Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλημερα.
Εχω μια περιπτωση μονοκατοικιας με υπογειο. Προφανως δεν υπαρχουν συστασεις κλπ.
Στα πλαισια εκδοσης της αδειας , δεσμευτηκε με την γνωστη συμβολαιογρφικη πραξη , η μια υποχρεωτική  θεση σταθμευσης στο υπογειο.

Οποτε εχω εναν υπογειο αποθηκευτικο χωρο εστω 100μ2 , σε ενα σημειο του οποίου  εχει δεσμευθει ενα περιγραμμα 12μ2 ως θεση σταθμευσης.

Αυτη πως μπαινει στην ΗΤΚ ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 389
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα. Κατά τη γνώμη μου το πιο απλό και σαφές θα ήταν να καταχωρήσεις κανονικά την επιφάνεια του υπογείου έστω 100 τμ και στα σχόλια να αναφέρεις ότι τμήμα της ελεύθερης επιφάνειάς του έχει δεσμευτεί συμβολαιογραφικά (αναφέρεις το συμβόλαιο) για χρήση θέσης στάθμευσης.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, getsakna said:

Ακριβώς! Αυτό μου είπαν και από το ΤΕΕ. Αν και αυτοί δεν είναι σίγουροι για όλες τις περιπτώσεις αλλά η λογική είναι αυτή..

 

Η τροποποίηση απαιτεί πάλι 4 Ητκ και μια τελική-οριστική που θα δείχνει την σημερινή κατάσταση και την οποία θα χρησιμοποιήσεις στην τροποποίηση 

Μήπως θα μπορούσε να εφαρμόσει η σύνταξη μόνο μιας ΗΤΚ για το υφιστάμενο διαμέρισμα (αναφέρομαι στην ερώτηση της Χάιδως) και να γραφτεί στα σχόλια ότι η ΗΤΚ ισχύει υπό την προϋπόθεση της μεταγραφής τροποποίησης της ΠΣΟΙ ώστε να μην μπλέχουμε με περιττές ΗΤΚ σε ιδιοκτησίες που έπαυσαν να ισχύουν και αυτές ισχύουν μόνο θεωρητικά στα συμβόλαια; Αν δεν κάνω λάθος οι συμβολαιογράφοι εδώ και καιρό αυτή την μέθοδο προκρίνουν και για μένα μοιάζει σαν μια κάποια λύση, καθώς ακόμη και να κάνει κανείς 4 ΗΤΚ (για τις άλλοτε 4 αποθήκες Ο.Ι)  και πάλι σωστές δεν είναι αφού αυτές οι αποθήκες, τοις πράγμασιν δεν υφίστανται πλέον. Προτείνω στη συναδέλφισσα @χαιδω να συζητήσει το θέμα με την συμβολαιογράφο πριν την τελική της απόφαση. 

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις τις αχρείαστες ΗΤΚ και μετά αφου κάνεις την τελική-σωστή-πραγματική, τις αρχειοθετεί το ΤΕΕ. Όπως λέει η ερ/απ 27. Και οι συμβ/φοι συμφωνούν με αυτό. Αν καταφέρει πάντως η συναδέλφισσα και κάνει κάτι  διαφορετικό να μας ενημερώσει να γνωρίζουμε και μεις..

Edited by getsakna
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα μου επιτρέψεις να διαφοροποιήσω τη θέση μου υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα γίνει δεκτό και από την συμβολαιογράφο της υπόθεσης. Τονίζω το παραπάνω ότι ακόμη και να κάνει κανείς τις 4 "άχρηστες" ΗΤΚ ούτε αυτές είναι σωστές καθώς οι αρχικές Ο.Ι έχουν συνενωθεί και η χρήση άλλαξε σε κατοικία.  Επομένως, εκτιμώ ότι οι συμβολαιογράφοι είναι αυτοί που για δικό τους συμφέρον φυσικά, έχουν "πετάξει" τις περιττές ΗΤΚ. Αυτά από μένα. Σ

Link to comment
Share on other sites

Δηλ. οι 4 ΗΤΚ θα είναι οι αποθήκες άρα βάζω ότι έχει η  άδεια (άρα λανθασμένες αν κατάλαβα καλά) και στην τελική βάζω την αλλαγή χρήσης σε κατοικία, τα σωστά τ.μ. με τις ΥΔ και ΥΚ δηλ όλα όσα θα έκανα αν δεν υπήρχε η σύσταση

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

@χαιδω  Όπως ήδη διάβασες στην συζήτηση που είχαμε, η δική μου πρόταση είναι να συνεννοηθείς πρώτα με την συμβολαιογράφο για το αν δέχεται να συντάξεις μόνο μια ΗΤΚ που θα αφορά μόνο το υφιστάμενο διαμέρισμα, αυτό δηλαδή που δημιουργήθηκε από την συνένωση των τεσσάρων αποθηκών και εξαιτίας της όποιας άλλης επέκτασης. Αν δεν γίνεται αποδεκτό τότε θα εφαρμόσεις την γνωστή (περιττή κατά την τεχνική μας γνώμη) κάνοντας 4 ΗΤΚ για τις θεωρητικές οριζόντιες που πλέον δεν υφίστανται και στη συνέχεια θα κάνεις και μια για την συνενωμένη υφιστάμενη κατοικία και όταν το συμβόλαιο μεταγραφεί θα πας και θα αιτηθείς αρχειοθέτηση των τεσσάρων ητκ και θα προβείς σε τροποποίηση της ΗΤΚ για το υφιστάμενο διαμέρισμα προκειμένου να συμπληρώσεις τα νέα στοιχεία της τροποποίησης σύστασης. Μίλησε πρώτα με συμβολαιογράφο.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω μια περίπτωση όπου η αρχική οικοδομική άδεια προέβλεπε 10τμ ημιυπαιθριους εκ των οποίων κλείστηκαν τα 5.

Καταχωρώ όπως δείχνω παρακάτω, είναι σωστό? Επίσης χρειάζεται να δηλώσω τους ανοιχτους εξώστες σαν λοιπους χώρους?

  ΚΥΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ  ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ 
Ο.Α. 50   10
3843/10 5   -5
ΣΥΝΟΛΟ 55 0

5

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.