Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

Καμία αλλαγή χρήσης δεν θα θεωρήσεις. Στη δήλωση αποδοχής μπορεί να έγραψαν να δήλωσαν και να κατάλαβαν ότι ήθελαν. Μπορεί να έγινε δήλωση εξ αποστάσεως από κάτοικο εξωτερικού που να "θυμόταν" εσφαλμένα. Δεν ξέρουμε την ακρίβεια της δήλωσης αποδοχής και δε μας αφορά.

Ελέγχεις το ακίνητο για μεταγενέστερες του 1955 προσθήκες και αυθαίρετες κατασκευές που σίγουρα υπάρχουν για να είναι το κτίριο λειτουργικό και σίγουρα πολλές από αυτές έγιναν όπως λες το 2010.

Προσοχή βεβαίως γιατί πολλές φορές στο παρελθόν με το πρόσχημα του προ 55 και την "φανταστική" βεβαίωση του κάθε Δήμαρχου και αντιδήμαρχου, γίνονταν πλήρης ανακατασκευή του κτιρίου, οπότε δεν έχει καμία ισχύ πλέον η παλαιότητα του προ 55.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε σε ευχαριστώ, για τις εργασίες του 2010 είχε εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας, αν και οι εργασίες αυτές πλέον με τον 4495 θα μπορούσαν να πάνε και άνευ αδείας. Προσθήκες δεν έχουν γίνει. Ο φέροντας οργανισμός είναι εννιαίος και το κτίσμα φαίνεται καθαρά σε αεροφωτό του 1940. το μόνο που με απασχολούσε ήταν η αλλαγή χρήσης η  οποία προέκυψε από επιμονή του συμβολαιογράφου. Επομένως δεν χρειάζεται υπαγωγή για αυθαίρετη αλλαγή χρήσης. Σε ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Η συμβολαιογράφος να περιοριστεί στις δικές της αρμοδιότητες. Δεν έχει καμία δικαιοδοσία να αμφισβητεί βεβαίωση μηχανικού. Στην χορηγηθείσα από εσένα βεβαίωση, βεβαιώνεις ότι δεν υπάρχει καμία άλλη αυθαιρεσία πέραν των τακτ/νων κλπ, έχοντας αναλάβει την πλήρη ευθύνη. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

έχω μια περίπτωση ελάχιστα διαφορετικής κατασκευής του υαλοστασίου της πρόσοψης ενός καταστήματος,

ουσιαστικά αντί να κατασκευαστεί στην εξωτερική παρειά των κολωνών κατασκευάστηκε στην εσωτερική, δηλαδή ~35 εκ. πιο μέσα, όπως φαίνεται στο σκαριφημα

το δηλώνω λέτε με αναλυτικό αυτό, ή αλλαγή ανοιγμάτων ?

ευχαριστώ πολύ

 

Drawing1-Model.jpg

Edited by AsiM
Link to comment
Share on other sites

An το εμβαδον του καταστήματος και το είδος των ανοιγμάτων (διαστάσεις, θέση) είναι όπως στην άδεια, τότε  θα έλεγα δεν έχεις παράβαση.

'Ετσι συνήθως κατασκευάζονται οι τζαμαρίες, στην εσωτερική παρειά των Υ/Σ και δεν μπορούν να έχουν πάχος 25-30 εκ

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

Με την προϋπόθεση ότι, αφενός μεν η αυτοψία σου μόνον αυτό έδειξε από το συγκεκριμένο κατάστημα ως "αυθαιρεσία" κι αφετέρου δε ότι, ο ιδιοκτήτης έχει "λεφτουδάκια για αξιοποίηση", εγώ θα το δήλωνα στο Ν.4495/2017 ως μία παράβαση με αναλυτικό, μόνο και μόνο για ν' αποκτήσω τη δυνατότητα, να εισάγω στο πληροφοριακό σύστημα "επικαιροποιημένη κάτοψη" του καταστήματος, η οποία είναι απολύτως βέβαιο ότι, θα χρειαστεί στη συνέχεια.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.