Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.

 

Διαμέρισμα σε οικοδομή με σύσταση, έχει κατασκευαστεί στη μία πλευρά κατά 0,30μ μικρότερο σε σχέση με την ο.α. Αυτά τα 0,30μ τα έχει πάρει το κλιμακοστάσιο της οικοδομής εις βάρος της Ο.Ι. που καλούμαι να ελέγξω.

Η διαφορά των 0,30 είναι άνω του 5% στο όριο της οριζόντιας ιδιοκτησίας, όποτε δεν μπορώ να πάω με Κατηγορία 3 - περίπτωση ιειε.

 

Απ' ότι καταλαβαίνω, τακτοποιείται ως Διαφορετική Διαμερισμάτωση, σύμφωνα με Άρθρο 100 παρ.8;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

 Μονον συμφωνα με τη  εγκ. 2 ειναι ΔΔ...

 

Ολοι οι υπολοιποι λενε οχι

[περιμενε τον   νεο νομο πώς θα εναι τελικα διατυπωμενο  το  αρθρο 98.

Στη χειροτερη,  σε βολευει να χτισεις απο μεσα χτιζεις απο μεσα μια σειρα γυψοτουβλα και να λες

εγω ειμαι ενταξει

ο μεσοτοιχος εγινε πιο παχυς...😁

βρειτε τε εσεις οι "ειδικοι",  που ζητατε συμβολαιο για 0,30 τμ.

[για το  παληο  ιειε...και νυν "γιε" δεν θεωρω οτι μπορουσες να πας...αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση]

 

 

τα λεμε...

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 Τριώροφη οικοδομή με υπόγειο, με Ο.Α. και σύσταση Ο.Ι. άνηκε αρχικά σε 2 ιδιοκτήτες. Καθένας είχε  2 διαμερίσματα ανα όροφο, και το ισόγειο με κοινές ιδιοκτησίες. Το υπόγειο κατά την κατασκευή διαχωρίστηκε αυθαίρετα  σε Ο.Ι. που δεν προβλέπονταν στην Ο.Α. και  κατανεμήθηκαν μεταξύ των ιδιοκτητών. Ο ένας από τους ιδιοκτήτες μεταβίβασε ποσοστά του στο παιδί του, οπότε σήμερα είναι 3 οι ιδιοκτήτες. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκαν:                                                                                                                                                                       α)στο υπόγειο, αυθαίρετος διαχωρισμός του ενιαίου υπογείου σε 3 αποθήκες:  πιστεύω είναι διαμερισματωση άσχετα μηχανολογικών (τότε δεν ήταν απαιτητή η μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων ή τουλάχιστον δεν υπάρχουν στις μελέτες της άδειας). Πολεοδομικά θα πρέπει να δηλωθεί ο διαχωρισμός με το νέο σχέδιο.                                                           Ερώτηση: τη διαμερισμάτωση μπορεί να την δηλώσει ο ένας από τους ιδιοκτήτες ( με τη συναίνεση των υπολοίπων),και στην ίδια δήλωση να προσθέσει και άλλες αυθαιρεσίες που εντοπίστηκαν στην δική του Ο.Ι. υπογείου;  Στις δηλώσεις που θα υποβάλλουν οι ιδιοκτήτες των άλλων Ο.Ι. υπογείου, απλά θα κάνουν μνεία της δήλωσης που έχει χρεωθεί τη διαμερισμάτωση;                                                                                                                                β)Το περίγραμμα της οικοδομής έχει αλλάξει: Στην επάνω πλευρά υπάρχει απόκλιση από την εγκεκριμένη λόγω κακής αποτύπωσης με το όμορο οικόπεδο (τοπογραφική αποτύπωση με μετροταινία). Αυτη την αυθαιρεσία την χρεώνω ΥΔ & ΥΚ σε κάθε αντίστοιχη Ο.Ι.;                 γ) Η κάτω πλευρά της οικοδομής έχει μετακινηθεί εις βάρος της,  μετά από δικαστική διαμάχη με τον όμορο και δεν έγινε ενημέρωση της Ο.Α. Αποτέλεσμα αυτού, οι Ο.Ι. της πλεράς αυτής και του Κ.Χ. κλιμακοστασίου, να έχουν μειωθεί.  Πιστεύω δεν ασχολούμαι με την μείωση της επιφάνειας των αντιστοίχων Ο.Ι. λόγω διευκρινήσεων από παλαιότερη εγκύκλιο Ν4178,  παρά μόνο αν διαπιστώσω και άλλες αυθαίρετες κατασκευές σε αυτές. 

