Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!

Το υπόγειο μεταβιβάστηκε ως ενιαία ιδιοκτησία το 1982 σε δύο ιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου και το παράρτημα στον ιδιοκτήτη του μελλοντικού ορόφου Β'. Η δική μου άποψη είναι ότι όσον αφορά τη συνένωση της 1 με την 2 δεν υφίσταται διαφορετική διαμερισμάτωση από τη στιγμή που στη Σ.Ο.Ι. η Ο.Ι. του υπογείου είναι μία. Διαφορετική διαμερισμάτωση υφίσταται για την μετατόπιση της 3 ως προς το παράρτημα (αποθήκη 4). Οι συνιδιοκτήτες στην παρούσα φάση δεν θέλουν να προβούν σε τροποποίηση Σ.Ο.Ι. για αυτό και δεν υπάρχει επικοινωνία με συμβολαιογράφο και θα γίνει απλώς ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Tim22 said:

Το υπόγειο μεταβιβάστηκε ως ενιαία ιδιοκτησία το 1982 σε δύο ιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου

Ως ενιαία ιδιοκτησία, οκ, αλλά με ποια όρια, ποιοί οι κ/χ χώροι και πώς γίνεται μόνο 30τμ; Η ασυμφωνία αυτή της επιφάνειας μεταξύ μεταβίβασης και άδειας με προβληματίζει εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι. Μπορώ να φανταστώ ότι η μεταβίβαση μπορεί να έγινε με ψευδή επιφάνεια (για προφανή λόγο), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό επηρεάζει τη σημερινή τακτοποίηση.

Πιο παλιά υπήρχε και η άποψη ότι ΔΔ έχουμε όταν δεν ταιριάζει σύσταση με ΟΑ, αλλά νομίζω αυτό το σκεπτικό είναι πλέον παρωχημένο.

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα με προβληματίζει η ασυμφωνία της επιφάνειας, γιατί το 1982 που έγινε η Σ.Ο.Ι. το υπόγειο και το ισόγειο είχαν ήδη κατασκευαστεί. Όμως σκέφτομαι ότι έλεγχο κάνω βάσει σχεδίων άδειας, στα οποία δεν εντοπίζεται Υ.Δ./Υ.Κ. Η Σ.Ο.Ι./συμβόλαια μου χρειάζονται για το ιδιοκτησιακό σκέλος. Από τη στιγμή που στη σύσταση έχουν δοθεί χιλιοστά επί του οικοπέδου για κάθε όροφο (υπόγειο, ισόγειο, Α' και για τους μελλοντικούς Β' και Γ') θεωρώ πως η ρύθμιση μπορεί να προχωρήσει, δηλώνοντας Δ.Δ. για το παράρτημα του υπογείου. Και εφόσον οι ιδιοκτήτες το επιθυμούν, θα μπορούν πιστεύω μελλοντικά να προβούν σε τροποποίηση της Σ.Ο.Ι. χωρίζοντας εάν θέλουν τις αποθήκες και δίνοντάς τους αντίστοιχα χιλιοστά. Από το 1982 που έγινε η δωρεά εν ζωή δεν έγινε κάποια άλλη συμβολαιογραφική πράξη. 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό προτείνω και εγώ. Ότι για την τακτοποίηση τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα (άσχετα τί λέει η σύσταση).  Όμως προσωπικά γενικά θέλω να ξέρω πως θα εξελιχθεί μια υπόθεση και επειδή τα ιδιοκτησιακά εμπλέκονται, θολώνοντας τον διαχωρισμό πολεοδομικών/ιδιοκτησιακών στοιχείων (για κακό αυθαιρετονόμο πρόκειται), γι'αυτό αναρωτιέμαι και για τον ρόλο της σύστασης, που σίγουρα μια σύγχυση τη εισάγει. Αναμφίβολα η/ο συμβ/φος θα βοηθήσει στο ιδιοκτησιακό.

Διαφωτιστικό είναι το εξής άρθρο περί ΔΔ: (και ως προς το κατά πόσο οι αυθαιρετονόμοι δεν εξυπηρετούν μόνο την πολεοδομική αποκατάσταση)

https://konstantinep.blogspot.com/2018/10/blog-post.html?m=1

Edited by tettris
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 1/24/2024 at 12:13 PM, Arche said:

Jimagog θα απαντήσω σε αυτά που ξέρω, βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις μπερδεύεσαι κάπως και μετά ξεμπερδεύεσαι. Καταρχήν Δ.Δ. θα βάλεις δύο φύλλα κατηγορίας γιατι η Δ.Δ. υπολογίζεται σε κάθε έναν αυτοτελή όροφο, μεγάλη δουλειά άνοιξε γιατί εκεί που λες έχεις διαφοροποιήσεις ως και προς το περίγραμμα του κτιρίου όπως το εμφανίζει η οικοδομική άδεια μπορεί να έχεις και άλλο πρόβλημα.
Θα πρέπει να αποτυπωθεί το κτίριο και οι αποστάσεις του με τα όρια του οικοπέδου, όποτε πρέπει γιατί αν οι αποστάσεις αυτές είναι πιο μεγάλες από της οικοδομικής άδειας θέλουν ρύθμιση. 

Σε ευχαριστώ πολύ που ανταποκρίθηκες! Γνωρίζεις μήπως εάν στο παράρτημα-υπόγειο μπορώ να συγχωνεύσω τη διαμερισμάτωση με 1 λοιπή παράβαση (λόγω κατάληψης τμήματος λεβητοστασίου) ή πρέπει να τικάρω και τα 2 κουτιά?

Link to comment
Share on other sites

νομίζω και τα δυο, τι εννοεις, ότι έχεις εδώ που τα λέμε μια διαφ. Διαμερισμάτωση στον υπόγειο όροφο, και μετά, τι άλλο έχεις?

Link to comment
Share on other sites

On 2/8/2024 at 11:27 AM, Arche said:

νομίζω και τα δυο, τι εννοεις, ότι έχεις εδώ που τα λέμε μια διαφ. Διαμερισμάτωση στον υπόγειο όροφο, και μετά, τι άλλο έχεις?

Έχω μια διαμερισμάτωση στο διαμέρισμα και μια στο παρακολουθημα - υπόγεια αποθήκη. Όπως έγραψα και στο αρχικό ποστ δεν υπήρχαν χωρισμένες τόσες αποθήκες στην άδεια. Η αποθήκη που με ενδιαφέρει "έκλεψε" μέρος του λεβητοστασίου. Και σκέφτομαι τώρα, θα βάλω ένα φύλλο ΔΔ το διαμέρισμα, στο άλλο φύλλο θα "τιμωρήσω" 2 φορές την αποθήκη και με ΔΔ και με αλλαγή χρήσης;

Edited by Jimagog
typo
Link to comment
Share on other sites

9 λεπτά πριν, Jimagog said:

....ένα φύλλο ΔΔ το διαμέρισμα, στο άλλο φύλλο θα "τιμωρήσω" 2 φορές την αποθήκη και με ΔΔ και με αλλαγή χρήσης;

η ΔΔ πάει ανά στάθμη ορόφου..... 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, σε διαφορετική διαμερισματωση ορόφου -με οροφοκτησια- σε διαμερίσματα διαφορετικών ιδιοκτητών μπορεί να γίνει από κοινού δήλωση υπαγωγής?

Edited by Thanosdimi
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.