Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έντονες πλημμύρες από τις βροχοπτώσεις στη Δυτική Αττική


Engineer

Recommended Posts

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω από όσα διάβασα.

 

Όσον αφορά τα σχόλια για τις ασφαλιστικές και τις αποζημιώσεις, πιστεύω οτι δεν έχουν νόημα καθώς ελάχιστοι εως κανένας θα έχουν προβεί σε ασφάλιση κατοικίας, γενικά ελάχιστοι στην  Ελλάδα προχωρούν σε ασφάλιση ακινήτου, όσοι το έχουν πράξει είναι κυρίως νομικά πρόσωπα και το κάνουν για ειδικής κατηγορίας ακίνητα, επαγγελματικά κτλ.

Τώρα στην περίπτωση που κάποιοι ιδιοκτήτες των επίμαχων περιοχών είχαν προχωρήσει σε ασφάλιση κατοικίας, δεν ξέρω τι καθεστώς επικρατεί με την καταβολή αποζημιώσεων, αλλά γενικώς ισχύει οτι οι ασφαλιστικές κοιτάνε πάντα να κάνουν οτι μπορούν για να μην πληρώσουν και να μην έχουν έξοδα.

 

Για τις ευθύνες τώρα, είμαι 100% απόλυτος οτι φταίει τόσο το κράτος όσο και οι πολίτες. Στα του κράτους τα έχουμε πει πολλές φορές.

 

Στα του πολίτη όμως, για μένα δεν νοείται να πας να αγοράσεις ένα οικόπεδο και να μην κάνεις μια έρευνα για το καθεστώς που υπάρχει, τυχόν περιορισμούς κτλ. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που κληρονόμισες κάτι που μπορεί παλιά να ήταν βοσκότοπος, χωράφι ή κάτι άλλο και ξαφνικά να θες να χτίσεις ακίνητο εκεί, έχω και φίλο μου που οι γονείς του έχτισαν ένα αυθαίρετο στην επαρχία, μου έλεγε οτι είχαν το οικόπεδο κατά 50% ο πατέρας με τον αδερφό του αλλά μια μέρα πήγε ο αδερφός και έχτισε μόνος του καταλαμβάνοντας πάνω από το 50% του οικοπέδου χωρίς να ενημερώσει τον άλλον, επειδή σκόπευε να χτίσει παράνομα και άλλο κτίσμα, έσπευσε και ο άλλος αδερφός και έχτισε γρήγορα την δική του κατοικία για να μην προλάβει να χτίσει όλο το οικόπεδο ο πρώτος.

Στο δεύτερο σπίτι δεν μπήκε καν μηχανικός, το έχτισαν οι οικοδόμοι/μπετατζίδες, τα σίδερα και όλα εμπειρικά. Το αποτέλεσμα, τώρα δεν έχουνε φράγκο για συντήρηση των ακινήτων τα οποία έχουν αρκετές φθορές, είναι τυχεροί που δεν έχει χτυπήσει σεισμός από 5R και άνω τις περιοχές εκεί, να νοικιάσουν δεν μπορούν επίσημα γιατί είναι αυθαίρετα χωρίς άδεια, έτσι καταστρέφονται τα ακίνητα αργά και σταθερά με διάφορες φθορές ενώ γκρινιάζουν και οι δύο για την κρίση και τον ΕΝΦΙΑ.

 

Φυσικά το παραπάνω παράδειγμα δεν αφορά όλους αλλά ένα σημαντικό μέρος που κάπως έτσι έχτιζε σε όλη την Ελλάδα, γενικά δεν αναιρεί ούτε δικαιολογεί το γεγονός οτι πριν δώσεις τα λεφτά σου για κάτι πρέπει να κάνεις έρευνα, να το μελετάς, δεν πας να χτίσεις μέσα ή πολύ κοντά σε ρέμα διακινδυνεύοντας μελλοντικά σημαντική φθορά ή ολική καταστροφή της περιουσίας σου, καλύτερα κράτα τα λεφτά στην άκρη και μείνε στο ενοίκιο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

υπάρχει φωτογραφικό ΦΕΚ για την περιοχή που επιτρέπει την δόμηση. Τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε που ζείτε. Η πρώτη εκτίμηση για τις ζημίες είναι +200εκ και θα αυξηθεί αρκετά διότι υπάρχουν προβλήματα και στα δίκτυα. Τα σπίτια είναι ανασφάλιστα κατά 100%. Τα +1000 οχήματα όμως δεν είναι και εδώ υπάρχουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και προειδοποίηση απο το ΚΕΛΠΝΟ για επικείμενα προβλήματα. Ειναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε την πλήρη εικόνα ενώ πάλι μας τα χαλάει ο καιρός.

Link to comment
Share on other sites

Tetris ενας καθηγητής είπε ότι η λύση είναι πολύ απλή.

Βάζεις μια μπουλντόζα στο ρέμα και ότι βρεί μπροστά της το γκρεμίζεις!!!

 

 

 

οκ

Εντελώς διαφορετικό αυτό που είπες εσύ ότι είπε ο καθηγητής από αυτό που τελικά είπε....