Παρακαλώ τη βοήθειά σας ως προς την ορθή αντιμετώπιση των αυθαιρεσιών

Ευχαριστώ εκ των προτέρων                                                                                                                                                                     

Edited by athanasanas
λανθασμένη στοίχιση
Link to comment
Share on other sites

Θα απαντήσω τώρα λίγα γιατί είναι πάρα πολλά-

1.Η διαμερισμάτωση από σήμερα (δημοσίευση του Ν.4759/20 με αλλαγές στον Ν.4495) αποδεσμεύτηκε από την "αλλαγή ΗΜ εγκαταστάσεων" καθώς η φράση αυτή καταργήθηκε.

2.Στο ερώτημα:Ναι πράγματι,η διαμερισμάτωση του υπογείου μπορεί να δηλωθεί από τον ένα καθώς αφορά ολόκληρο τον όροφο και να πληρωθεί μία φορά το πρόστιμο της(θα αναρτηθεί εδώ κάτοψη όλου του υπογείου).Σε αυτήν την περίπτωση στις δηλώσεις αυθαιρέτων των άλλων δύο,θα γίνεται σαφής αναφορά στον Α/Α της δήλωσης με την οποία ρυθμίστηκε η ΔΔ του υπογείου,ώστε να μην θεωρούνται ελλειπείς ως προς την καταγραφή αυθαιρέτων.

Στο ερώτημα β. η απάντηση είναι ναι με την επιφύλαξη ότι η υδ+υκ οφείλεται στην κακή αποτύπωση και δεν θίγει δικαιώματα όμορων κλπ κλπ (έρευνα).

Στο ερώτημα γ.,πράγματι τμήματα που δεν κατασκευάστηκαν δεν συνιστούν αυθαιρεσία(απλή αναφορά στην τεχνική έκθεση).

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

να συμπληρώσω Χριστίνα σε αυτό που λές ότι σωστά αναφέρθηκε στις δηλώσεις των άλλων να γραφτεί ο Α/Α που έχει δηλωθεί η ΔΔ ορόφου, να γραφτεί όμως επιπρόσθετα στην τεχνική έκθεση στη δήλωση και το δικαιολογητικό ότι "η διαφ. διαμερισματ. ορόφου δηλώθηκε με την υπ' αριθμ. .................... τάδε δήλωση τακτοποίησης της ".........................................." οριζόντιας ιδιοκτησίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4495/17" να το βλέπει ο όποιος ελγκτής την επόμενη ότι όντως δηλώθηκε η ΔΔ ορόφου 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ενιαία αποθήκη Υπογείου Ορόφου( κατά την Ο.Α.) η οποία στην πραγματικότητα (και στη σύσταση Ο.Ι.) είναι χωρισμένη σε 3 διαφορετικές πάει με διαμερισμάτωση ή με εσωτερικη διαρρυθμιση( αρθρο 100 παρ. 14] ;

Link to comment
Share on other sites

Λόγω 4759;

Παλαιότερα η μη τροποποίηση μηχανολογικών δεν απάλλαζε; Διότι είχα την εντύπωση πως βεβαίωση για συμβόλαιο έβγαινε.

Τώρα δεν υπάρχει απλά η υποχρέωση  ενημέρωσης του σχετικό φακέλου της άδειας κτλ;

Link to comment
Share on other sites

δεν ηταν μονον τα "μηχανολογικα" αλλα και τα υδραυλικα και τα ηλεκτρολογικα..

τεσπα

αυτο για τα " μηχανολογικα"  δεν το αποτολμησε κανενας  για να γλυτωσει 250 συνολικα σε ολους τους ιδιοκτητες...


 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.