Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 47 - Ν. 4495/17] Αποπεράτωση έργου και σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας


Recommended Posts

Τροποποίηση της υπό στοιχεία οικ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/123669/4743/23-12-2021 «Καθορισμός των στοιχείων των περ. α έως θ της παρ. 4 του άρθρου 47Α του ν. 4495/2017 (Α’ 167), που απαιτούνται για την έκδοση και τον έλεγχο της βεβαίωσης σύνδεσης με το Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας κατά τη διαδικασία ηλεκτροδότησης» (Β’ 6548)

https://www.taxheaven.gr/circulars/40663/ypen-daoka-91887-3161-12-9-2022

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...

Από τη μορφοποίηση του ν4495/17, άρθρο 47 του @kan62 :

Quote

Η οικοδομή ή τμήμα της με αυτοτελή λειτουργία, θεωρούνται περατωμένα, αν υπολείπονται εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται οικοδομική άδεια.

και από την απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/123669/4743:

Quote

γ) Για την περίπτωση οριστικής σύνδεσης/αρχικής ηλε- κτροδότησης κατασκευών ή εγκαταστάσεων οι οποίες δεν έχουν εκτελεστεί με οικοδομική άδεια ή άδεια δό- μησης, αλλά σύμφωνα με άλλη διοικητική πράξη εκτέ- λεσης οικοδομικών εργασιών (όπως έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, έγκριση δομικών κατασκευών κεραίας, κ.α.) υποβάλλεται, πέραν των αναφερόμενων στην παράγραφο α, η πράξη ολοκλήρωσης των εργασι- ών ή το θετικό πόρισμα Ελεγκτή Δόμησης, εφόσον προ- βλέπονται, άλλως Τεχνική Έκθεση αρμόδιου μηχανικού για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Το άρθρο 47 αφορά μόνο περιπτώσεις άδειας δόμησης; Σε περίπτωση εργασιών αλλαγής χρήσης με ΕΕΔΜΚ υπάρχει απαίτηση "περάτωσης", με την έννοια ολοκλήρωσης εργασιών που απαιτούν άδεια, ή αρκεί δήλωση ότι έχουν ολοκληρωθεί μόνο οι εργασίες που περιγράφονται στην ΕΕΔΜΚ; Πχ αν δεν πρόκειται να γίνουν εργασίες θερμομόνωσης μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση σύνδεσης με τα ΔΚΩ;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα, ναι εφαρμόζεται, αν έχεις ξεκινήσει τις εργασίες πριν τον 3/2012 δηλ. είσαι πριν το καθεστώς του ελεγκτή δόμησης τότε ολοκληρώνεις την διαδικασία θεώρησης του στελέχους με τον παλιό τρόπο. Κατόπιν αιτείσαι από το σύστημα οριστική σύνδεση και ανεβάζεις το θεωρημένο στέλεχος από την υπηρεσία.

Edited by akis73
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
On 16/11/2017 at 12:33 ΠΜ, danaikaterina said:

Στο παρόν νήμα θα συζητούνται θέματα σχετικά με την αποπεράτωση ενός έργου και τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας του Άρθρου 47 του Ν. 4495/17.

 

Μετά την τελευταία αυτοψία από τον Ελεγκτή Δόμησης και αφού εκδοθεί το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) από τον ενεργειακό επιθεωρητή, εφόσον απαιτείται σύμφωνα με το ν. 4122/2013, εκδίδεται από την Υ.ΔΟΜ. το Πιστοποιητικό Ελέγχου Κατασκευής (Π.Ε.Κ.) και ενημερώνεται ηλεκτρονικά το τοπικό Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος και ο κύριος του έργου για να διατυπώσει τυχόν αντιρρήσεις. Μετά την έκδοση του Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής, για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη αίτηση στην Υ.ΔΟΜ., η οποία ελέγχει τα αποδεικτικά καταβολής των οφειλόμενων εισφορών υπέρ του Δημοσίου και ΕΦΚΑ και το αποδεικτικό καταβολής της συμφωνηθείσας αμοιβής επίβλεψης και θεωρεί την οικοδομική άδεια. Η οικοδομή ή τμήμα της με αυτοτελή λειτουργία, θεωρούνται περατωμένα, αν υπολείπονται εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται οικοδομική άδεια. Θεώρηση της οικοδομικής άδειας μπορεί να γίνει και για περατωμένο τμήμα της οικοδομής, εφόσον αποτελείται από χώρους με αυτοτελή λειτουργία. Μετά τη θεώρησή της για σύνδεση με τα δίκτυα, η

οικοδομική άδεια παύει να ισχύει για το τμήμα το οποίο αποπερατώθηκε.

Πως αποδεικνύεται η καταβολή των οφειλόμενων εισφορών υπέρ ΕΦΚΑ; Παλιά αρκούσε η ασφαλιστική ενημερότητα του έργου. Τώρα ζητούν κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
On 12/16/2022 at 11:00 AM, akis73 said:

Καλημέρα, ναι εφαρμόζεται, αν έχεις ξεκινήσει τις εργασίες πριν τον 3/2012 δηλ. είσαι πριν το καθεστώς του ελεγκτή δόμησης τότε ολοκληρώνεις την διαδικασία θεώρησης του στελέχους με τον παλιό τρόπο. Κατόπιν αιτείσαι από το σύστημα οριστική σύνδεση και ανεβάζεις το θεωρημένο στέλεχος από την υπηρεσία.

Καλησπέρα συνάδελφε,

για την έκδοση της βεβαίωσης σύνδεσης με δίκτυα (οριστικής σύνδεσης/αρχικής ηλεκτροδότησης) από e-adeies, με έκδοση αδείας από e-adeies με τον νεο τρόπο έκδοσης αδειών, τι ανεβάσουμε στο πεδίο θεώρηση οικοδομικής αδείας? Την τελευταία άδεια με την θεώρηση του e-adeies (έγκυρο αντίγραφο)? Δεν απαιτείται η επίσκεψη στην πολεοδομία για θεώρηση του στελέχους, Σωστά?

Edited by kosbar
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σωστά δεν χρειάζεται να  πας επί τόπου αλλά θα ανεβάσεις στο σύστημα όλα τα σχετικά, ήτοι στέλεχος, πόρισμα ΕΔ, ΠΕΚ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα! Εάν δεν ολοκληρωθεί ολόκληρη η οικοδομή αλλά τμήμα της με αυτοτελή λειτουργία, πως υπολογίζουν στην πολεοδομία το ποσοστό αμοιβής επίβλεψης για το αποπερατωμένο τμήμα, το ΣΔΑ και τα ένσημα για την τελική θεώρηση και σύνδεση με δίκτυα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.