Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια αρτοποιείου


Recommended Posts

Το κατάστημα είναι αρτοποιείο, με κλίβανο κτλ. Ψήνει δλδ ψωμί κανονικά.

Επίσης, με την υπάρχουσα άδεια περισσεύει κάποιος χώρος για αναδιαμόρφωση ώστε να βάλει κ τη χρήση του κρέατος.

 

Ρωτάω αν υπάρχει παρόμοια περίπτωση που ειναι μεν σε διαφορετικό δωμάτιο οι δυο επεξεργασίες (ψωμιού και κρέατος) αλλά μπαίνοντας στο κατάστημα υπάρχει πχ. ένας κοινός προθάλαμος ή ο πάγκος που πωλείται το ψωμί ειναι κοινός με αυτόν που πωλείται το κρέας.

 

Ελπίζω να διευκρίνισα λίγο. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Πρατηριο λοιπον δεν εχεις?

Το κρεας θα ψηνεται στον ιδιο φουρνο με το ψωμι?

Αυτο δε θα περασει σιγουρα.

Τουλαχιστον με τα εδω δεδομενα, δε θεωρω οτι κατι τετοιο θα ηταν εφικτο.

Link to comment
Share on other sites

ψωμι...ζεστο απο τον φουρνο

κρεας ψητο...στη λαδοκολλα.....  διπλα διπλα στο ιδιο μαγαζι...

 

μερες που ειναι...κανουμε και διαιτα...λειπουν και τα μετρητα...

 

αντε.......... καλη ορεξη σε όλους σας :smile: :-) :smile:

 

υγ

νάπαιρνε και αδεια.... :sad: :-( :sad:

Link to comment
Share on other sites

Πρατηριο λοιπον δεν εχεις?

Το κρεας θα ψηνεται στον ιδιο φουρνο με το ψωμι?

Αυτο δε θα περασει σιγουρα. #terry γιατί δεν θα περάσει ? Επειδή θα ψήνεται το κρέα σε μια λαμαρίνα ? Μα και στο χωρίο μια λαμαρινα με κρέας πηγαίνουμε το Μ. Σάββατο (και το παίρνουμε την Κυριακή μεσημέρι όσοι δεν βάζουν αρνί στη σούβλα) και το ψήνει ο φούρνος .... Μήπως εννοείς κάτι άλλο και δεν το καταλαβαίνω ? Για μένα πάντως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στην έψηση .... αλλά στην όλη διαδικασία - επεξεργασία του κρέατος πρίν το στάδιο της έψησης !

Τουλαχιστον με τα εδω δεδομενα, δε θεωρω οτι κατι τετοιο θα ηταν εφικτο. Που εστιάζεις την ασυβατότητα ?

Link to comment
Share on other sites

To προβλημα το βρισκω στη διασταυρωση μεταξυ κρεατος και προιοντων αλευριου.

Γενικα απο υγειονομικης αποψης, υλικα οπως: νωπα λαχανικα, τυρια, αλλαντικα, κρεατα, γαλατα, αυγα κτλ θελουν λιγακι προσοχη, τοσο στην αποθηκευση, οσο και στην επεξεργασια.

 

 

Μα και στο χωρίο μια λαμαρινα με κρέας πηγαίνουμε το Μ. Σάββατο (και το παίρνουμε την Κυριακή μεσημέρι όσοι δεν βάζουν αρνί στη σούβλα) και το ψήνει ο φούρνος ....

 

 

Αυτο δεν ξερω αν επιπρεπεται, τυπικα και με το νομο, ασχετα αν γινεται.

 

Μια λυση θα ηταν, στη μελετη HACCP να αναφερεται για παραδειγμα οτι η εψηση των προιοντων αλευριου θα γινεται αλλες ωρες και του κρεατος αλλες ωρες, πραμα που πιθανον να ειναι και αληθες.

Σε  καθε περιπτωση δεν μπορουν τα προιοντα να ετοιμαζονται στον ιδιο χωρο (παγκος, λαντζες, ψυγεια κτλ)

 

Ακομα και στην περιπτωση αρτοποιειων με εργαστηρια ζαχαροπλαστικης, οι δυο δραστηριοτητες πρεπει να ειναι "χωριστες".

Οχι στο ψησιμο, αλλα σε ολα τα υπολοιπα.

 

Ας το ψαξει ο συναδελφος λιγακι.

Αλλα τη στιγμη που θελει να πουλαει λιανικη, πρεπει να εχει και χωρο συντηρησης του ετοιμου προιοντος καθως και διαθεσης του. (καποιο πρατηριο με βιτρινες ή μπεν μαρι κτλ)

 

ΥΓ. Σε γενικες γραμμες να σου πω, οτι εδω κοιτανε με προσοχη τη μελετη HACCP (στο υγειονομικο).

Αν κατι ειναι επαρκως τεκμηριωμενο, δεν εχουν προβλημα, κοιτανε μονο την επαρκεια των χωρων και χοντρα πραγματα, οπως πλυση σκευων, πλυση χεριων με ποδοκινητες μπαταριες, wc, μη απορροφητικες επιφανειες κτλ

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Τελικά πρατήριο άρτου είναι ή αρτοποιείο;

Ας κάνω κάποιες ερωτήσεις τυχαία κι ας ψαχτεί ο ενδιαφερόμενος...