Link to comment
Share on other sites

Γιάννης ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις την ακριβολογία μου. Τελικά τι ακριβώς θα έκανε η μπουλντόζα σύμφωνα με όσα τελικά είπε ο καθηγητής;

Link to comment
Share on other sites

η απάντηση δίνετε στις εικόνες....άρθρα 5 και 12. Ειδικά το 12 ειναι αυτό που πατάνε οι δικηγόροι σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι εικόνες το μόνο που λένε είναι πως δεν καλύπτονται τα παρακάτω εκτός αν αναφέρονται ρητά στους όρους του συμβολαίου....

Άρα όσα αναφέρονται καλύπτονται..

Με το (12) προφανώς θέλεις να πεις ότι τα οχήματα κινούνταν από το νερό... δηλαδή από την πλημμύρα!!! :) την οποία αποζημιώνουν αν υπάρχει ρητά στις καλύψεις του συμβολαίου!!!!!

 

 

 

 

δεν ισχύει ούτε και σε αυτά διότι δεν έχουμε θεομηνία αλλά αμέλεια του κράτους. Θεομηνία νομικά και για το συγκεκριμένο ορίζεται οτι δεν έχει εμφανιστεί ξανά στην κανονιστική ή επιστημονικά αποδεκτή περίοδο επαναφοράς. Επειδή η περιοχή αυτή έχει ξανακάνει βροχές και μάλιστα και μεγαλύτερες απο 80mm δεν έχουμε ορισμό θεομηνίας. 

Επίσης την νομική εξήγηση για το τι είναι θεομηνία δεν είδα....

Και στο ποια είναι η κανονιστικά ή επιστημονικά αποδεκτή (από ποιον? τον κανόνα ή την επιστήμη) περίοδος αναφοράς
 
Link to comment
Share on other sites

Γιάννης ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις την ακριβολογία μου. Τελικά τι ακριβώς θα έκανε η μπουλντόζα σύμφωνα με όσα τελικά είπε ο καθηγητής;

Σημασία έχει ότι παράφρασες τα λόγια αλλάζοντας εντελώς το νόημα της φράσης.

 

Εν πάσει περιπτώσει, στο θέμα δεν υπάρχει εύκολη λύση...Αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα. Πρέπει να πέσει χρήμα, να γίνουν μελέτες, να ανακληθούν και άδειες, να αποδωθούν και ευθύνες, να μπει και η μπουλντόζα σε κάποιες περιπτώσεις και γενικά να ξεκινήσει η οριοθέτηση αλλά και η διευθέτηση όλων των χειμάρρων

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια για να ξεφύγουμε από τα νομικίστικα τερτίπια των ασφαλιστικών στα οποία εντέχνως μας οδηγούν, και να επανέλθουμε στο τεχνικό κομμάτι

1ο δεδομένο: Η ποσότητα του νερού στη λεκάνη απορροής

2ο δεδομένο : Η μορφολογία του εδάφους

3ο δεδομένο : Η υφιστάμενη κατάσταση

Είναι προφανές ότι το μόνο στο οποίο μπορεί να γίνει επέμβαση είναι το τελευταίο

Και η επέμβαση αυτή αφορά είτε στη διευθέτηση-διάνοιξη της κοίτης με καθαίρεση των εντός αυτής κτισμάτων, 

είτε στη μείωση της παροχής των ομβρίων εντός του αστικού ιστού, σε συνδυασμό με, περιορισμένης έκτασης, έργα διευθέτησης εντός κατοικημένης περιοχής

Η πρώτη περίπτωση, λόγω δικαστικών εμπλοκών (και όχι μόνο) είναι πρακτικά μη εφαρμόσιμη 

Η δεύτερη (κι εφόσον οι επεμβάσεις γίνονται σε δημόσιες εκτάσεις) είναι εφικτή. 

Η μείωση της παροχής μπορεί να επιτευχθεί με αντιπλημμυρικά έργα (μικρά ανασχετικά φράγματα)  κατά μήκος των χειμάρρων, κι ενδεχομένως με δημιουργία ταμιευτήρων

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται, καθώς δεν έχω εξειδικευμένες γνώσεις (δομοστατικός)

Κι επειδή είμαστε σε φόρουμ μηχανικών, καλό είναι να εστιάσουμε τη συζήτηση πάνω σε αυτό, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Οποιαδήποτε προσπάθεια εκτροπής της συζήτησης, θεωρώ πως είναι εκ του πονηρού.  

Link to comment
Share on other sites

Αφού αποκλείσαμε το ενδεχόμενο εγκατάλειψης των επίμαχων οικοπέδων για να ξαναγίνουν φυσικά ρέματα, πάμε και βρίσκουμε τη γραμμή που χωρίζει τις δημόσιες από τις ιδιωτικές εκτάσεις και φτιάχνουμε ένα ανάχωμα.

Link to comment
Share on other sites

Δείτε όμως στο παρακάτω βίντεο και την οδική υποδομή. Ο δρόμος αυτός δεν άφηνε περιθώριο για πολλά από τα θύματα.

Και ο δρόμος είναι εκεί και έτσι για πολλά χρόνια. Πάρα πολλά χρόνια.

 

https://www.facebook.com/1429914110395446/videos/1527266330660223/?hc_ref=ARQK0gThRurxOMsZs0KkX51vUOIil0IG4ikRstjUVIpBJoMrVizPpcUkNHLAk4FDSDA

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.