Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι μας κι ο καθένας μας "...όπως στρώνει κοιμάται"!

Δημοσιεύτηκε
6 λεπτά πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι μας κι ο καθένας μας "...όπως στρώνει κοιμάται"!

σ αυτό συμφωνώ μαζί σου.... και ευτυχώς έχω ύπνο υπέροχο 

παμ για άλλα..... 

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Μου ζητήθηκε από συμβολαιογράφο να εκδώσω ΗΤΚ για αποδοχή κληρονομιάς, ύστερα από διαθήκη. Δηλώνω ως υπόχρεο τον κληρονόμο βάσει διαθήκης, όπως και στην ρύθμιση του 4495/17;

Δημοσιεύτηκε

Δεν υφίσταται υποχρέωση από το νόμο για έκδοση ΠΠΗΤΚ σε πράξη αποδοχής κληρονομιάς. Πρώτα θα γίνει η αποδοχή και θα μεταγραφεί και μετά θα τακτοποιήσεις και θα εκδόσεις ΗΤΚ/ΠΗΤΚ. Εξυπακούεται όμως ότι θα πρέπει το ακίνητο να αποτυπωθεί σωστά, ώστε αφενός να καταχωρηθούν σωστά τα Ε9 του κληρονομούμενου και να εκδοθούν τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ πενταετίας, αφετέρου, όταν θα γίνει η πράξη αποδοχής να έχεις έτοιμα σχέδια και εμβαδά και να υποβάλεις δήλωση υπαγωγής και να εκδόσεις ητκ. 

• Like 1
Δημοσιεύτηκε

Το γνωρίζω ότι δεν υπάρχει υποχρέωση και η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει ξαναζητηθεί, αλλά η συμβολαιογράφος μου είπε θέλει και ΗΤΚ για την αποδοχή. 

Δημοσιεύτηκε

Για την αποδοχή δεν απαιτείται.

Για να επιμένει o συμβολαιογράφος, πιθανότατα να θέλει να κάνει ταυτόχρονα και δεύτερη πράξη (πχ μεταβίβαση ποσοστού).

• Like 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Η συμβολαιογράφος μπορεί να λέει ό,τι θέλει... Δεν πληρώνει τίποτα!

Εσύ όμως για να εκδώσεις Πιστοποιητικό ΗΤΑ θέλεις ιδιοκτήτη! Και χωρίς να σου προσκομίσει ο ιδιοκτήτης τον τίτλο του (μεταγεγραμμένη αποδοχή κληρονομιάς) σηκώνεις τα χέρια ψηλά!

Υ.Γ. Ό,τι άλλο κι αν θέλει να κάνει....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
7 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Η συμβολαιογράφος μπορεί να λέει ό,τι θέλει... Δεν πληρώνει τίποτα!

Εσύ όμως για να εκδώσεις Πιστοποιητικό ΗΤΑ θέλεις ιδιοκτήτη!

Συμφωνώ απολύτως, όπως το ίδιο αναφέρω και παραπάνω. Να του εξηγήσει λοιπόν η συμβ/φος σε ποιο νόμο βασίζεται και το ζητάει. Κάποτε πριν χρόνια υπήρξε αντίστοιχη περίπτωση και επέμεινα. Τελικά η πράξη μεταγράφηκε κανονικά ως έπρεπε χωρίς την έκδοση βεβαίωσης. Να προσέξει ο συνάδελφος να μην κάνει χατήρια συμβ/φων.

• Like 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.