Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού αποφάσισε την μη εφαρμογή του ΝΟΚ (ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του)


Προτάσεις για τη μελλοντική δόμηση στο Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού.  

16 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Τι προτείνετε ως λύση για την ανέγερση νέων κτηρίων στον παραπάνω Δήμο :

    • 1. Να εφαρμοστεί από την τοπική ΥΔΟΜ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
    • 2. Να προσφύγει ο Δήμος στο ΣτΕ κατά των διατάξεων του ΝΟΚ. Μέχρι την έκδοση της απόφασης να γυρίσει η αρμοδιότητα της ΥΔΟΜ στην Αγία Παρασκευή.
    • 3. Να αφαιρεθεί η αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ από τους Δήμους και να γυρίσει σε κεντρική υπηρεσία. Οι υπάρχοντες υπαλλήλοι να δίνουν όρους δόμησης και να διεκπεραιώνουν διαδικασίες τοπικά αλλά να ελέγχουν πολεοδομικές υποθέσεις μόνο ηλεκτρονικά με τροφοδότηση από δεξαμενή ολόκληρης της χώρας που την διαχειρίζεται η κεντρική υπηρεσία ανάλογα με τον φόρτο και τη στελέχωση των τοπικών ΥΔΟΜ.
    • 4. Να εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ το άρθρο 25 α) του Ν.4495/17 (γνωμοδότηση ΚΕΣΥΠΟΘΑ σε μείζον θέμα) και να εκδοθεί εγκύκλιος διευκρίνισης του "ειδικού ύψους" και του "ειδικού διατάγματος" σε όλες τις περιπτώσεις της χώρας.
    • 5. Να γίνουν τα δύο προηγούμενα (3+4) μαζί.


Recommended Posts

Αφορμή για συζήτηση η συνημμένη απόφαση του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού περί :

"Λήψης απόφασης περί μη ευθείας εφαρμογής της προσαύξησης του ύψους και του συντελεστή δόμησης και άλλων διατάξεων σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ΝΟΚ..."

 

Ταυτόχρονα βάζω και ψηφοφορία ... για την οποία είναι δεκτές και προτάσεις προς ψήφιση...

Αρχίζω με μόνον τρεις προτάσεις, που έγιναν πέντε.

6Ζ8ΚΩΗ8-ΤΔ6.pdf

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

    Μάλιστα.... και ψήφισαν και πήραν και απόφαση.... και αλλάζουν με βάση τα "τοπικά γούστα" τους όρους δόμησης....

Δημοκρατία έχουμε κι αφού έχουμε ας αρχίσουν και να ψηφίζουν ανά Δημοτικά Διαμερίσματα ή ακόμα πιο Δημοκρατικά ανά Οικοδομικό τετράγωνο να ορίζουν όρους δόμησης....

και εμείς ως Μηχανικοί να αναζητάμε τι ισχύει ανά γειτονιά στο τέλος και αν άλλαξε κάτι την τελευταία εβδομάδα με κάποια άλλη απόφαση.

 

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω τους έχουν ξεφύγει και τα κοινόχρηστα κλιμακοστάσια/φρεάτια ανελκ εως 30μ2 καθώς και οι σοφίτες που δεν προσμετρώνται στο ΣΔ . Αυτά πως τη γλίτωσαν, δεν κάνουν τέτοια κόλπα εκεί οι μηχανικοί;

Εγώ προτείνω να κλείσει εντελώς η ΥΔΟΜ για να μην βγαίνει καμία πράξη  στο συγκεκριμένο Δήμο και να έχουμε όλοι ήσυχο το κεφάλι μας. Ακόμα καλύτερα πλήρη κατάργηση του ΓΟΚ-ΝΟΚ και πάγωμα όλης της οικοδομικής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα μέχρι να αποφασίσει το ΣΤΕ τι πρέπει να γίνει. 

ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

Από  Ecopress:

Αρπάχτηκαν αντιπολίτευση και πλειοψηφία του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού, μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν στο Δημοτικό Συμβούλιο να «παγώσουν» οι οικοδομικές άδειες με μπόνους δόμησης για τα ύψη και τους ορόφους των κτιρίων του ΝΟΚ. Γίνονται αναφορές ότι ο Δήμος «ζητά από την πολεοδομία να παρανομήσει με μοναδικό όπλο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου» και ότι η απόφαση είναι «μια τρύπα στο νερό».

ktirio-1-600-x-362.jpg

«Η Δημοτική Αρχή έφερε εισήγηση με την οποία ζητάει από την Πολεοδομία του Δήμου να αντιδράσει μη εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Νόμου. Με λίγα λόγια, τους ζητάει να παρανομήσουν, με μοναδικό όπλο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι ας αναφέρει  ρητά ο νόμος ότι οι διατάξεις του υπερισχύουν έναντι όποιων πράξεων της Διοίκησης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιστοιχούν στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλοθέης-Ψυχικού. Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι αφενός οποιαδήποτε εναντίωση αποτελεί καταστρατήγηση του νόμου και αφετέρου ότι εκτός από τη διάπραξη παρανομίας το αποτέλεσμα θα είναι μια τρύπα στο νερό».

Αυτά σημειώνει σε ανακοίνωση του ο πρώην δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, με την οποία ο σημερινός  επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας εξαπολύει  σφοδρή επίθεση στη δημοτική Αρχή Φιλοθέης-Ψυχικού του δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη, στην οποία καταλογίζει ότι : «κρατούσε σιωπηλά μια αδιάλλακτη στάση. Και φτάσαμε σήμερα να γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης καταστροφής που αφορά στην φυσιογνωμία του Δήμου μας και κυρίως στις περιοχές του Ψυχικού και της Φιλοθέης».

Ο ίδιος σημειώνει ότι: «η Δημοτική Αρχή Φιλοθέης-Ψυχικού δεν αντέδρασε. Και επέτρεψε να εκδοθούν εκατό και πλέον οικοδομικές άδειες από κατασκευαστικές εταιρείες που εκμεταλλεύτηκαν το Νέο Οικοδομικό Νόμο για να ορθώσουν τερατόμορφα μεγαθήρια. Κάποιες ήδη ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο».

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και του Δημοτικού Συμβουλίου

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικό αποφάσισε να μην εφαρμόζονται οι διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ), που προβλέπουν πολεοδομικά μπόνους δόμησης στο ύψος και τους ορόφους του κτιρίου αποφάσισε με ομόφωνη απόφαση του. Η απόφαση του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού ελήφθη σε συνέχεια των εξελίξεων που έχουν σημειωθεί μετά τη νέα δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που έφερε στο φως το ecopress, η οποία ακυρώνει την οικοδομική άδεια ανέγερσης κτιρίου στους Αμπελόκηπους της Αθήνας και «γκρεμίζει» τα μπόνους δόμησης επιπλέον ορόφων, που δίνουν οι Οικοδομικοί Κανονισμοί εδώ και μισό αιώνα (ΓΟΚ 1973, ΓΟΚ 1985, ΝΟΚ 2012), υπογραμμίζοντας ότι οι περιορισμοί στα ύψη των κτιρίων και στους όρους δόμησης, που προβλέπονται με ειδικά διατάγματα ανά περιοχή υπερισχύουν των Οικοδομικών Κανονισμών. Δείτε εδώ στο ecopress

Συνεχίζεται το “πάγωμα” αδειών από την ΥΔΟΜ Αθήνας

Προηγήθηκε , η ΥΔΟΜ του Δήμου Αθηναίων, η οποία έχει εκδώσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ύψη και ορόφους των κτιρίων στο ΝΟΚ τις επίμαχες άδειες που ακυρώθηκαν με τις αποφάσεις του  του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που ακύρωσε τις οικοδομικές άδειες για τα κτίρια των Αμπελοκήπων. Η ΥΔΟΜ του Δήμου Αθηναίων  έχει κατεβάσει «ρολά», και με δική της πρωτοβουλία εξακολουθεί να έχει σταματήσει να εγκρίνει όρους δόμησης για νέες οικοδομικές άδειες κατά ΝΟΚ 

Η ανακοίνωση του πρώην δημάρχου

Ολόκληρη  η ανακοίνωση, που εξέδωσε και ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην δήμαρχος του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, έχει ως εξής:

