Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος Μηχανικός? Ρώτησε εδώ… άφοβα!


Recommended Posts

5 ώρες πριν, dimkont said:

Η πλάκα έπεσε το 2018 οταν ξεκίνησε και η κατασκευή του ακινήτου......

άρα άδεια κατεδάφισης ....

7 λεπτά πριν, avgoust said:

....Μήπως μπορεί τουλάχιστον να γλυτώσει το μεγάλο πρόστιμο με εφαρμογή του αρθρου 94 παρ. 3 του Ν4495 και οικειοθελή κατεδάφιση εντός 30 ημερών ?...

τσέκ και αν έχει την δυνατότητα με τους χρονικούς περιορισμούς για αυτό.

 

τσεκ και ΕΦΚΑ πως να μη φάει κι από εκεί πρόστιμο τα επόμενα χρόνια.

Φρόντισε να πληρωθείς προκαταβολικά για την έρευνα και κάθε ενέργεια που κάνεις διότι τα αποτελέσματα δεν θα του δίνουν χαρά....

Φρόντισε όπου βάλεις την υπογραφή σου να το έχεις τσεκάρει με προσοχή. Όποιος τον κυνηγάει θα συνεχίσει να να το κυνηγάει με επίθεση σε εσένα που θα είσαι ο Μηχανικός που υπογράφει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 136
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις!!

 

Παράθεση

avgoust

Μήπως μπορεί τουλάχιστον να γλυτώσει το μεγάλο πρόστιμο με εφαρμογή του αρθρου 94 παρ. 3 του Ν4495 και οικειοθελή κατεδάφιση εντός 30 ημερών

Δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, έχουν παρέλθει απο την γνωστοποίηση της ΥΔΟΜ σχεδόν 8 μήνες...

Παράθεση

Didonis

Φρόντισε να πληρωθείς προκαταβολικά για την έρευνα και κάθε ενέργεια που κάνεις διότι τα αποτελέσματα δεν θα του δίνουν χαρά....

Όπως και έπραξα! Αν και ο ίδιος εχει καταλάβει οτι πιθανόν δεν υπάρχει λύση!

 

Παράθεση

Didonis

Φρόντισε όπου βάλεις την υπογραφή σου να το έχεις τσεκάρει με προσοχή. Όποιος τον κυνηγάει θα συνεχίσει να να το κυνηγάει με επίθεση σε εσένα που θα είσαι ο Μηχανικός που υπογράφει.

Συνάδελφε έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό το κομμάτι! Δυστυχώς δεν έχουμε μονο να τετραγωνίσουμε τον κύκλο με τέτοιες υποθέσεις αλλα έχουμε και τις επιθέσεις ''συναδέλφων''.

 

Συνεπώς εαν κατάλαβα σωστά απο τις απαντήσεις σας ως μοναδική πιθανή λύση ειναι να αγοράσει τα όμορα γήπεδα με σκοπό την δημιουργία οικοπέδου, εαν ναι, στην περίπτωση που ο δρόμος ειναι χαρακτηρισμένος ως αγροτικός;; Διότι ναι, βρίσκετε έκτος σχεδίου και οικισμού!

Link to comment
Share on other sites

Έχει αρκετά παραθυράκια για το τι είναι ο δρόμος μπροστά, αλλά δες στην αρχική σελίδα του φόρουμ έγινε σήμερα μια ανάρτηση για την εκτός σχεδίου, αν και απο οτι είδα είσαι στην Θάσο π σημαίνει οτι δυσκολα έχει αναγνωριστεί δρόμος στα ελληνικά νησιά. 

Edit: είμαι αρκετά σίγουρος ότι ο αγροτικός δρόμος δεν πληρεί τις απαιτήσεις έχε το νου σου, ψάξτο αρκετά καλά τι είναι ο δρόμος και αν σε καλύπτει.

Edited by Nicolas Salvadore
λεπτομέρεια που είδα οτι επισήμανε ο συνάδελφος.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 8/1/2024 at 12:35 ΜΜ, ppanag said:

Για να αναλάβεις ευθύνη μιας συγκεκριμένης μελέτης θα πρέπει να γίνει δήλωση ανάθεσης της μελέτης αυτής και να συντάξεις δήλωση ανάληψης της μελέτης αυτής είτε κατά ποσοστό, είτε για ολόκληρη τη μελέτη ανάλογα με την δήλωση ανάθεσης. Στη συνέχεια φυσικά και θα πρέπει να σφραγίσεις τα τεύχη και τα σχέδια, το οποίο είναι τυπική υποχρέωση του μελετητή και αποτελεί στοιχείο πληρότητας, το οποίο ελέγχει με ευθύνη του ο διαχειριστής της αίτησης της άδειας (Η ΥΔΟΜ θα ελέγξει σε περίπτωση καταγγελίας).

Εσύ έχεις ανάθεση για τη μελέτη ή απλά συμμετέχεις στην μελετητική ομάδα και σφραγίζουν άλλοι ??

 

Καλημέρα και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Εγώ έχω παραχωρήσει το πτυχίο στην εταιρεία, δεν έχω συγκεκριμένη ανάθεση για την μελέτη ούτε φαίνεται η δική μου σφραγίδα κάπου στην μελέτη, ούτε το όνομά μου στην ομάδα έργου για να κάνω αποδοχή μέλους κτλ. Οι δηλώσεις ανάληψης (μελέτη + επίβλεψη) υπογράφονται όλες από τον νόμιμο εκπρόσωπο.

