Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων - εφαρμογή σε εντός σχεδίου


sotkouv

Recommended Posts

Συνάδελφοι, όσοι ζούμε σε επαρχία ξέρουμε πολύ καλά τι κάνει η φύση. Μέσα Απριλίου, έβαλα καταστροφέα και το οικόπεδο έγινε γυαλί. Σήμερα τα χορτάρια είναι στο μισό μέτρο και παραπάνω, διότι έκανε κάποιες βροχές.  Σύμφωνα με το νόμο το οικόπεδο αυτό σήμερα θεωρείται μη καθαρισμένο και υποψήφιο για πρόστιμο, ασχέτως αν τηρήθηκε η  αρχική προθεσμία της 30/4/2024.  Βεβαίως τα χορτάρια λόγω των βροχών που έπεσαν είναι χλωρά και εξυπακούεται, για όποιον διαθέτει στοιχειώδη λογική, ότι δεν αποτελούν προσάναμα για μια φωτιά, αλλά το αντίθετο  και θα την επιβραδύνουν.  Βλέπω από την αρχή των κατάπτυστων διατάξεων κάποιοι να "αγωνιούν" πως θα κάνουν τις μελέτες για να εισπράξουν μερίδιο στην πίτα που διαφαίνεται. Θα πρέπει όμως να αναλογιστούμε ότι,  αυτός δεν είναι ο δικός μας ρόλος καθώς δεν βρισκόμαστε και εμείς σε άλλη θέση από αυτή των συμπολιτών μας. Θα έπρεπε σύσσωμοι να αρνηθούμε και να μην αναλαμβάνει κανείς το οτιδήποτε αφορά όλο αυτό το "τερατούργημα".  Ανάλγητοι νόμοι που δεν εξυπηρετούν το κοινό καλό, θα πρέπει να καταρρίπτονται τοις πράγμασιν.

Κρατάω την φράση του συναδέλφου παραπάνω

"Έτοιμοι για τα χαρακώματα....Μέτρα καταδικασμένα σε αποτυχία..."

  • Like 2
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 192
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νομίζω ότι τα μέτρα γράφονται από ανθρώπους που ζούνε μέσα σε πόλη και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται παραέξω.
Δλδ τι φαντάστηκαν  ότι όλοι  θα κλαδέψουμε μια πορτοκαλιά και 5 χόρτα σε αυλή ?

Ο όγκος των υποπροϊόντων του καθαρισμού προς απομάκρυνση στα αγροτεμάχια είναι τεράστιος και οι Δήμοι δεν έχουν τόσα μέσα για την αποκομιδή. 

Εδώ πχ υπάρχει ένα φορτηγό με μια αρπάγη. Τέλος.

Σε συνδυασμό με την απαγόρευση καύσης  , δεν προλαβαίνεις την προθεσμία λόγω  μη αποκομιδής.
Εν τω μεταξύ τα πρόστιμα είναι απίστευτα...

ΥΓ. Οι καλαμιές θεωρούνται είδος προς κόψιμο ή όχι ?

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Ουδέποτε έχω απομακρύνει τα κομμένα χορτάρια από τη γη μου και δεν σκοπεύω να το κάνω. Λειτουργεί σαν χλωρή λίπανση αλλά και ως κάποια προστασία από την απότομη εξάτμιση υγρασίας εδάφους, την οποία τα δέντρα την έχουν ανάγκη τους θερμούς μήνες του χρόνου.  

Τωρα, για το τυπικό,  όταν βρουν η Δήμοι την άκρη, για το που θα πηγαίνουν τα κομμένα χορτάρια να μας πουν και εμάς, διότι σε όλους τους κανονισμούς, οι Δήμοι λένε ότι απαγορεύεται δια ροπάλου να πάνε σε κάδους (και ορθώς).

Ελλάδα version 2.0. και συνεχίζουμε...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

... Θα έπρεπε σύσσωμοι να αρνηθούμε και να μην αναλαμβάνει κανείς το οτιδήποτε αφορά όλο αυτό το "τερατούργημα".  Ανάλγητοι νόμοι που δεν εξυπηρετούν το κοινό καλό, θα πρέπει να καταρρίπτονται τοις πράγμασιν.

....

Παύλο όλη η ουσία είναι στο «θα έπρεπε».

Γενικά να το λέμε σε ατομικό επίπεδο ή ακόμα και κουβέντες σε δημόσιο φόρουμ δεν μετατρέπει το θα.

Για να μπορεί να υλοποιηθεί αυτό πρέπει να βγουν αποφάσεις από Τ.Ε.Ε. ή από τους επιστημονικούς συλλόγους μας.

Οι συμβολαιογράφοι από όσο έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια όταν έχουν κάποιο «θα έπρεπε» βγάζει ο σύλλογος τους απόφαση και την ακολουθούν ΟΛΟΙ.

Σε εμάς ούτε το ΤΕΕ έχει τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά ούτε και οι σύλλογοι. Φοβάμαι δε πως ακόμα και να το κάνουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν όλοι δεν το έχω δεδομένο.

Άσε που θα μπουν και άλλες ειδικότητες πέραν των Μηχανικών.

 

Ίσως (ίσως λέω και το τονίζω) να αναλαμβάναμε την πρωτοβουλία να συνταχθεί ένα βασικό κείμενο για όλες τις ειδικότητες, να αναρτήσουμε Δημόσιο Δημοψήφισμα ανά ειδικότητες (με πλήρη δεδομένα φυσικά) και να σταλεί ανά ειδικότητα στον ανάλογο σύλλογο και ΤΕΕ….

Αυτό ίσως να τάραζε λίγο έστω τα νερά….

