Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Γειά σου, προσωπικά την τρύπα της σοφίτας δεν θα την αφαιρούσα και το πάχος της μόνωσης θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται.

Edited by akis73
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 354
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@HAROUL Συμφωνώ με τον Άκη. Θα βάλεις την επιφάνεια της σοφίτας χωρίς αφαίρεση και μάλιστα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να έχεις και τη σκάλα μέσα. Οπότε, επειδή η σκάλα σε προβολή αντιστοιχεί στις διαστάσεις της οπής, μπορείς να γυρίσεις τη δήλωση πίσω και αφενός να προσθέσεις στην ΥΔ το τμήμα αυτό, αφετέρου να συμπληρώσεις την Τ.Ε της δήλωσης. Στα πλαίσια της ΗΤΚ δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα. 

Το δεύτερο ερώτημα με την εξωτερική μόνωση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Λογικά έχεις άδεια βάσει ΝΟΚ και μάλλον η μόνωση δεν έχει προσμετρήσει στο Σ.Δ. Το πιθανότερο είναι και στη σύσταση να έχει γίνει το ίδιο.  Θα μπορούσες στις καταχωρήσεις στις επιφάνειες της ΗΤΚ τους χώρους χωρίς την επιφάνεια της εξωτερικής μόνωσης, αναγράφοντας και στα σχόλια (πλεοναστικά) τις επιφάνειες που προκύπτουν βάσει της μόνωσης επισημαίνοντας ότι στην τάδε Ο.Α βάσει των διατάξεων του ΝΟΚ δεν προσμέτρησαν στον Σ.Δ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παρατηρήσατε ότι

ναι μεν η  Η.Τ.Κ. αντικαθιστά την βεβαίωση μεταβίβασης του άρθρου 83, αλλά από την άλλη δε η ίδια (δηλ η Η.Τ.) δεν περιλαμβάνει την παρ 2 του άρθρου 81 κατά το οποίο

2. Δεν συνιστούν αυθαίρετη κατασκευή και δεν καταγράφονται ως παραβάσεις κατά τον έλεγχο:

α) οι αποκλίσεις των διαστάσεων του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του ύψους αυτού και του ύψους ορόφου, έως δύο τοις εκατό (2%) συνολικά από τις αναγραφόμενες στο διάγραμμα κάλυψης/δόμησης της οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης, μετρούμενες σε διαστάσεις κτίστη (φέρων οργανισμός και στοιχεία πλήρωσής του, χωρίς επιχρίσματα επενδύσεις), εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι του σχεδίου πόλεως,

Δεν θα έπρεπε όμως?

Επομένως τι κάνουμε αν έχουμε υπερβάσεις αυτού του τύπου??

Πως κλείνουμε τις διαφορές πραγματικών  τ.μ και Ο.Α??

Οι συμβ/φοι ποια τ.μ της ιδιοκτησίας είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν στα  στα συμβόλαια??

των σχολίων της Η.Τ. ή της Ο.Α και ποιος το καθορίζει??

edit

Αν και τώρα παρατήρησα ότι τελικά  στο επίσημο Π.Π  έχει την παραγ 2/άρθ 83  (και δεν υπάρχει στην πρόχειρη Η.Τ) το τελευταίο ερώτημα σχετικά με τους Συμβ/φους παραμένει

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Βασίλη, μην ασχολείσαι με σαχλαμάρες του συστήματος του ΤΕΕ...

Link to comment
Share on other sites

On 12/6/2023 at 2:10 ΜΜ, Κώστας Μπενίσης said:

Καλησπέρα,

Έχω περίπτωση διώροφης οικοδομής (χωρίς οριζόντιες ιδιοκτησίες) η οποία έχει δηλωθεί στον Ν.1337. Τα εμβαδά των ορόφων στη δήλωση διαφέρουν απο τα εμβαδά που μέτρησα εγώ σήμερα. Τι δηλώνω στις επιφάνειες; Οι μετρήσεις που έκανα σήμερα δεν αφορούν κάποια πράξη. Βάζω τα τ.μ. του 1337 στην αναλογη πράξη, και τις επιφάνειες που ισχύουν σήμερα τις γράφω στην τεχνική έκθεση; 

Εdit: Τα έμβαδα που βγάζω απο τις σημερινές μετρήσεις είναι μικρότερα από εκείνα που είχαν δηλωθεί στον Ν.1337 τότε.

Mήπως έχετε κάποια σύμβουλη για την ερώτηση μου;

Link to comment
Share on other sites

Σου προκύπτουν δηλαδή υπερβάσεις; το μετράς μικρότερο; Στην περίπτωση που σου έχει προκύψει το κτίσμα μεγαλύτερο από όσο ήταν δηλωμένο στον Ν1337, θα πρότεινα τις διαφορές που σου προκύπτουν, να τις δηλώσεις στον Ν.4495/17 και έπειτα στην ταυτότητα θα περάσεις δύο πράξεις, μία του Ν.1337 και μία του Ν.4495/17.

