Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

48 λεπτά πριν, akis73 said:

Καλησπέρα, εφόσον στην υπαγωγή έχεις δηλώσει κατ.3 και 1 ΛΠ, τότε βάσει νόμου δεν απαιτείται καν κάτοψη.

 

 

Το ίδιο δεν ισχύει και για κατηγορία 4 όταν πρόκειται για κλείσιμο παραθύρου (που θεωρητικά δεν είναι επιφάνεια τ.μ.)? Γιατί εκτός από κατ. 3 που περιέγραψα, έχω άλλο 1 ΦΚ που αφορά και κλείσιμο παραθύρου (κατ.4/1Λ.Π. λόγω παλαιότητας).

 

37 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Άρα, εσύ ανεβάζεις, τα αρχ/κά των 2 αδειών και το σχέδιο που έχεις ανεβάσει στη δήλωση. Από νομικά έγγραφα μόνο τον πίνακα χιλιοστών για την ΗΤΚ. Να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Άκη για την αμοιβή. Το πρώτο σου συμφωνητικό θα αφορά την περαίωση δήλωσης Ν. 4495. Μετά, για την ΗΤ θα συντάξεις νέο συμφωνητικό. 

Όταν λες και των δύο αδειών μήπως εννοείς την αρχική άδεια της κατοικίας και την υπαγωγή στο νόμο αυθαιρέτων? Η 2ή Ο.Α. που έχει εκδοθεί είναι μόνο για το ισόγειο ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ..

Link to comment
Share on other sites

52 λεπτά πριν, the_topo said:

Το ίδιο δεν ισχύει και για κατηγορία 4 όταν πρόκειται για κλείσιμο παραθύρου (που θεωρητικά δεν είναι επιφάνεια τ.μ.)? Γιατί εκτός από κατ. 3 που περιέγραψα, έχω άλλο 1 ΦΚ που αφορά και κλείσιμο παραθύρου (κατ.4/1Λ.Π. λόγω παλαιότητας)

Σωστά τα λες, βάσει νόμου δεν θέλει κάτοψη αυτή η υπαγωγή.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλημέρα,

σε διαμέρισμα του 1976 έχει γίνει αναθεώρηση ως προς αρχιτεκτονικά και στατικά. Η κάτοψη των αρχιτεκτονικών (και τα στατικά) άλλαξαν λόγω αναθεώρησης και  συμπίπτουν με την πραγματικότητα. Το πρόβλημα είναι ότι η υδρευση-αποχετευση δεν έχει αλλάξει με αποτέλεσμα ενώ στα αρχιτεκτονικά να είναι σωστά, στα σχέδια ύδρευσης-αποχετευσης να είναι αλλού. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Προχωράμε στην ταυτότητα;

Link to comment
Share on other sites

@χαιδω προχωράς αγνοώντας τα σχέδια ύδρευσης και αποχέτευσης, επειδή αυτές οι μελέτες δεν αποτελούν τμήμα της ηλεκτρονικής ταυτότητας και των εγγράφων που τη συνοδεύουν.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Για το παραπάνω post της 'Αδεια του 1976, η κάτοψη σωστή με τις διαστάσεις, αλλά λάθος τα τ.μ. του συμβολαίου,το οποίο συντάχθηκε πριν αναθεώρησης αδείας. Βάζω εννοείται τα σωστά τ.μ. του διαμερίσματος. Δεν έχω κάποια αυθαιρεσία,αλλά  από ποσοστά συγκυριότητας οικοπέδου και διαμερίσματος τι βάζω; του συμβολαίου;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

στην θέση σου θα τολμούσα να βάλω τα ίδια τα παλιά, θα ενημέρωνα τον ιδιοκτήτη και τον συμβολαιογράφο αν υπάρχει για το γεγονός ότι το συμβόλαιο γράφει τα τετ. μέτρα της κατοικίας και θα περίμενα την ενημέρωση του πριν εκδώσω το ΠΠΗΤΚ γιατί μπορεί να επιλέξουν να τροποποιήσουν το συμβόλαιο πρώτα. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Σε ΗΤ οικοπέδου με άδεια του '70 όπου υπάρχει τακτοποίηση αυθαιρέτων με κατηγορίες 1 και 2, μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε αν μπορώ να χρησιμοποιήσω ΤΔ που είχε συνταχθεί το '70 με την έκδοση της άδειας? Ή απαραιτήτως πρέπει να συντάξω νέο? Προφανώς δεν είναι με τις σημερινές προδιαγραφές..

Η ΗΤ είναι για τις ανάγκες του προγράμματος εξοικονομώ και όχι για συμβολαιογραφική πράξη/ κδοση αδείας.

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδελφε.

Επιπλέον έχω την εξής απορία. Στη περίπτωση που υπάρχει εκκρεμότητα σε αποδοχή κληρονομιάς (για την ακρίβεια η ιδιοκτησία φαίνεται στο κτηματολόγιο κατά 50% του πελάτη μου ενώ το άλλο 50% άνηκε στον αδερφό ο οποίος έχει αποβιώσει χωρίς κληρονόμους άλλους) αλλά το κτηματολόγιο δεν έχει ενημερωθεί, τι γίνεται?

Τι ανεβάζω στα γενικά έγγραφα ως στοιχείο κυριότητας στη περίπτωση αυτή γνωρίζετε? Ή υποχρεωτικά πρέπει να προηγηθεί αποδοχή κληρονομιάς?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.