Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα κλιμακοστάσια στο Σ.Δ. μετράνε μόνο όσα κατασκευάζονται;


Recommended Posts

Ναι, έχει πληρώσει παράβολο και είμαστε στη φάση της έκδοσης οικοδ. αδείας, όπως σωστά κατάλαβε ο core Members.

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

σε νεο κτίριο μεζονετα το κλιμακοστασιο μετρά στην δόμηση.πιστεύω βάση αρθρου 11 παρ. 6δ ΝΟΚ δεν μετραει επειδή θεωρείται υποχρεωτικο. (το κτιριο αποτελείτε απο πιλοτι,ισογειο, οροφο. με βαση το ΓΟΚ θα μετρουσε 2 φορες)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σε άδεια του '89 2όροφης οικοδομής εντός σχεδίου, προβλεπόταν εξωτερικό κλιμακοστάσιο το οποίο δεν είχε μετρήσει ούτε στη δόμηση ούτε στη κάλυψη. Καταρχήν αυτό είναι σωστό? Επειδή κάνω τακτοποίηση Ν4495 για την εν λόγω οικοδομή, θέλω να σιγουρευτώ αν η μετατροπή του σε κλειστο πρέπει να αποδοθεί και στη κάλυψη και στη δόμηση βάσει με όσα ισχυαν κατά το έτος έκδοσης της άδειας.

Στο οικόπεδο αν σήμερα εκδοθεί νέα άδεια προσθήκης, το κλειστό κλιμακοστάσιο δεν θα το μετρήσω στη δόμηση παρά μόνο στη κάλυψη, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, the_topo said:

...εξωτερικό κλιμακοστάσιο το οποίο δεν είχε μετρήσει ούτε στη δόμηση ούτε στη κάλυψη.....

.....με όσα ισχυαν κατά το έτος έκδοσης της άδειας....

Άδεια του 89 πήγε με ΓΟΚ 85.... έχει υποχρεωτικά Διάγραμμα Κάλυψης.

Τσεκάρεις λοιπόν αν στο Διάγραμμα Κάλυψης μέτρησε σε ΣΔ και σε ΣΚ.... αν δεν μέτρησε και τώρα είναι κλειστό έχεις υπέρβαση Δόμησης και Κάλυψης....

Δεν αφορά εσένα αν η άδεια έχει ή όχι σφάλματα (εκτός από καραμπινάτες περιπτώσεις) .... βασικά πας και ελέγχεις ότι είναι καθ υπέρβαση της Άδειας

 

Υ.Γ.

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο στο ΔΚ να δεις υπολογισμό επιφανειών για το κλιμακοστάσιο αλλά να αναγράφει ότι αφορά ο υπολογισμός αυτός τον έλεγχο των Φορολογικών με τις αμοιβές κλπ.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ευχαριστώ.

Δηλαδή βάσει ΓΟΚ 85 το κλιμακοστάσιο μετρούσε σε δόμηση και κάλυψη κανονικά? Είτε ήταν ανοικτό είτε κλειστό?

Η άδεια το προέβλεπε ανοικτό, ίσως γι αυτό να μην το είχε συνυπολογίσει στη δόμηση/κάλυψη? 

Αν η οικοδομή έχει Σ.Ο.Ι. πως τα χρεώνω? Έχω ένα διαμέρισμα ανά όροφο με κοινό κλειστό κλιμακοστάσιο.

Επιφάνεια κλιμακοστασίου και στο ισόγειο και στο 1ο όροφο ως ΥΔ αλλά ταυτόχρονα και ΥΚ? Δεν χρεώνεται διπλά έτσι? Ή λάθος τα λέω?

 

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

Οι υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης είναι συντελεστές για τον προσδιορισμό του προστίμου της αυθαιρεσίας. Κάθε κατασκευή εξετάζεται αυτοτελώς ως προς τις υπερβάσεις της ώστε να υπολογιστεί το σωστό πρόστιμο.

Δηλαδή:

  • Στο ΔΚ των αυθαιρέτων θα υπολογιστεί 2 φορές η υπέρβαση κάλυψης.
  • Σε ΔΚ για οικοδομική άδεια θα υπολογιστεί μία φορά (κατά ΝΟΚ).
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@the_topo Στην τακτοποίηση μετράμε υπέρβαση δόμησης, όχι συντελεστή δόμησης... αυτόν τον παίρνουμε έτοιμο από το διάγραμμα κάλυψης της άδειας. Τα πράγματα είναι πιο απλά απ' ότι νομίζουμε πολλές φορές. 

Οι τακτοποιήσεις βασίζονται στον ν. 4495/17, όχι στον ΝΟΚ.

Κλιμακοστάσιο ανοιχτό που δεν είχει μετρήσει σε κάλυψη/δόμηση και έκλεισε θα πάει ως υπέρβαση κάλυψης/δόμησης σε όλο το εμβαδόν του και μαζί και με οποιοδήποτε άλλο τμήμα κατέληξε από ανοιχτό να είναι κλειστό, π.χ. τα πλατύσκαλα.

Και δυστυχώς ναί η ΥΚ χρεώνεται διπλά γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος... Εκτός και αν δηλώσεις το ισόγειο με ΥΚ και τον 1ο χωρίς ΥΚ ... Αλλά αυτό δεν το αναφέρει πουθενά στον νόμο, θα πρέπει να πάρεις εσύ την ευθύνη. Υποτίθεται γι' αυτό έχει και το κουτάκι επιφάνειας υπέρβασης κάλυψης (???) Δεν μας εξήγησε ποτέ κανείς!

Το κλιμακοστάσιο όμως δεν είναι κοινόχρηστο ?? Πώς προέκυψε να το τακτοποιήσουν?? Συνήθως όταν υπάρχει ΠΣΟΙ ασχολούνται μόνο με τα διαμερίσματα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

16 λεπτά πριν, ppanag said:

....Και δυστυχώς ναί η ΥΚ χρεώνεται διπλά γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος... Εκτός και αν δηλώσεις το ισόγειο με ΥΚ και τον 1ο χωρίς ΥΚ ...

Αν στο ακίνητο υφίσταται ΣΟΙ η ΥΚ που λες χρεώνεται τόσες φορές, όσα και τα διαφορετικά επίπεδα! Αν δεν υφίσταται ΣΟΙ αρκεί μια φορά.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.