-«Δεν βλέπω- Δεν ακούω- Δεν μιλάω. Αυτή είναι η φράση που χαρακτηρίζει την παρούσα Δημοτική Αρχή που από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της το 2019, κλείνει τα μάτια, κωφεύει και τηρεί συστηματικά «σιγή ιχθύος», σε σοβαρά ζητήματα που όχι μόνο απασχολούν τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού,  αλλά το ακόμα χειρότερο, τον βάζουν σε κίνδυνο. Με αποτέλεσμα  οι συνέπειες «των πράξεων» απραξίας της να είναι τις περισσότερες φορές μη αναστρέψιμες. Έχουμε κατά καιρούς μιλήσει και καταγγείλει για τις παραλήψεις και τις αστοχίες της Δημοτικής Αρχής. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σώσουμε ό,τι σώζεται. Όμως η Δημοτική Αρχή κρατούσε σιωπηλά μια αδιάλλακτη στάση. Και φτάσαμε σήμερα να γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης καταστροφής που αφορά στην φυσιογνωμία του Δήμου μας και κυρίως στις περιοχές του Ψυχικού και της Φιλοθέης.

Το ζηλευτό από όλους αστικό περιβάλλον που ως το 2019 όλες οι Διοικήσεις προασπίστηκαν με νύχια και με δόντια, καταστρέφεται μέρα με τη μέρα. Εκεί που η ματιά μας ήταν συνηθισμένη να  αντικρίζει αλσύλλια, δρόμους στολισμένους με δέντρα και  μονοκατοικίες θαυμαστής αρχιτεκτονικής, τώρα πληγώνεται από τη θέα ογκωδέστατων οικοδομημάτων που ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο σα μανιτάρια.

Γιατί όλα αυτά; Ποιος το αποφάσισε και κυρίως ποιος το επέτρεψε;

Η Δημοτική Αρχή ρίχνει το φταίξιμο στην εφαρμογή των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού του 2020, που επιτρέπει την αύξηση του συντελεστή Δόμησης, και νίπτει τα χείρας της. Γιατί η απόφαση ανήκει σε ανωτέρα δύναμη.

Και δε σκέφτηκε ούτε μια στιγμή πόσες φορές οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές ήρθαν σε ανοιχτή ρήξη με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να προασπίσουν τα κεκτημένα του Δήμου. Πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε ως ατράνταχτο επιχείρημα τους τα Προεδρικά Διατάγματα και τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια που προϋπήρχαν και όριζαν με σαφήνεια τους όρους δόμησης.

Όλοι οι Διοικούντες οφείλουν να γνωρίζουν τους προς έκδοση νέους νόμους, για να προλαβαίνουν πιθανές συνέπειες εις βάρος της περιοχής που διοικούν. Αλλά ακόμα κι αν δεν προλάβουν να αντιδράσουν εγκαίρως, έχουν το δικαίωμα, αρκεί να θέλουν, να αντιδράσουν μόλις ο νόμος ψηφιστεί και άρα γίνει γνωστός σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Δημοτική Αρχή Φιλοθέης-Ψυχικού δεν αντέδρασε.

Και επέτρεψε να εκδοθούν εκατό και πλέον οικοδομικές άδειες από κατασκευαστικές εταιρείες που εκμεταλλεύτηκαν το Νέο Οικοδομικό Νόμο για να ορθώσουν τερατόμορφα μεγαθήρια. Κάποιες ήδη ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο.

Όλο αυτό το διάστημα έγιναν πολλές επώνυμες καταγγελίες από κατοίκους που αντέδρασαν εγκαίρως, σχεδόν επί εμφανίσει του φαινομένου, σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή που σφύριζε αδιάφορα. Έτσι πέρασαν δύο χρόνια. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων και όλων μας παρέμεναν «φωνή βοώσα εν τη ερήμω». Κι όταν η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω ή μάλλον στο αναπόφευκτο, αποφάσισε να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποφάσισε να αναλάβει δράση!

Με καθυστέρηση δύο ετών…

Φοβερά αντανακλαστικά!

Και από δικαιολογίες χορτάσαμε!… Γιατί όπως ισχυρίζονται οι διοικούντες του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, απευθύνθηκαν  στην Πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής, για να τους στείλει στοιχεία.

Κι έτσι, λίγες μέρες πριν η Δημοτική Αρχή έφερε εισήγηση με την οποία ζητάει από την Πολεοδομία του Δήμου να αντιδράσει μη εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Νόμου.

