικού  προστίμου  υπάγονται  επίσης  αυθαίρετοι  ημιυπαίθριοι  χώροι, στέγαστρα, κιόσκια, καθώς και αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις από βοηθητική χρήση σε βοηθητική και από κύρια χρήση σε κύρια που έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς την έκδοση σχετικής οικοδομικής άδειας, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου και με την προϋπόθεση, ότι δεν επέρχεται υπέρβαση δόμησης, λόγω της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης σύμφωνα με την παρ.7.  Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις, που δηλώνονται παραβάσεις αποκλειστικά αυτής της κατηγορίας, δεν υποβάλλονται τα δικαιολογητικά γγγ, δδδ, εεε της παραγράφου στ του άρθρου 99. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.