Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας


Recommended Posts

OXI αρκεί στο σχέδιο του Ηλεκτροτεχνίτη (που θα υποβληθεί στη ΔΕΗ) να συμπεριλαμβάνονται και οι 2 χώροι

Link to comment
Share on other sites

Την ΔΕΗ  εξετάζει το σχέδιο του Ηλεκτροτεχνίτη-εγκαταστάτη και τη βεβαίωση σύνδεσης που θα εκδόσεις εσύ. 

Έτσι αν ο εγκαταστάτης μου δηλώσει ότι πέραν του διαμερίσματός μου στον 3 όροφο ηλεκτροδοτώ και την αποθήκη μου στο υπόγειο της ίδιας οικοδομής και εφόσον έχει και τις βεβαιώσεις σύνδεσης για την αποθήκη και το διαμέρισμα δεν βρίσκω ποιος ο λόγος να μην μου δώσει ένα μετρητή! 

Υπόψη επίσης ότι τον ένα μετρητή όποτε θέλω με διαχωρισμό τους κάνω 2

Γενικά ξέρω ότι στα χωριά οι συνδέσεις του σπιτιού με την αποθήκη και το στάβλο είναι παράνομες, όχι γιατί απαγορεύονται αλλά γιατί δεν φαίνονται στο ηλεκτρολογικό σχέδιο του εγκαταστάτη 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα!

Θα ήθελα παρακαλώ την βοήθεια σας. Για κτίριο χωρίς ΟΑ το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4495/17 μου ζητήθηκε βεβαίωση σύνδεσης με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Η βεβαίωση αφορά το κτίριο το οποίο θα ηλεκτροδοτηθεί; Ρωτώ γιατί ο ιδιοκτήτης μετά την ρύθμιση κατασκέυασε αυαθαίρετα έναν ανεξάρτητο ΒΧ.

Link to comment
Share on other sites

άρθρο 2

...Με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και μετά από υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή της αίτησης για την ορθότητα, εγκυρότητα και πληρότητα των υποβαλλόμενων στοιχείων

αν πιστεύεις ότι τηρείς τα παραπάνω προχωράς κανονικά!

υ.γ Αυτοψία πάντως από τον διαχειριστή μηχανικό, δεν προβλέπεται

Edited by ΚΑΝΑ
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Διαμέρισμα με ΟΑ του 1974, στην οποία δεν βλέπω κάποια θεώρηση για σύνδεση με ΔΚΩ. Έγινε τακτ. για μικροαυθαιρεσίες με ν.4495 από συνάδελφο και περαιώθηκε. Στη συνέχεια έβγαλα ΕΕΔΜΚ για διαχωρισμό σε 2 δ/τα. Το ένα κρατά την αρχική παροχή και για το άλλο θέλει ο ιδιοκτήτης τώρα νέα.

1) Είμαι στη περίπτωση

Επιλογή 1.β Εγκαταστάσεις-κατασκευές με Οικοδομική Άδεια - ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ/ΑΡΧΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ

;

2) Θα πρέπει να θεωρηθεί η άδεια του 1974 από το αρμόδιο τμήμα ΤΕΚ; της πολ/μίας; Από καμια 100 άδειες εκείνης της εποχής δεν έχω δεί σφραγίδα θεώρησης για ΔΚΩ αν έχει κάποιος συνάδελφος καμια πρόχειρη παρακαλώ να ανεβάσει να δούμε πως ήταν.

3) Επίσης θα μου τη σφραγίσουν ή θα με ρωτήσουν αν είναι σύννομη όλη η οικοδομή; άρα μπλέξαμε...

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο καλησπέρα, και εγώ κάτι στελέχη του '74 από Δήμο Θεσ/κης που κοίταξα, δεν έχουν καμία θεώρηση πάνω, οπότε μάλλον έτσι είναι τα στελέχη εκείνης της περιόδου. Οπότε είτε πας από Υδομ και ρωτάς, είτε ανεβάζεις το στέλεχος της άδειας όπως είναι, και αν φας πόρτα από τον ΔΕΔΔΗΕ ή Δήμο πχ, τότε μπορείς την πράξη να την κάνεις ορθή επανάληψη.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

Μια ερώτηση έχω, αν έχουμε μη θεωρημένη άδεια σε κτηριο με οικοδομικη αδεια του 2004 που εχει ληξει και στο κτηριο έχει γινει τακτοποιηση με 4495/17 και έχουν εκδοθεί αδειες ΕΕΜΚ για καθε οροφο οι οποίες ειναι σε εξελιξη, μπορουμε να εκδοσουμε βεβαιωση με την αδεια μικρης κλιμακας οπως ειναι τωρα για καθε διαμερισμα ή πρεπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να κλείσει η αδεια μικρης κλιμακας. Ο λόγος που το κοιτώ νωρίς είναι για να μην καθυστερήσει η ηλεκτροδότηση του κτηρίου μετά το περας των εργασιών γιατι ακούω τρελές αναμονές και θα ληθεκα τουλαχιστον να γίνει η τοποθετηση των μετρητών μέχρι την αποπεράτωση και φυσικά η οριστική συνδεση να γίνει με κλεισμένα τα παντα οικοδομικά και αδειοδοτικά.

Ευχαριστω

Edited by Γιάννης Βλάχος Σ.
Link to comment
Share on other sites

@Γιάννης Βλάχος Σ. Το ακίνητο έχει Ο.Α (ασχέτως αν αυτή έληξε). Η διαδικασία ηλεκτροδότησης αν δεν κάνω λάθος, δεν γίνεται μόνο με έκδοσης βεβαίωσης σύνδεσης με τα δίκτυα από το σύστημα του Ν. 4495, αλλά μέσω της ΥΔΟΜ (ενδεχομένως πλέον και μέσω του e-adeies). Να ρωτήσεις στην Πολεοδομία πριν προχωρήσεις.

Παραθέτω σχετικό απόσπασμα της παλιάς εγκ. 1/2012 που λογικά παραμένει σε ισχύ ελλείψει άλλης μεταγενέστερης διάταξης.

(...)β) Για τα κτίρια που έχουν ανεγερθεί με βάση οικοδομική άδεια και έχουν αποπερατωθεί, αλλά δεν έχουν συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και περιλαμβάνουν αποπερατωμένες αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκαταστήσει αυθαίρετες χρήσεις που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του Ν-4014/11, προσκομίζεται αίτηση του ενδιαφερόμενου προς την πολεοδομική υπηρεσία, η βεβαίωση του TEE με συνημμένα σχέδια κάτοψης και τομής της πραγματικής κατάστασης σε κλίμακα 1:100 στα οποία σημειώνονται οι χώροι που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Ν-4014/11 , υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι τα ίδια σχέδια θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα όταν ενερνοποιηθεί και εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο Αρθ-9 , του Ν-1512/85 (ΦΕΚ-4/Α/85), την υπουργική Αποφ-39869/7379/85 (ΦΕΚ-375/Β/85), την Εγκ-61/85 , τα Εγγρ-28116/91   και Εγγρ-86808/9504/91   και από 1-3-12 η παρ.3, του Αρθ-45 , του 4030/11 (ΦΕΚ-249/Β/11).

Εάν οι αυθαίρετες κατασκευές δεν είναι αποπερατωμένες πρέπει να προηγηθεί η έκδοση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών αποπεράτωσης (της παρ.17, του Αρθ-24 , του Ν-4014/11) και μετά ακολουθείται η ανωτέρω διαδικασία(...).

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.