- Υπάρχει μόνο ένας φούρνος ή υπάρχουν κι άλλες συσκευές ψησίματος;

- Η άδεια λειτουργίας είναι παλιά; Αν υπάρχει ζυμωτήριο, έχει τις απαιτούμενες σήμερα προδιαγραφές και κυρίως το εμβαδόν;

- Χωράει θάλαμος ψησίματος - βιτρίνα στο χώρο εξυπηρέτησης;

- Τα πρατήρια άρτου πώς μπορούν και πωλούν και καφέ (από υγειονομικής άποψης);

Edited by dimitrispsi
Link to comment
Share on other sites

- Τα πρατήρια άρτου πώς μπορούν και πωλούν και καφέ (από υγειονομικής άποψης);

 

 

Σε αυτο μπορω να σου απαντησω.

Υπαρχει αντιστοιχη κατηγορια ΚΥΕ, αλλα μονο για διερχομενους πελατες.

Ασφαλως ο χωρος παρασκευης και πωλησης καφε πρεπει να ειναι διακριτος σε σχεση με το υπολοιπο πρατηριο.

Εδω, μου ειχαν ζητησει να υπαρχει λαντζα, νιπτηρας πλυσης χεριων με ποδοκινητη μπαταρια, χωρος για την παρασκευη καφε (παγκος κτλ) κτλ.... Στην ουσια δημιουργηθηκε ενα μπαρ με πασο εντος του πρατηριου.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά πρατήριο άρτου είναι ή αρτοποιείο;

Ας κάνω κάποιες ερωτήσεις τυχαία κι ας ψαχτεί ο ενδιαφερόμενος...

- Υπάρχει μόνο ένας φούρνος ή υπάρχουν κι άλλες συσκευές ψησίματος;

- Η άδεια λειτουργίας είναι παλιά; Αν υπάρχει ζυμωτήριο, έχει τις απαιτούμενες σήμερα προδιαγραφές και κυρίως το εμβαδόν;

- Χωράει θάλαμος ψησίματος - βιτρίνα στο χώρο εξυπηρέτησης;

- Τα πρατήρια άρτου πώς μπορούν και πωλούν και καφέ (από υγειονομικής άποψης);

 

 

Σε αυτο μπορω να σου απαντησω.

Υπαρχει αντιστοιχη κατηγορια ΚΥΕ, αλλα μονο για διερχομενους πελατες.

Ασφαλως ο χωρος παρασκευης και πωλησης καφε πρεπει να ειναι διακριτος σε σχεση με το υπολοιπο πρατηριο.

Εδω, μου ειχαν ζητησει να υπαρχει λαντζα, νιπτηρας πλυσης χεριων με ποδοκινητη μπαταρια, χωρος για την παρασκευη καφε (παγκος κτλ) κτλ.... Στην ουσια δημιουργηθηκε ενα μπαρ με πασο εντος του πρατηριου.

 

 

Απάντησες σε όλα! :wink:

καπου εχω την εγκυκλιο για μικτη χρηση.... αλλα εναι λιγο ναι μεν αλλα

 

δλδ αμα εισαι ο σοιμπλε κανεις δουλεια... αν εισαι ελληνας ζοριζεσαι

Link to comment
Share on other sites

Στα μερη μου ασχολείται το υγειονομικό και όχι η κτηνιατρική με τετοιου είδους δραστηριότητες

 

μερικες σκεψεις...

γραφτηκε:

Μα και στο χωρίο μια λαμαρινα με κρέας πηγαίνουμε το Μ. Σάββατο (και το παίρνουμε την Κυριακή μεσημέρι όσοι δεν βάζουν αρνί στη σούβλα) και το ψήνει ο φούρνος ....

 

Γινεται κανονικότατα με το νομο. Ν3625 των αρτοποιείων. Οχι μονο Πάσχα

 

Το αν θα ψηνει στον ιδιο κλίβανο ψωμι και κρεας νομιζω οτι είναι καθαρα στο χερι των υπαλλήλων (ποσο αυστηροι είναι).  

Το οτι επιτρεπονται πολλες δραστηριότητες μαζί σε χώρους διακριτα χωρισμένους ισχυει.  

 

Αν υπαρχει χωρος που περισσεύει για τα κρεατα νομιζω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα (μενει να διευκρινιστει το θεμα για τον κλιβανο) Αρκει να μην υπαρχουν διασταυρώσεις εργασιών (διαγραμμα ροής)

 

Εγω οπως το σκεφτομαι νομιζω ότι θα βγει αδεια αρτοποιείου με πρατηριο άρτου απο Δ/νση αναπτυξης και αδεια απο Δήμο (με βεβαίωση απο υγειονομικό) για το κρεας.

 

Προσωπικες αποψεις ολα τα παραπανω. (χανω επεισοδια σιγα σιγα... αρχίζω και τα παραταω)

  

Edited by ggeorge
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.