Link to comment
Share on other sites

@CivRun Άρα δεν αναλαμβάνετε και καμία ευθύνη. Εσείς απλά λογοδοτείτε στους εργοδότες σας και κρίνεστε απο αυτούς, αποκλειστικά για την εργασία που σας έχουν αναθέσει και τίποτα άλλο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 8/1/2024 at 1:20 ΜΜ, dimkont said:

Καλημέρα σας συνάδελφοι και καλή χρονιά, ως νέος μηχανικός αντιμετωπίζω μια υπόθεση εξ ολοκλήρου αυθαίρετης κατοικίας συνολικού εμβαδού 99,28 τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 1326,00 τ.μ. Στην αναφερόμενη κατασκευή με έτος κατασκευής μετά 2018, συνάδελφος προχώρησε σε υπαγωγή με τον Ν.4495/2017 και δήλωση στην κατ. 5. Ο ιδιοκτήτης στην συνέχεια πλήρωσε τα ποσοστά ανταπόδοσης όπως και το πρόστιμο. Στην συνέχεια, απο την αρμόδια ΥΔΟΜ πραγματοποιήθηκε αυτοψία οπου και διαπιστώθηκε το σφάλμα του συναδέλφου καθώς και ενημερώσαν τον ιδιοκτήτη οτι σε αυτη την περίπτωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τακτοποίηση αυθαίρετου οπως και του επέβαλαν πρόστιμο. Γνωρίζετε πως μπορεί να επιλυθεί αυτή η υπόθεση ή πως πρέπει να κινηθώ ως μηχανικός; Μιλώντας με την αρμόδια ΥΔΟΜ, μου ανέφερε οτι δεν μπορεί να γίνει κάτι σε αυτή την περίπτωση πέρα απο κατεδάφιση. Παρακαλώ τα φώτα σας!!

 

Καλησπέρα σας,

Για αυθαίρετες κατασκευές μετά το 2011 ακολουθείται η διαδικασία 'νομιμοποίησης' και στην συνέχεια βγάζετε άδεια εκτέλεσης εργσιών για την κατεδάφιση του. Πληρώνετε ένα τελικό πρόστιμο 500€ στην εφορία και τέλος. Αν θέλετε λεπτομέρειες για τα βήματα των διαδικασιών ενημερώστε με. Είναι απλή διαδικασία.

 

Link to comment
Share on other sites

Πώς να μην το κατεδαφίσει λέει. Ψάξτε καλά το νομικό μέρος της αυθαιρεσίας μήπως και ξεχάσατε κάτι (συμβαίνει συχνά). Αλλιώς κατεδάφιση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας,

ειμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας. Σε γήπεδο 10 στρεμ. εκτός σχεδίου μου ζητήθηκε να γίνουν εργασίες  εξυγίανσης στον περιβάλλοντα χώρο και επειδή υπάρχουν κτήρια εντός του οικοπέδου να στρωθούν οι ήδη διαμορφωμένοι χώροι με 3α και πίσσα.

Επίσης εντός του γηπέδου υπάρχουν οικίες που έχουν μπεί στον νόμο των αυθαιρέτων και σε δεύτερο χρόνο  θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές.

Τι διαδικασία αδειοδοτησης πρέπει να ακολουθήσω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους,

Νέος μηχανικός, πρώτη υπόθεση, και αντιμετωπίζω τα εξής σε διωροφο κτίριο με διαφορετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες, ένα μόνο ιδιοκτήτη, και κύρια χρήση κατοικία:

1. Ο ιδιοκτήτης καθαίρεσε νόμιμη (βάσει άδειας) κυκλική μεταλλική σκάλα που ξεκινούσε απο τον ακάλυπτο και κατέληγε στο δώμα.

2. Καθαίρεσε λεβητοστασιο  με επιφάνεια 4.33 μ2 (ρυθμισμένο με ν.4495/2017 και εξωφλημένο απο προηγούμενο ιδιοκτήτη) και τη δεξαμενή πετρελαίου.

Και οι δυο καθαιρέσεις έγιναν το 2020. Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να νομιμοποιήσει την υφιστάμενη κατάσταση, δηλαδη να νομιμοποιήσει τις δύο κατεδαφίσεις.

Οι ερωτήσεις μου ειναι οι παρακάτω:

1. Πως ενημερώνω την ΥΔΟΜ να κάνει αυτοψία και να βεβαιώσει πρόστιμο έτσι ώστε να μπορέσουμε μετά να το αποδεχτούμε και να προχωρήσουμε σε άδεια νομιμοποίησης?

2. Ποιά διαδικασία αδειοδότησης ακολουθώ για τη νόμιμη κυκλική μεταλλική σκάλα? Κανονική άδεια κατεδάφισης μέσω του e-αδειες επιλέγωντας "Νομιμοποίηση"? Χρείαζεται προέγκριση ή βεβαίωση όρων δόμησης ή προχωράω κατευθείαν στην άδεια νομιμοποίησης κατεδάφισης χωρίς προγενέστερη πράξη?

3. Για να νομιμοποιήσω το ρυθμισμένο λεβητοστάσιο ακολουθώ την ίδια διαδικασία ή μπορώ να πάω με έγκριση εργασιών? Υπάρχει η δυνατότητα έγκρισης εργασιών για τη νομιμοποίηση εργασιών που έχουν ήδη γίνει? Η απομάκρυνση της δεξαμενής πετρελαίου πρέπει να δηλωθεί κάπως?

4. Πως επικοινωνούμε με την ΥΔΟΜ για τυχόν ερωτήσεις? Βλέπω συχνα στο Forum ότι συνάδελφοι επικοινωνούν με την ΥΔΟΜ για διευκρινίσεις. Αυτό γίνεται συνήθως τηλεφωνικά, με ραντεβού, ή μέσω mail? Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για την ΥΔΟΜ Αθηναίων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια μπορείται να μου προσφέρετε.

Edited by GP80
typo
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.