Link to comment
Share on other sites

@ΚΑΝΑ} Στο συμβόλαιο αναφέρονται τα τ.μ. της ο.α., γιατί το νόημα της ανεκτής απόκλισης είναι ότι δεν χρήζει διόρθωσης το εμβαδόν όταν η απόκλιση των μετρήσεων είναι εντός της ανοχής.

@Κώστας Μπενίσης} Πόσο μικρότερη είναι η επιφάνεια βάσει της δικής σου αποτύπωσης;

Edited by Decision_Maker
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν υπερβάσεις, το αντίθετο. Στον Ν.1337 είχαν δηλωθεί κύριοι χώροι 90 τ.μ. ισόγειο και 93,30 τ.μ. στον Α' όροφο. Εγώ σήμερα τα βγάζω 77,50 τ.μ. και 85 τ.μ. αντίστοιχα. Εφόσον τα τετραγωνικά σήμερα είναι μικρότερα από αυτά που δηλώθηκαν τότε, προφανώς δεν απαιτείται εκ νέου τακτοποίηση (4495). Στην ΗΤΚ δήλωσα την πράξη α' και β' φάσης νομιμοποίησης με τον 1337, και έβαλα στις "Επιφάνειες" 90 τ.μ. και 93,30 τ.μ. ανά όροφο.

Τα σωστά τετραγωνικά, όμως, πού να τα δηλώσω και πώς; Να τα κάνω σχόλια; Να τα γράψω στην Τ.Ε.; Μήπως να βάλω στις Επιφάνειες τα σωστά εμβαδά, κι ας μην προκύπτουν απο την ανάλογη πράξη; Δεν μου είχε ξανατύχει τέτοια ταυτότητα και δεν ξέρω ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τη διαχειριστώ.

Link to comment
Share on other sites

καλημέραΚώστας Μπενίσης

Θα μπορούσες να τα περιγράψεις στα σχόλια αλλά το κακό είναι 

1. ότι τα σχόλια δεν φαίνονται στην Η.Τ.Κ και

2. αλλά ακόμη και αν φαίνονταν ο Συμβ/φος ποια τ.μ είναι υποχρεωμένος να γράψει?? (όπως ήδη ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμά μου) 

image.thumb.png.9e2aa9898195344678e52bd27c908a5f.png

καλημέρα Decision_Maker

η Η.Τ.Κ περιέχει μεν αυτό

image.png.ec6f01df4836e01df96f321d47b6c456.png

αλλά  σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις μόνο "πράξη Ο.Α." , ενώ θα έπρεπε σε κάθε  περίπτωση να μπορείς να επιλέξεις και "πράξη Ν 4495/17¨ (χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να βάλεις και αρ δήλωσης) ώστε σ' αυτή να προσθέσεις π.χ και τα 4,0 επιπλέον της Ο.Α  τ.μ (που προκύπτουν από την ανοχή των διαστάσεων κατά διαστάσεις <2%)

ώστε ο Συμβ/φος να έχει ολοκληρωμένη εικόνα των τ.μ (114,57 από Ο.Α και 4.0 από ανοχή <2%=118,57τ.μ) 

Επομένως το παραπάνω κείμενο είναι άνευ πρακτικής αξίας και δεν αποκτά κανένα νόημα

 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

@Κώστας Μπενίσης Υπάρχει όπως σωστά προαναφέρθηκε ένα συστημικό πρόβλημα καταχωρήσεων σε τέτοιες περιπτώσεις. Αφενός θα πρέπει στην διοικητική πράξη να αντιστοιχηθούν οι εγκεκριμένες επιφάνειες, από την άλλη όμως, αν γραφούν οι αρχικές επιφάνειες, θα υπάρξει πρόβλημα καθώς η ταυτότητα δεν θα αντικατοπτρίζει την πραγματική δομημένη κατάσταση στο ακίνητο. Η γνώμη μου είναι ότι στην περίπτωση αυτή έχουμε δυο επιλογές.

(α) Να γράψουμε στον πίνακα τις πραγματικά αποτυπωθείσες επιφάνειες και να εξηγήσουμε στα σχόλια ότι βάσει της ρύθμισης Ν. 1337 ήταν μεγαλύτερες  λόγω εσφαλμένης τότε αποτύπωσης, ενώ σήμερα επιμετρήθηκαν μικρότερες χωρίς να υπάρχει καμία υπέρβαση πολεοδομικών μεγεθών.

(β) Να γράψουμε στον πίνακα τις επιφάνειες βάσει της ρύθμισης του Ν. 1337 και από κάτω σε μια δεύτερη καταχώρηση διοικητικής πράξης να βάλουμε μια τεχνική έκθεση (κάτι ανάλογο με τα προ 55 κτίρια) σαν πράξη (τίτλος: μηχανικός) και να ορίσουμε αρνητικές επιφάνειες για να βγουν οι σημερινές επιμετρηθείσες, σχολιάζοντας φυσικά την κατάσταση και ότι δεν υφίσταται υπέρβαση δόμησης στο ακίνητο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.