Με λίγα λόγια, τους ζητάει να παρανομήσουν, με μοναδικό όπλο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι ας αναφέρει  ρητά ο νόμος ότι οι διατάξεις του υπερισχύουν έναντι όποιων πράξεων της Διοίκησης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιστοιχούν στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι αφενός οποιαδήποτε εναντίωση αποτελεί καταστρατήγηση του νόμου και αφετέρου ότι εκτός από τη διάπραξη παρανομίας το αποτέλεσμα θα είναι μια τρύπα στο νερό.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική, αν αναλογιστούμε ότι η Δημοτική Αρχή αντί να σπαταλάει το χρόνο περιμένοντας θα μπορούσε να αναλάβει δράση και να προμηθευτεί οποιοδήποτε στοιχείο της ήταν απαραίτητο, αν φυσικά  εκμεταλλευόταν το σπουδαιότερο όπλο της σύγχρονης τεχνολογίας που είναι το διαδίκτυο.

Όλοι γνωρίζουμε τη δύναμή του αλλά και τη δυνατότητα που προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο να προμηθεύεται νομίμως τις πληροφορίες και τα έγγραφα που χρειάζεται. Θα μπορούσε λοιπόν να αναθέσει στους υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου να μπουν στην ιστοσελίδα της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής και να βρουν τα απαραίτητα έγγραφα και στη συνέχεια να εμποδίσουν την οικοδόμηση όλων αυτών των οικιστικών εκτρωμάτων. Τόσο απλά και τόσο εύκολα!

Εύκολα;

Ναι, όλα μπορούν να γίνουν εύκολα, αρκεί να υπάρχει θέληση, αρκεί να υπάρχει αγάπη για τον τόπο μας και τους κατοίκους του.

Όμως η παρούσα Δημοτική Αρχή, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, δε διαθέτει τίποτα από αυτές τις δύο βασικές προϋποθέσεις. Και τα κάνει όλα δύσκολα. Γιατί έτσι τη βολεύει! Γιατί έτσι πιστεύει πως η άγνοια και η ανικανότητά της μπορεί να μη γίνει αντιληπτή! Μπορεί όμως να κρύψει στο σκοτάδι τα τερατώδη οικοδομήματα που ορθώθηκαν σαν καρφιά στα προάστιά μας; Μπορεί να κρύψει την καταστροφή που επέτρεψε να γίνει; Μπορεί να παραπλανήσει δημαγωγώντας έστω και έναν κάτοικο;

Φυσικά όχι. Γιατί οι κάτοικοι αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να τον προφυλάξουν.

Αυτή είναι η διαφορά κύριοι της Δημοτικής Αρχής.

Όλοι εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας, θέλουμε να τον προφυλάξουμε. Και θα το κάνουμε με οποιοδήποτε κόστος! Όπως κάναμε πάντα!

Κι αν εσείς νομίζετε πως πετώντας το μπαλάκι στους υπαλλήλους γίνεστε αυτόματα άμοιροι ευθυνών, κάνετε μέγα λάθος.

Η λύση είναι μία. Αγαπήστε τον τόπο σας και αγωνιστείτε γι’ αυτόν όσο υπάρχει καιρός και συνειδητοποιείστε, επιτέλους, ότι χρέος κάθε υπεύθυνης και ικανής Διοίκησης είναι να βλέπει, να ακούει και να μιλάει. Να προβλέπει και να προλαβαίνει το κακό. Κι όχι να χρησιμοποιεί προσχήματα για να κατευνάζει τις αντιδράσεις!

Λίγος  καιρός μένει ως τις επόμενες εκλογές, προσπαθήστε να τον εκμεταλλευτείτε. Κι αν δεν μπορείτε να διορθώσετε την ως τώρα καταστροφή, φροντίστε τουλάχιστον να μην επεκταθεί, για να μην μείνει στην ιστορία ότι η τελευταία Δημοτική Αρχή που υπερασπίστηκε τα κεκτημένα του Δήμου ήταν η Διοίκηση Ξυριδάκη και η «Συμμαχία Πολιτών». Θα ήταν κρίμα και για σας και για τον τόπο μας και κυρίως για τους συμπολίτες μας!»