  • Like 1
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Κώστα, ξέρεις πολύ καλά τι εστί τα τελευταία (πάνω από 10-15) το ΤΕΕ. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Ότι κάνουμε με ατομική προσπάθεια και αν μπορούμε να συμπαρασύρουμε και άλλους ανθρώπους για να δούμε κάτι καλύτερο σε αυτή τη χώρα.  Μια χαρά υλοποιούνται όλα, όταν ο στόχος μας δεν είναι μόνο το κέρδος.   Αυτή η πρόταση που έκανες στο τέλος με ενδιαφέρει και την βρίσκω πολύ καλή. Δημόσιο ψήφισμα από το μεγαλύτερο φόρουμ μηχανικών της χώρας, για τεκμηριωμένη εναντίωση στην εφαρμογή των εν λόγω μέτρων.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33 άμα μπεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που άνοιξε ,  θα δεις ότι αν δεν πατήσεις ναι στο ότι έκανες και την αποκομιδή ή οτι δεν απαιτείται  δεν προχωράει η υποβολή.

Άρα , η δεν υποβάλεις και τρως το 1000ρικο πρόστιμο
η υποβάλεις με ρίσκο  σε ενδεχόμενη καταγγελία να φας τα 2 χρόνια φυλακή + το χρηματικό πρόστιμο .
Τρελα

https://akatharista.apps.gov.gr/

Edited by avgoust
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

34 λεπτά πριν, avgoust said:

Νομίζω ότι τα μέτρα γράφονται από ανθρώπους που ζούνε μέσα σε πόλη και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται παραέξω.

Ορθώς. Οι γνωστοί χαρτογιακάδες...
Δλδ τι φαντάστηκαν  ότι όλοι  θα κλαδέψουμε μια πορτοκαλιά και 5 χόρτα σε αυλή ?

Κάποιος να τους ενημερώσει ότι η εποχή του κλάδου είναι το χειμώνα και για τις πολύ ψυχρές περιοχές προς την άνοιξη.

Ο όγκος των υποπροϊόντων του καθαρισμού προς απομάκρυνση στα αγροτεμάχια είναι τεράστιος και οι Δήμοι δεν έχουν τόσα μέσα για την αποκομιδή.  (Οι Δήμοι , για να λέμε και την αλήθεια το πάλεψαν γι ανα μην περάσει ο νόμος, αν και βεβαίως το έκαναν για να αποποιηθούν δικές τους αρμοδιότητες και όχι προς συμπαράσταση των πολιτών)

Εδώ πχ υπάρχει ένα φορτηγό με μια αρπάγη. Τέλος.

Σε συνδυασμό με την απαγόρευση καύσης  , δεν προλαβαίνεις την προθεσμία λόγω  μη αποκομιδής.
Εν τω μεταξύ τα πρόστιμα είναι απίστευτα... (

ΥΓ. Οι καλαμιές θεωρούνται είδος προς κόψιμο ή όχι ? ( Σύμφωνα με αυτούς θεωρούνται όλα τα φυτά, ακόμη και αυτά που θα λειτουργούσαν επιβραδυντικά σε μια φωτιά). Υπάρχουν "φυτικά τείχη" για ανάσχαιση πυρκαγιάς. Φωνάζουν χρόνια οι Δασολόγοι και οι Γεωπόνοι, αλλά η ανοησία καλά κρατεί.

 

 

 

@avgoust Τώρα πιστεύεις ότι υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί να βρουν οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί;. Το μόνο που γίνεται είναι να προάγεται η ρουφιανιά. Αυτό είναι που πρέπει να μην περάσει ως κάτι δεδομένο. Το ότι το κράτος προσπαθεί να βάλει συνυπεύθυνους στην ανικανότητά του τους πολίτες και σε επόμενο στάδιο, να "πασάρει το γλυκάκι στις ασφαλιστικές είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Επί της ουσίας, για να μην λέμε μόνο θεωρίες, (αν και το έχω ξαναγράψει), σε μια φωτιά με αέρα 5-6-7-8 μποφόρ και φλόγες στα 10 + μέτρα, το αν έχεις καθαρίσει χωράφια είναι πραγματικά το τελευταίο που θα μετρήσει. Έχω πρόσφατο παράδειγμα, δικό μου, από φωτιές του 2020. Κάηκαν όλες οι ελιές, ενώ κάτω ήταν γυαλί. Δεν υπήρχε χορτάρι. Άσε που, το θέμα δεν είναι τα οικόπεδα, αλλά η περιαστική γη. Εκεί πρέπει να δίνεται μέγιστη σημασία. Μήπως τα ανώτατα κλιμάκια της πυροσβεστικής να σκεφτούν και να απαιτήσουν την μη ποινικοποίηση της μεθόδου "fire to fire"  (φωτιά σε αντίθετη διεύθυνση στην εξελισσόμενη πυρκαγιά), γιατί αν σήμερα κάποιος Πύραρχος τολμήσει να το εφαρμόσει, με τους ισχύοντες νόμους, θα βρεθεί ο άμοιρος σιδεροδέσμιος.

Edited by Pavlos33
  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Λεβέντες, μην ασχολείστε με την κάθε παπαριά που σκέφτεται ο κάθε καρεκλοκένταυρος για να εξασφαλίσει τη θεσούλα και την εξουσία!

Είναι ντροπή προς τους πελάτες μας και χάσιμο χρόνου προς κάθε κατεύθυνση... 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, COSTAS T said:

Η πλατφόρμα εκκίνησε https://akatharista.apps.gov.gr/

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα αφορά την πυροσβεστική διάταξη (Αριθμ. 21837 οικ. Φ.700.20/2024) και όχι τον Κανονισμό Προληπτικής Πυροπροστασίας (Αριθμ. οικ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019).

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.