 

Edited by petros71
Link to comment
Share on other sites

To κακό με τα "μικρά κρατίδια εν κράτει" έχει παραγίνει στο Ελλαδιστάν... Ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει όταν "βιδωθεί" στο καρεκλάκι του ή όταν αποκτήσει το "ταμπελάκι της εξουσίας" οιασδήποτε μορφής ή εμβέλειας.... Η λειτουργία των ΥΔΟΜ είναι για γέλια... Οι περισσότεροι Δήμοι αδιαφορούν.... Ο ΝΟΚ είναι για ξεχειλωμένος από παντού... Να γίνουν όλα "στάχτη", να βάλει το χέρι του Πιερρακάκης (αφού σταματήσει τις βλακείες με τις ταυτότητες, τις υπεύθυνες δηλώσεις, τα διπλώματα κ.λπ. κι αποφασίσει ν' ασχοληθεί με κάτι σοβαρό κι επικίνδυνο...), να σηκώσουν τα μανίκια οι ιθύνοντες (ή ν' αντιγραφεί αυτούσιο κάτι από το εξωτερικό αν συνεχίσουμε και κάνουμε πως είμαστε ανίκανοι) κ.λπ. Μόνο έτσι ο "Φοίνικας" θα ξαναγεννηθεί!!!

Εγώ, εμείς δεν θα προλάβουμε τίποτα από όλα αυτά.... Τα παιδιά μας όμως μπορεί... Καληνύχτα Ελλάδα!

P.S. Θεόδωρε, άδικα κουράζεσαι...

Link to comment
Share on other sites

On 8/12/2022 at 9:30 ΠΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Η λειτουργία των ΥΔΟΜ είναι για γέλια... Οι περισσότεροι Δήμοι αδιαφορούν.... Ο ΝΟΚ είναι για ξεχειλωμένος από παντού... Να γίνουν όλα "στάχτη", να βάλει το χέρι του Πιερρακάκης (αφού σταματήσει τις βλακείες με τις ταυτότητες, τις υπεύθυνες δηλώσεις, τα διπλώματα κ.λπ. κι αποφασίσει ν' ασχοληθεί με κάτι σοβαρό κι επικίνδυνο...), να σηκώσουν τα μανίκια οι ιθύνοντες ...

P.S. Θεόδωρε, άδικα κουράζεσαι...

Για το πρώτο φίλε ΙΑΣΟΝΑ μην περιμένεις, οι Πιερρακάκηδες μέχρι ένα σημείο φτάνουν ... σε όλο το υπόλοιπο από κάτω κυριαρχεί η πολιτική, που ως γνωστόν είναι η τέχνη διαχείρισης του χρόνου των συμβάντων (δες timing των ευτράπελων των ΥΔΟΜ Αθήνας-Ψυχικού-ΣτΕ με τη σημερινή συνημμένη απόφαση).

Όσο για το δεύτερο, μη σε νοιάζει, είμαι γενιάς rolling stone, πέτρα που κυλάει ποτέ δεν χορταριάζει... η συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων με απασχολεί.

ΩΣΚ14653Π8-ΒΣΧ.pdf

Edited by kan62
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Η λύση είναι να μετατεθεί η αρμοδιότητα της έκδοσης των Οικοδομικών Αδειών από την Υ.ΔΟΜ. (υφιστάμενη ιεραρχικά αρχή) στο Δ.Σ.. Αν «έχει» το Σύνταγμα ο Δήμαρχος, στους νόμους θα «κολλήσει». Ας βγάζει ο ίδιος τις οικοδομικές άδειες με γνωμοδότηση από ιδιώτη μηχανικό.  

Link to comment
Share on other sites

Μια συμβουλή προς τους συναδέλφους της τοπικής ΥΔΟΜ αν μας διαβάζουν.

Μην εκτελέσουν παράνομη εντολή αν δεν έχουν προηγηθεί οι παρακάτω ενέργειες

1) Αναφορά στην προϊσταμένη τους αρχή (Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος) ότι η εντολή που πήραν είναι προδήλως παράνομη και δεν μπορούν να την εκτελέσουν

2) Αν η προϊσταμένη τους αρχή επανέλθει και πάλι με νέα εντολή τότε είναι υποχρεωμένοι να την εκτελέσουν σύμφωνα με την διαδικασία του άρθρου 25 Υπαλληλικού Κώδικα.

Μόνο τότε δεν θα φέρουν ευθύνη αλλιώς θα θεωρηθούν συνυπεύθυνοι με ότι αυτό σημαίνει για τον υπάλληλο (ακόμα και απόλυση για παράβαση καθήκοντος).

Αν θέλετε συνάδελφοι ας τους το σφυρίζετε όσοι έχετε πρόσβαση

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Και η πολιτική λειτούργησε στο σωστό timing ... την τελευταία μέρα πριν τη διάλυση της Βουλής για εκλογές !

Το πουλόβερ ΝΟΚ άρχισε να ξηλώνεται ...

ύψη.png

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.